NBA Update: Beal neemt over in Q4, Warriors houden Blazers tot 33%

wizards-beat-hawks
Beal scoort 16 in Q4, 31 overall
Als de guards van Washington blijven produceren zoals ze dat deden in Game 1 en Game 2, zal het snel ‘Game over’ zijn voor Atlanta. Point guard John Wall scoorde 32 punten en shooting guard Bradley Beal had 31 (waarvan 16 in het vierde kwart) op weg naar de W, 109-101, en een 2-0 voorsprong op de Hawks in de eerste ronde van de playoffs. Wall en Beal waren zelfs zo on fire dat ze samen 20 van de laatste 21 punten scoorden voor Washington in een wedstrijd die werd geplaagd door fouls. Toen de wedstrijd 89-88 stond met nog zes minuten op de klok, schoten de backbourt buddies in actie. Een layup van Beal maakte keerde de wedstrijd in het voordeel van de Wiz, 96-94, en een vrije worp van Wall diende als de kers op de taart van een 16-4 run die de wedstrijd bezegelde.

Paul Millsap had 27 punten en 10 rebounds voor Altanta. Dennis Schröder had 23 en Tim Hardaway Jr. had 19, maar als team converteerden de Hawks amper 4 van hun 20 driepunters. Ze droegen de ball tevens 18 keer over.
51-10-13 voor Westbrook in L
Ondanks een historische prestatie van point guard Russell Westbrook, gingen zijn Thunder ten onder tegen de Rockets van ex-teammate James Harden. Westbrook had 51 punten, 10 rebounds en 13 assists, maar hij kon zijn briljante manier van spelen niet handhaven down the stretch, wat de Rockets toeliet om een achterstand van 15 punten goed te maken en de wedstrijd te claimen, 115-111. Vooral reserveguards Eric Gordon (22 punten, 4 rebounds) en Lou Williams (21 punten) waren daarbij doorslaggevend. Gordon gaf de Rockets zelfs hun eerste lead van de wedstrijd met een driepunter op 8 minuten van het einde. Een driepunter van Williams bij het volgende balbezit en een driepunter van Harden daarna, maakte het 104-100 voor de Rox met 5 minuten te gaan.

Game 3 wordt op vrijdagavond gespeeld in Okahoma City.
Warriors winnen overtuigend
De Warriors schakelden op donderdagavond als vanzelf hun verdediging een niveau hoger om te compenseren voor de afwezigheid van forward Kevin Durant. Door de Blazers te limiteren tot 12 punten in Q3, wisten ze comfortabel weg te komen met een 110-81 overwinning op weg naar een 2-0 lead in de serie. Stephen Curry had 19 punten en vier steals, backcourt mate Klay Thompson had 16. Portland converteerde amper 33 procent van hun pogingen (7-voor-34 op driepunters).

Guards Damian Lillard en C.J. McCollum raakten slechts 9 van hun 34 pogingen.