Rams ontslaan coach Jeff Fisher

Arizona Cardinals v St. Louis Rams
Rams HC Jeff Fisher ontslagen
Wat iedereen al tijden had verwacht, is dan toch eindelijk gebeurd. De Los Angeles Rams (4-9) hebben hun hoofdcoach Jeff Fischer ontslagen. Dit maakte de franchise zojuist bekend. De positie van de coach stond de afgelopen jaren vaak ter discussie vanwege de tegenvallende resultaten. Daarom was de verrassing erg groot toen de Rams vorige week bekendmaakten, het contract van de coach verlengd te hebben tot en met 2018. Dit contract was in de zomer al getekend, maar afgelopen week bevestigd, als extra steun in de rug voor de coach van de directie.

De bekendmaking vorige week van de verlenging, maakt de beslissing om hem vandaag te ontslaan bizar en geeft reden tot speculatie. De Rams verloren deze week volledig kansloos van de Atlanta Falcons (42-14), maar het verlies was geen verrassing als je kijkt naar de prestaties van beiden ploegen dit seizoen. Wat de directie van de Rams heeft doen besluiten om daags na deze wedstrijd en een week na het nieuws over de verlenging, hun coach te ontslaan is nog onduidelijk.
De geruchten gaan al langer dat veel spelers het niet meer zien zitten in de coach en het vertrouwen in hem hebben opgezegd. Zijn positie lijkt daarmee onhoudbaar te zijn geworden. De afgelopen draft heeft hem ook niet geholpen. Daarin wilden ze kosten wat het kost Jared Goff binnenhalen met de eerste pick. De quarterback valt alleen enorm tegen en de vraag rijst nu hoe groot de invloed van Fisher was in de keuze.
Jeff Fisher zou er misschien goed aan doen om hierna geen hoofdcoach meer te worden. Na het verlies van dit weekend staat hij namelijk gelijk met Dan Reeves met de meeste verliespartijen als hoofdcoach van een NFL team in de historie. Voor de Rams is het seizoen voorbij en het is nog even afwachten wie de rol van hoofdcoach op zich gaat nemen. De komende wedstrijden zullen veel spelers willen aangrijpen om te laten zien dat ze in de plannen van de nog onbekende toekomstige coach thuishoren.
Wordt vervolgd.


Foto: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen