Patriots 'D'-omineren, Chiefs kloppen Lions nipt

Timothy T Ludwig/Getty Images
Enkele defensieve topprestaties kenmerkten de vroege games op zondag. De Patriots-defensie toont dat ze stilaan als elite kan beschouwd worden. Ook de defensies van de Titans en Panthers lieten zich positief opmerken. In Detroit overleefden de Chiefs de taaie Lions en blijven ze -samen met de Patriots en 49ers- als enige ongeslagen teams over in de NFL.


PATRIOTS DEFENSIE TE STERK VOOR BILLS

New England Patriots @ Buffalo Bills | 16 – 10


De New England Patriots hebben de macht gegrepen in de AFC East. Na een defensieve pot football waarin beide teams offensief amper iets klaarkregen, waren het Patriots die met de nipte 16-10 zege gingen lopen. De Patriots staan nu alleen aan kop in hun divisie met een perfect rapport van 4-0. De Bills zijn niet langer ongeslagen en volgen op één game: 3-1.

PATRIOTS DEFENSIE DOMINANT

De verdediging en de Special Teams van de Patriots waren indrukwekkend in de eerste helft. De Buffalo Bills geraakten er niet door en werden meermaals tot fouten gedwongen. Cornerback J.C. Jackson en safety Devin McCourty waren de sterke mannen bij de Patriots en vingen drie intercepties. Twee van die intercepties konden omgezet worden in punten voor de Patriots, met een field goal van Stephen Gostkowski en een rushing touchdown van Brandon Bolden. Ook de Patriots Special Teams deden hun duit in het zakje. Een punt werd geblokkeerd door diezelfde J.C. Jackson en kapitein Matthew Slater ving de bal op en liep hem in de eindzone voor een touchdown. Het was voor Slater de eerste touchdown in zijn intussen twaalfjarige carrière.

DIRTY HIT OP JOSH ALLEN

De wedstrijd leek uit te draaien op een rustige namiddag voor Tom Brady, maar dat veranderde in de tweede helft. Tom Brady stond zelf vrij slecht te spelen (18/39, 150 yards, 1 INT) en Buffalo werkte aan een comeback. Het slaagde er zelfs in de Patriots hun eerste touchdown van het seizoen aan te smeren, toen quarterback Josh Allen de bal zelf vanop de 1-yardlijn in de eindzone werkte. De Bills kwamen opzetten, maar vroeg in het vierde kwart werd hun comeback in de kiem gesmoord toen Allen zelf uit de wedstrijd werd geknikkerd door cornerback Jonathan Jones. Allen liep met de bal voor een first down toen Jones een onverantwoorde tackle inzette op Allen. Hij ging helm tegen helm tegen een weerloze Allen, die prompt tegen het gras smakte. Jones kreeg slechts een penalty voor unnecessary roughness, terwijl Allen het veld moest verlaten en niet meer terug keerde.

De back-up quarterback Matt Barkley kon zijn team niet op sleeptouw nemen en gooide zelf nog een interceptie. De Patriots-defensie deed zijn werk en gooide de wedstrijd in het slot, hetgeen resulteerde in de eerste nederlaag van het seizoen voor de Bills.


CHIEFS NEMEN IN EXTREMIS SCALP VAN STERKE LIONS

Chiefs @ Lions| 34 – 30


De Kansas City Chiefs zijn nog steeds ongeslagen in deze jaargang van de NFL. Het moest daar deze week echter extra hard voor werken tegen de taaie Detroit Lions. Pas helemaal op het einde van de wedstrijd, met nog twintig seconden op de speelklok, gingen de Chiefs finaal over hun tegenstander en bezegelden ze de overwinning.

LIONS ZAAIEN TWIJFEL

De Lions kwamen met een duidelijk gameplan het veld op: verhinder Patrick Mahomes om de bal diep te gooien. Zelf probeerden ze de Chiefs zo vroeg mogelijk in de wedstrijd aan het wankelen te brengen. Voor een groot deel van de wedstrijd wierp deze strategie ook zijn vruchten af. De Lions kwamen vroeg op voorsprong, in het kielzog van een herboren Matthew Stafford (21/34, 291 yards, 3 TD).

De Chiefs sloegen er in de eerste helft niet in hun geliefkoosde spel te ontwikkelen en waren steeds op achtervolgen aangewezen. De Lions konden de gevreesde stormram voldoende afstoppen, maar moesten wel tevreden zijn met ‘slechts’ een gelijkspel bij de rust.

MAHOMES LEIDT DE COMEBACK

Na de pauze ging het heen-en-weergevecht tussen beide teams door. Vroeg in het derde kwart klommen de Chiefs voor het eerst op voorsprong na een 100-yard fumble return van cornerback Bashaud Breeland. Extra zuur voor de Lions, want running back Kerryon Johnson strandde op enkele centimeters van de eindzone toen hij de bal kwijtspeelde.
Toch bleven de Lions in de wedstrijd en wisselden beide teams succesvolle drives met elkaar af. Het leek er echter wel op dat Pat Mahomes nog net dat ietsje meer in de tank had om de zege binnen te halen. In het vierde kwart pakte Chiefs-coach Andy Reid nog eens uit met een ongezien staaltje creativiteit. Mahomes wierp de bal naar tight end Travis Kelce, die de bal onmiddellijk naar LeSean McCoy duwde. Shady zette de motor aan en rende de bal over de achterlijn voor een touchdown.

Nog was het offensief getouwtrek niet gedaan en de Lions konden nogmaals op voorsprong komen na een mooie catch van Kenny Golladay(67 yards, 2TD) op de rand van de endzone. Met nog ongeveer twee minuten op de klok, moest de laatste drive van de Chiefs dus perfect zijn. Gelukkig voor iedereen die Kansas City een warm hart toedraagt, staat de regerende League MVP under center bij de Chiefs. Patrick Mahomes nam zijn team op zijn schouders in de finale drive en stak koel en beredeneerd –het deed bijna aan Tom Brady denken- het veld over. Finaal gaf hij de bal aan running back Darrel Williams, die zijn tweede rushing touchdown van de avond binnen werkte. Een ultieme Hail Mary van Matthew Stafford mislukte en dus verliezen de Lions hun ongeslagen status, terwijl de Chiefs wel een perfect record kunnen blijven voorleggen.


OVERIGE DUELS


Cleveland Browns @ Baltimore Ravens 40-25

Eén van de grote verrassingen van Week 4 was de dominante zege van de Cleveland Browns in en tegen Baltimore. De Ravens Flock moest toezien hoe Baker Mayfield en Nick Chubb beiden het hakmes boven haalden om de divisierivaal uit de AFC North in mootjes te hakken. Mayfield eindigde met 342 yards en een touchdown. Chubb haalde maar liefst 165 rushing yards en drie touchdowns. De Ravens hebben nu tweemaal op rij verloren en moeten de Browns naast hen dulden aan de leiding van de AFC North.

Tennesee Titans @ Atlanta Falcons 24-10

De Tennessee Titans zijn het vreemdste team in de NFL. Er is geen team dat zo de hoge toppen en diepe dalen weet af te wisselen dan de ploeg van Mike Vrabel. Afgelopen weekend scheerden de Titans weer hoge toppen, toen ze de Atlanta Falcons overtuigend klopten. Marcus Mariota, de Titans-quarterback die het nog niet echt kon waarmaken, gooide drie touchdown-passes in de eerste helft. Dat, gecombineerd met een sterke defensie, was voldoende voor de zege in Atlanta. De Titans zitten zo nog volop in de race voor divisiewinst in de AFC South.

LA Chargers @Miami Dolphins 30-10

De LA Chargers hadden geen kind aan de Miami Dolphins. Philip Rivers presteerde sterk (24/30, 310 yards, 2 TD) en boekte zijn 120ste overwinning in het reguliere seizoen.

Oakland Raiders @ Indianapolis Colts 31-24

De Raiders willen hun laatste seizoen in Oakland laten tellen en klopten verrassend de Indianapolis Colts op verplaatsing. De Antonio Brown-perikelen zijn duidelijk verleden tijd!

Carolina Panthers @ Houston Texans 16-10

Back-up quarterback Kyle Allen was verre van solide (drie fumbles), maar de defensie en rookie kicker Joey Slye (3/3, waaronder een 55-yard FG) zorgden voor een belangrijke zege bij de Houston Texans.
Lees hier ook alles over de andere zondagwedstrijden in Week 4!

Coverfoto: Timothy Ludwig / Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen