NFL Update: Edelman geschorst, Eagles niet welkom bij Trump

In een nieuwe NFL update bespreken we de schorsing van Julian Edelman, de controverse tussen Trump en de Eagles en het slechte nieuws voor Dave Gettleman en Andre Hal.

EDELMAN MIST EERSTE VIER DUELS 2018

De New England Patriots kunnen de eerste vier duels hoogstwaarschijnlijk niet beschikken over Julian Edelman. Er hangt de wide receiver een schorsing boven het hoofd vanwege het gebruik van verboden middelen. Het is een nieuwe tegenslag voor Edelman die het hele jaar 2017 al miste door een blessure. Hij plaatste op instagram een soort verontschuldiging richting de fans, het team en de eigenaar.

Bron: instagram Julian Edelman

Edelman is dit jaar de derde grote NFL-speler die tegen de lamp loopt. In maart voegde Vontaze Burfict nog maar eens vier wedstrijden toe aan zijn indrukwekkende lijst schorsingen vanwege een PED (Performance-enhancing drugs). In mei overkwam Saints running back Mark Ingram hetzelfde.

EAGLES NIET MEER WELKOM IN WITTE HUIS

President Trump heeft deze week zijn uitnodiging voor Super Bowl-winnaar Philadelphia Eagles ingetrokken. De Eagles zullen niet geëerd worden op het Witte Huis. De president annuleerde de festiviteiten omdat slechts tien spelers de trip naar Washington D.C. zouden maken. Een blamage die Trump zichzelf dus liever bespaart. In een statement van het Witte Huis werd de beslissing kenbaar gemaakt.

“The Philadelphia Eagles are unable to come to the White House with their full team to be celebrated tomorrow.
They disagree with their President because he insists that they proudly stand for the National Anthem,
hand on heart, in honor of the great men and women of our military and the people of our country.
The Eagles wanted to send a smaller delegation, but the 1,000 fans planning to attend the event deserve better.”

Het leidde meteen een tegenreactie in van voormalig Eagles-receiver Torrey Smith.

TRUMP CONTROVERSE

Dat Amerika’s kampioenen het Witte Huis bezoeken, is een traditie die helemaal teruggaat tot 1865. Maar met Donald Trump aan het hoofd van het land, lijkt die traditie meer en meer op de helling te staan. Vorig jaar bleven een heel deel Patriots liever thuis dan dat ze hun Super Bowl-titel zouden gaan vieren bij ‘The Donald’.
De Golden State Warriors, NBA-kampioen in 2017, zagen net zoals de Eagles hun uitnodiging geannuleerd nadat sterspeler Steph Curry op Twitter in de clinch ging met de president. En ook dit jaar hebben spelers van de Golden State Warriors al duidelijk laten verstaan dat ze zullen passen voor een ceremonie. Ook zij zullen hun nieuwe titel dus niet vieren met de president.
Het is dus niet de eerste keer en het zal wellicht ook niet de laatste keer zijn. Dit voorval, samen met de nieuwe regels rond het Amerikaanse volkslied, dreigen de tegenstellingen in de League alleen maar te vergroten. En dat is slecht nieuws voor de spelers, de teams en de sport in het algemeen.

GETTLEMAN EN HAL ERNSTIG ZIEK

Naar nieuws omtrent twee bekende namen in de NFL. Zowel Giants-GM Dave Gettleman als Texans safety Andre Hal moeten een zware strijd aangaan tegen een ernstige ziekte. Beide mannen kampen met lymfeklierkanker, ook bekend als de ziekte van Hodgkin. Volledig herstel van de ziekte is mogelijk en de twee beginnen binnenkort met hun behandelingen.


Gettleman was juist dit jaar teruggekeerd om de Giants-organisatie weer op het juiste pad te krijgen na een 3-13 seizoen. Hal was in 2017, zijn vierde jaar in de NFL, een vaste kracht voor de Houston Texans.

Eric Hartline – USA Today Sports

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen