NFL Update: Play-offs hoop Miami krijgt een deuk

Miami Dolphins v Denver Broncos
De eindmeet is stilaan in zicht, week 14 staat bijna volledig in de geschiedenisboeken. Het naderende einde van het reguliere seizoen, betekent dat veel spelers en teams uitkijken naar de play-offs in januari. Nu uitvallen met een blessure, kan dan ook desastreuze gevolgen hebben voor die play-off hoop. Wij loodsen je graag door de lijst met belangrijkste slachtoffers heen in het voorbije weekend.
Miami Dolphins zien Tannehill uitvallen
Een team valt of staat vaak met (de gezondheid van) een quarterback. Net nu de Miami Dolphins stilletjes hoopten de play-offs te bereiken, zagen ze die hoop in rook opgaan. In hun nipte overwinning tegen de Arizona Cardinals zagen ze tijdens het derde quarter namelijk quarterback Ryan Tannehill neergaan na een tackle op de knieën door Arizona defensive tackle Calais Campbell. (beelden hier)

Het verdict van die tackle is zwaar: de quarterback scheurde meer dan waarschijnlijk de kruisband van zijn linker knie. Hierdoor mist hij de rest van het seizoen en zijn team meer dan waarschijnlijk de play-offs. Zijn vervanger, Matt Moore, maakte namelijk meteen duidelijk dat hij niet van hetzelfde kaliber is als Tannehill. Hij kon met een 29 yard pass naar Kenny Stills echter wel een goeie positie voor de game-winning field goal veroveren. Hopelijk voor Miami bouwt de 32-jarige quarterback daarop verder, al startte hij geen officiële wedstrijd meer sinds 2011… Coach Adam Gase had deze, weinig bemoedigende, woorden klaar na de wedstrijd.

“We hebben nog geen officiële informatie, maar het ziet er niet goed uit. Meer informatie volgt maandag.”

Vandaag gaat Tannehill onder de MRI scanner. Hij was duidelijk emotioneel, toen hij langs de zijlijn werd behandeld. De vele schouderklopjes van zijn teamgenoten mochten echter niet baten. De Dolphins zijn momenteel op jacht naar een wild card voor de play-offs, met een 8-5 record. Het is afwachten of de Dolphins  op zoek gaan naar een ervaren back-up. Geruchten steken in de NFL al gauw de kop op en die kunnen namen bevatten als Jay Cutler en Tony Romo.


Matthew Stafford speelt door handblessure.
Een ander team dat zijn quarterback nodig heeft in de aankomende play-offs, zijn de Detroit Lions. Hun man under center, Matthew Stafford, liep afgelopen zondag in de gewonnen partij tegen de rivalen uit Chicago namelijk een handblessure op.

Vingers zijn behoorlijk belangrijk voor een quarterback en zeker in de werphand. Laat het nu net daar zijn, waar Stafford momenteel last heeft. Hij haalde namelijk zijn middelvinger uit de kom zondag. Volgens bronnen dicht bij het team, zou de quarterback echter door de blessure heen spelen (aldus ESPN). Als Stafford doorgaat op zijn elan van zondag, dan kan die info wel eens correct zijn. Ook zondag mistte de quarterback namelijk geen enkele snap, ondanks de pijn. Wat tape en een handschoen volstonden namelijk om de wedstrijd uit te spelen. Aan onze collega’s bij ESPN gaf hij deze reactie:

“Ik zocht naar de beste manier om met de situatie om te gaan. Iedereen deed zijn best om me klaar te stomen. Ik was het niet gewoon om met een handschoen aan te gooien, dus ik moest het gevoel even terugvinden.”

Heel comfortabel zag de QB er inderdaad niet uit met een handschoen. Tegen een gedecimeerd Chicago gooide hij in het vierde quarter bijvoorbeeld een pick-six die hen de voorsprong kostte. Hij eindigde de wedstrijd met 21 aangekomen passes op 35 pogingen, goed voor 223 yards, een touchdown (die hij zelf in de end zone liep) en twee intercepties. Ondanks alles, hebben de Lions twee overwinningen voorsprong, met nog drie wedstrijden te gaan, in de NFC North divisie.


Jets zien lichtpuntje uitvallen
De New York Jets zijn aan een zeer middelmatig seizoen bezig en het werd net nog iets middelmatiger… Running back Matt Forte, één van de weinige spelers die dit seizoen mooie dingen liet zien bij de Gang Green, viel afgelopen zondag namelijk uit. In de overwinning op bezoek bij San Francisco liep de veteraan een knieblessure op in het eerste quarter. De ernst van de blessure moet blijken uit verder onderzoek later vandaag, maar goed ziet het er in ieder geval niet uit. Bilal Powell lijkt nu de belangrijkste running back in New York.


Daarbovenop kreeg ook de secondary van de Jets een klap: cornerback Buster Skrine (hoofd) en safety Marcus Gilchrist (Patellapees) verlieten de wedstrijd. De laatstgenoemde ondergaat een operatie en ziet hierdoor zijn seizoen in rook opgaan. Tot slot liep tight end Brandon Bostick een enkelblessure op.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen