NFL Update: wegen van Bradley en Jags scheiden

Jacksonville Jaguars  v Tennessee Titans
Kerst komt eraan en dus zitten heel wat NFL fans ondertussen wezenloos voor zich uit te staren: hun team is uitgeschakeld voor de nacompetitie. Anderen kunnen dan weer relaxed afwachten hoe hun team zich nog wat extra automatismen inspeelt vooraleer die play-offs eindelijk beginnen. De laatsten, tot slot, zijn volop theorieën aan het bedenken over hoe het nog goed kan komen met de play-offkansen. Ondertussen zetten wij het belangrijkste (blessure)nieuws op een rijtje.
Gus Bradley mag opkrassen
De Jacksonville Jaguars hebben zondagavond, na een nieuwe ontgoochelende nederlaag op bezoek bij Houston, een einde gemaakt aan de samenwerking met hoofdcoach Gus Bradley. Dat dit ontslag volgt na een wedstrijd waarin het team een 20-8 voorsprong in het derde quarter nog weggaf tegen een backup-quarterback (Tom Savage), is tekenend voor de vorm waarin de ploeg zich bevindt.


Het klikte niet dit seizoen. De quarterback, Blake Bortles, kreeg de motor niet aan de praat en vooral de offense bleek niet dat tikkeltje extra te krijgen vanuit de coaching staff om ze een niveau hoger te tillen. De Jaguars hebben nu een 2-12 record dit seizoen.
Bradley verlaat Florida met een beschamende 14-48 over de voorbije drie seizoenen… Dit record is bovendien het slechtste van een coach met minstens vijftig wedstrijden in het Super Bowl tijdperk! Onverwacht is het ontslag dus niet echt. Vorig seizoen waren de Jags 5-11, waarna een hele resem investeringen volgden. Die mochten dus niet baten.

“Ik bedank Gus Bradley voor zijn toewijding aan de Jacksonville Jaguars”, aldus Jaguarseigenaar Shad Khan. “Zoals iedereen, die dicht bij het team staat, weet heeft Gus alles gegeven wat hij in zich had. Onze spelers hebben gestreden voor Gus en ik weet zeker dat ze hem respecteerden, net zoals ikzelf.”


General manager Dave Caldwell gaat nu op zoek naar een vervanger. Verwacht wordt dat maandag een ad interim coach wordt aangesteld. De nieuwe coach zal vervolgens moeten zorgen dat het zo vaak besproken talent in Jacksonville ook eindelijk eens komt bovendrijven…


Belangrijkste blessurenieuws
Janoris Jenkins, de cornerback van de New York Giants, liep in de gewonnen wedstrijd tegen de Detroit Lions een rugblessure op. Tijdens het tweede quarter ging Jenkins hard tegen de grond toen hij een bal probeerde te onderscheppen. Meer info over de ernst van de blessure, volgt na verder onderzoek. Aan de overkant van het veld, zagen de Lions cornerback Darius Slay uitvallen met een hamstringblessure.


De Dallas Cowboys houden dan weer de situatie van linebacker Justin Durant nauwlettend in het oog. Hij blesseerde zich aan de elleboog in de overwinning op de Tampa Bay Buccaneers.


De Tennessee Titans zijn bezorgd om cornerback Jason McCourty, die tijdens de eerste helft van de wedstrijd tegen de Kansas City Chiefs, het veld verliet met pijn aan de borst. Safety Da’Norris Searcy ging dan weer naar de kleedkamer met een hersenschudding.
De hierboven uitvoerig beschreven Jacksonville Jaguars zagen hoe cornerback Aaron Colvin van het veld gedragen werd met een enkelblessure. Left guards Josh Wells (schouder) en Jeremiah Poutasi (enkel) bleven ook binnen.
De Cincinnati Bengals moesten het voor een groot deel van de wedstrijd tegen de Pittsburgh Steelers doen zonder linebacker Vincent Rey. Hij ondervond teveel last van de rechter hamstrings. Zijn tegenstander, tight end Ladarius Green, liep in de tweede helft dan weer een hersenschudding op.


De Denver Broncos tight end Virgil Green verging hetzelfde lot. Hij liep in de verloren partij tegen de New England Patriots een hersenschudding op tijdens de eerste helft. Defensive end Derek Wolfe had dan weer teveel last van de nek om de wedstrijd uit te spelen.
Photo: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen