NBA Recap: Cleveland Cavaliers ten onder in San Antonio

San Antonio Spurs v Los Angeles ClippersDe San Antonio Spurs hebben hun 32e thuisoverwinning in het reguliere seizoen op rij gewonnen. De Cleveland Cavaliers hadden de wedstrijd tot in het slotkwart in handen, maar de ploeg an Greg Popovich wist terug te komen: 95-99
De matchup tussen de Cavs en de Spurs was een test voor de Cleveland Cavaliers. Zouden de Big Three van LeBron James, Kevin Love en Kyrie Irving al klaar zijn voor deze test? In het eerste kwart leek dat het geval. Met 32-20 begonnen de Cavs goed aan de wedstrijd, maar wisten daar geen gevolg aan te geven.
Het grootste probleem voor de Cavaliers was niet de starting five, maar de bank. De productie van de reserves van de Cavs is al lang zeer matigjes, en ook in deze wedstrijd konden LeBron en zijn vier andere starters niet rekenen op hun back-up. Alleen Matthew Dellavedova (5 punten, 2-8 FGA) en Iman Shumpert (7 punten, 3-3 FGA) wisten te scoren. Timofey Mosgov, die een zeer matig seizoen speelt, slaagde er in om in 15 minuten geen enkele keer te schieten.
Bij de Spurs was het precies het tegenovergestelde. Alleen Kawhi Leonard (20 punten, 6-14 FGA) en Tony Parker (24 punten, 11-18) speelden aanvallend een sterke wedstrijd. De 35 punten van de bank hielden de Spurs in de wedstrijd en maakten een 13-2 in het begin van het vierde kwart, waardoor de Spurs op een 75-85 voorsprong kwamen. De starters gaven de wedstrijd daarna niet meer weg.