NFL Update: Hold-outs, cuts en kansen

New England Patriots v Detroit Lions
Ridley alweer weg bij Lions
Running Back Stevan Ridley, in 2012 en 2013 erg succesvol bij de New England Patriots, mag alweer vertrekken bij de Detroit Lions. Eerder dit jaar werd hem een 1-jarig contract aangeboden maar al vroeg in het pre-season werd duidelijk dat de veteraan voor een onmogelijk missie stond. Ridley, die nog steeds probeert terug te komen na een blessure aan zijn kruisband, kon afgelopen seizoen bij de New York Jets geen potten breken en ook bij de Lions is er geen toekomst voor hem weggelegd. Na het vertrek van Ridley hebben de Lions nog twee plaatsen te vergeven aan drie Running Backs.
Hold-out Joey Bosa duurt voort
Het meningsverschil tussen de San Diego Chargers en (de manager van) Defensive End Joey Bosa lijkt een gebed zonder eind te worden. Het beste bod wat de Chargers in hun ogen konden geven is afgewezen. In een officiële reactie lieten de Chargers weten dat de kans groot is dat de first round pick wedstrijden gaat missen als de hold-out nog langer duurt.
Dit vanwege het feit dat hij te veel trainingsuren met zijn coaches en teamgenoten misgelopen heeft. Iets wat een negatief effect heeft op Bosa’s waarde voor het team – en daarbij ook zijn eigen contract – lieten de Chargers weten: “Vanwege het gebrek aan voorbereiding zullen Joey’s capaciteiten niet alleen aan het begin van het seizoen lager liggen, maar zal ook later in het seizoen de opgelopen achterstand van negatieve invloed zijn op zijn prestaties. Gezien het feit dat Joey dus niet de volledige 16 wedstrijden van het seizoen kan leveren wat er van hem verwacht wordt, zullen we het contract daar vanaf nu op aan moeten gaan passen.” Een aardig media-offensief van de San Diego Chargers, die als klap op de vuurpijl ook nog eens nieuws naar buiten hebben gebracht over de inhoud van het aanbod.
Volgens de overlevering zou Bosa een ‘signing bonus’ ontvangen die groter is dan van welke andere speler dan ook in de afgelopen twee drafts, en daarnaast zou hij de op één na best betaalde rookie van dit kalenderjaar worden. Alleen Carson Wentz, nummer twee in de draft, ontvangt meer.
De tijd tikt voor Bosa, die af en toe lijkt te vergeten dat hij nog helemaal niets bewezen heeft in de NFL. Maar ook de San Diego Chargers doen er verstandig aan dit verhaal zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. Hun zwakke defensive line van vorig jaar gaat alleen maar harder achteruit, zeker nu Defensive Lineman Damion Square de eerste vier wedstrijden van het seizoen geschorst is. Beide partijen zijn gebaat bij een snelle oplossing. Al lijkt deze verder weg dan ooit. In de tussentijd geeft het wat verveelde journalisten de mogelijkheid hun research skills te tonen.
Kaepernick lijkt op de weg terug
Gedurende het pre-season leek San Fransisco 49’ers Quarterback Colin Kaepernick last te hebben van een ‘vermoeide arm’. Zo extreem zelfs dat hij de eerste week van training camp en twee oefenwedstrijden volledig aan zich voorbij heeft laten gaan. Koren op de molen van collega QB Blaine Gabbert die nog altijd klaar is om de concurrentie voor de nummer 1 plek aan te gaan.
In een week kan echter veel veranderen. Eerder deze week werd naar buiten gebracht dat Kaepernick weer op vol vermogen traint. Tight End Garret Celek zei geen verschil te merken in de worpen van Kaepernick, die zelf aangeeft nergens meer last van te hebben. Het lijkt er op dat Colin Kaepernick aanstaande vrijdag zijn opwachting zal maken tegen de Green Bay Packers.
In aanloop naar de derde pre-season wedstrijd heeft coach Chip Kelly beide QB’s de snaps tijdens de training laten delen. Wat betreft de opstelling voor de komende wedstrijd was Kelly kort in zijn antwoord: “We haven’t discussed it yet”. De twee QB’s zijn aan elkaar gewaagd. Gabbert heeft een degelijke performance weggezet in de voorbereiding, maar hier en daar ook een aantal mooie kansen laten liggen. De prestaties van aanstaande vrijdag zullen naar verwachting van grote invloed zijn op de rangorde binnen het team. Kaepernick zal in ieder geval met een goed gevoel richting de Packers gaan.

Browns LB Barkevious Mingo op weg naar de Patriots
Zojuist is het nieuws naar buiten gebracht dat Linebacker Barkevious Mingo, first round pick in 2013, de Cleveland Browns gaat verlaten voor de New England Patriots. Verdere details zijn op het moment nog niet naar buiten gekomen, hierover zal in de komende dagen meer bekendgemaakt worden. De vele blessures bij de Patriots kunnen een rol spelen bij de onderhandelingen.
UPDATE
De Browns ontvangen een 5th round pick voor de volgende draft in ruil voor Mingo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen