NFL Update: Aaron Hernandez pleegt zelfmoord in cel

Aaron Hernandez Court Appearance
Voormalig NFL-ster Aaron Hernandez is afgelopen nacht overleden in zijn gevangeniscel, nadat hij zich had opgehangen aan de lakens van zijn bed. De oud-speler van de Patriots zat een levenslange straf uit voor de moord op Odin Lloyd, de toenmalige vriend van zijn zus. Hernandez werd 27 jaar.
De dood van Hernandez komt op een onverwacht moment. Afgelopen vrijdag werd de voormalig tight end nog vrijgesproken voor een dubbele moord uit 2012 waar hij van werd verdacht. De oud-speler van de Patriots werd in 2015 wel veroordeeld voor de moord op Odin Lloyd. Hernandez heeft altijd ontkend dat hij de vriend van zijn zus heeft vermoord. Volgens zijn eigen verklaring tijdens de rechtszaak was hij wel aanwezig bij de moord, maar heeft hij Lloyd zelf niet doodgeschoten. De jury gelooft het verhaal niet en veroordeelt Hernandez tot een levenslange gevangenisstraf, zonder kans op vervroegde vrijlating.
De vrijspraak voor de dubbele moord leek Hernandez nieuwe hoop te geven. Zijn advocaat gaf eerder op dinsdag nog aan mogelijkheden te zien voor beroep in de veroordeling van Hernandez, waardoor er ineens mogelijkheden leken te zijn voor Hernandez om toch nog de gevangenis te verlaten.


Blijkbaar zag Hernandez die mogelijkheden als niet realistisch en besloot hij een einde aan zijn leven in de gevangenis te maken. De familie van Hernandez liet in een verklaring weten geschokt te zijn door zin dood, en dat zij zelf geen eerdere tekenen zagen dat Hernandez het niet meer zag zitten.

“There were no conversations or correspondence from Aaron to his family or legal team that would have indicated anything like this was possible. Aaron was looking forward to an opportunity for a second chance to prove his innocence. Those who love and care about him are heartbroken and determined to find the truth surrounding his untimely death.”

De familie heeft de overheid al opgeroepen tot een onafhankelijk onderzoek naar het overlijden van Hernandez, die alleen in een cel zat. Het juridische team van Hernandez heeft al bekend gemaakt ook een eigen onderzoek te starten om zeker te weten dat Hernandez inderdaad zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt.
Gronkowski zet Witte Huis op stelten bij bezoek
Het was een gekke dag voor de New England Patriots. Uitgerekend op de dag dat voormalig sterspeler Hernandez zelfmoord pleegde in zijn gevangeniscel mocht de ploeg op bezoek in het Witte Huis om hun kampioenschap te vieren. Quarterback Tom Brady ontbrak op deze dag vanwege ‘familie-aangelegenheden’, wat de weg vrijmaakte voor Rob Gronkowski om de show te stelen. De tight end onderbrak de live uitgezonden persconferentie van persvoorlichter Sean Spicer om te vragen of deze hulp nodig had.


Bucs komend jaar op Hard Knocks
Hard Knocks draait komend jaar om de Bucs. De ploeg uit Tampa Bay zal tijdens de voorbereiding in de schijnwerpers staan, omdat de camera’s de hele voorbereiding vast zullen leggen. De nieuwe serie zal op 8 augustus beginnen en de laatste aflevering wordt op 5 september uitgezonden, als het voorseizoen er op zit.
Clubs staan over het algemeen niet te springen om in Hard Knocks te komen, aangezien het programma de fans een unieke inkijk geeft in wat er binnen een NFL-organisatie gebeurt en de Bucs nu dus niet in staat zijn om de gebeurtenissen binnen de ploeg te houden. Toch is Gerald McCoy er van overtuigd dat de serie geen afleiding gaat geven.

“We’ve still got a season to prepare for, whether there’s a camera watching or not. We play the games on Sundays with cameras watching, so if you think you can’t go out to practice and practice with a camera on you then you’re probably in the wrong profession. If we get picked, it is what it is, let’s be professionals and go to work.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen