MNF: Patriots blijven op koers voor #1 seed

Miami Dolphins v New England Patriots
De New England Patriots hebben de verovering van de #1 seed nog altijd in eigen hand. Na de 23-30 overwinning op de Baltimore Ravens tijdens Monday Night Football blijven de ‘Pats’ koploper in de AFC.
De voorgeschiedenis van de Baltimore Ravens tegen de New England Patriots was hoopgegevend. Tel daarbij op dat de Ravens dit seizoen de defensieve ranglijst aanvoeren als #1 overall defense en de aanval van de Patriots zou wel eens kunnen stokken. Maar tijdens Monday Night Football werd al snel duidelijk welke ploeg aan het langste eind zou trekken.
De New England Patriots lijken onstopbaar en werken wekelijks aan hun Super Bowl-vorm. Vooral spelverdeler Tom Brady neemt iedere week revanche voor zijn schorsing aan het begin van het seizoen. Afgelopen nacht sprokkelde hij 406 yards – tegen de #1 overall defense en zonder go-to-guy Rob Gronkowski – door de lucht bijeen, met drie touchdowns als resultaat.


Dat de Ravens tot op een touchdown naderde in de 23-30 eindstand, is ietwat vertekenend. Baltimore had daarbij grotendeels de hulp nodig van punt returner Cyrus Jones en kickoff returner Matthew Slater, die back-to-back de football fumbelde. Dat zorgde voor een kort veld voor quarterback Joe Flacco, maar toen hadden de ‘Pats’ al een comfortabele 23-3 voorsprong.
Door de zege hebben de Patriots de verovering van de #1 seed, en het gewilde thuisvoordeel, nog altijd in eigen hand. Volgende week moet New England op bezoek bij de Denver Broncos. Voor Baltimore begint de tijd te dringen. De Ravens zijn in een strijd verwikkeld met de Pittsburgh Steelers voor de divisiewinst en in week 16 staan de kemphanen uit de AFC North tegenover elkaar.
Programma New England Patriots (11-2)
Week 15: @ Denver Broncos (8-5)
Week 16: vs New York Jets (4-9)
Week 17: @ Miami Dolphins (8-5)
Programma Baltimore Ravens (7-6)
Week 15: vs Philadelphia Eagles (5-8)
Week 16: @ Pittsburgh Steelers (8-5)
Week 17: vs Cincinnati Bengals (5-7-1)
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen