NFL Update: Bridgewater vervangt Bradford, GB stuurt Bennett weg

Vlak voor de nieuwe speelronde is het weer hoog tijd voor een NFL Update. Vooral in de NFC North zijn er een aantal belangrijke nieuwtjes te melden.

BRADFORD OP IR, TERUGKEER VAN BRIDGEWATER

Slecht én goed nieuws in Minnesota. Sam Bradford, de beoogde startende quarterback, is op IR geplaatst vanwege zijn aanhoudende knieblessure. Daar tegenover staat de terugkeer van Teddy Bridgewater, die zich terug heeft geknokt na een zware blessure.
Bradford begon dit seizoen als starter, maar kwam alleen in week 1 en week 5 in actie. Ook na een medische ingreep is het probleem nog steeds niet opgelost. De Minnesota Vikings zullen tijdens het reguliere seizoen geen beroep meer op hem kunnen doen, in theorie kan hij tijdens de play-offs nog terugkeren. Bradford kwam vorig jaar naar Minnesota toen Teddy Bridgewater wegviel. De quarterback kon zijn team in 2016 niet naar de play-offs brengen, ondanks een 5-0 start én een NFL-record qua completion percentage.


De afwezigheid van Bradford biedt Bridgewater de kans om terug te keren. Bridgewater mistte zelf anderhalf seizoen door een zware knieblessure, maar lijkt nu klaar voor een rentree. Hij zal zondag tegen de Washington Redskins als back-up fungeren voor Case Keenum. Met Keenum wonnen de Vikings vijf van de zeven wedstrijden waarin hij in actie kwam. Coach Mike Zimmer heeft, op basis van de resultaten, dus niet direct een aanleiding om de Keenum te passeren. Wel moet hij op basis van dit seizoen een keuze maken met wie hij verder gaat, omdat Bradford, Bridgewater én Keenum een aflopend contract hebben.

PACKERS VERLIEZEN NOG TWEE BELANGRIJKE PIONNEN

De Vikings leken dit seizoen te gaan strijden om de divisiewinst met Green Bay Packers, maar dat scenario wordt met de week onwaarschijnlijker. De Packers namen al een duikvlucht na het uitvallen van Aaron Rodgers, deze week verloor Green Bay nog twee belangrijke spelers in de offense: Martellus Bennett en Bryan Bulaga. Bennett, de beoogde #1 tight end, is door Green Bay weggestuurd. Bulaga mist de rest van het seizoen vanwege een knieblessure.
Vooral het wegsturen van Bennett is opvallend. De tight end kwam dit seizoen nog als peperdure free agent naar Green Bay. Hij tekende een contract voor drie seizoen ter waarde van 21 miljoen euro, maar staat nu al weer op straat. Reden voor een vertrek is een schouderblessure, waarover er een conflict is ontstaan tussen Bennett en zijn team. De Packers vermoeden dat de tight end de blessure heeft verzwegen toen hij tekende tijdens free agency. Het zou één van de oorzaken kunnen zijn dat de productie van Bennett tegenviel (gemiddeld 33 yards per wedstrijd en 0 touchdowns). Green Bay gaat proberen om het contract ongedaan te maken op basis van de onjuiste informatie over de blessure.
Bennett zelf heeft nog de mogelijkheid om bij een ander team te tekenen. Elke franchise zou hem via waivers kunnen oppikken. Gezien zijn schouderblessure is dat een gok, al staat er ‘slechts’ een som van iets meer dan 700.000 dollar (zijn resterende gage voor dit seizoen) tegenover. De veteraan liet eerder dit jaar via instagram al weten dat we hem in 2018 waarschijnlijk niet meer terug gaan zien.


De Packers hebben na het vertrek van Bennett nog twee tight ends over: Lance Kendricks en Richard Rodgers. Kendricks lijkt de beste optie om QB Brett Hundley te ondersteunen.

COLTS NEMEN AFSCHEID VAN GEBLESSEERDE DAVIS

Ook de Indianapolis Colts verliezen een steunpilaar. Cornerback Vontae Davis hoeft niet meer te terug te keren als hij hersteld is van zijn liesblessure. Davis was bezig aan zijn zesde seizoen voor de Colts en kwam dit jaar nog vijf keer in actie. De laatste wedstrijd tegen Houston werd hij al aan de kant gehouden. Het bleek een opmaat naar het vertrek van Davis uit Indianapolis.


De veteraan kende niet zijn sterkste seizoen voor de Colts, net als in 2016. De twee jaren ervoor werd hij echter nog verkozen in de Pro Bowl. Davis is pas 29 en mag dus nog hopen op een doorstart bij een ander team.

AMBITIEUZE GORDON ZET HOOG IN

Bijna drie jaar na zijn laatste wedstrijd in de NFL in zijn rentree eindelijk aanstaande. Josh Gordon doorloopt de procedure om weer te mogen spelen voor de Cleveland Browns. Als alles goed verloopt dan mag hij op 3 december zijn rentree maken tegen de Chargers.
Flash kende een geweldig jaar in 2013, maar raakte daarna uit de gratie vanwege het herhaaldelijk grijpen naar verboden middelen. Verschillende pogingen om terug te keren liepen op niets uit, tot dit jaar. Gordon legt in aanloop naar zijn rentree de lat alvast hoog:


Om die doelstelling te behalen heeft Gordon nog wel wat in te halen. In 2013 kwam hij echter tot 1,646 yards, waarvan bijna 500 yards werden behaald in back-to-back games tegen de Steelers en de Jaguars.

Vergeet niet hier de SportAmerika Football van week 10 in te vullen.
Foto: Twitter/Minnesota Vikings

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen