NFL Season in Review – #13 Denver Broncos

Broncos-stadium
Na een jaar waarin de ploeg aan de haal ging met de Vince Lombardy Trophy, waren de verwachtingen toch niet hooggespannen in Denver. Ondanks dat Peyton Manning afgelopen seizoen allesbehalve een bepalende quarterback was, had men toch verwacht dat het met Trevor Siemian aan het roer nog minder zou gaan. Al met al viel het allemaal wel mee, maar de play-offs, die werden niet gehaald.
BRONCOS SEASON REVIEW
Wat ging er goed?
Met een 4-0 start, beleefden de Broncos een veel betere start dan men had verwacht. Daarnaast was de defensie op vrijwel hetzelfde niveau als vorig jaar, met uitzondering van mannen als Malik Jackson en Danny Trevathan die via free agency vertrokken. Aqib Talib, Chris Harris Jr. en Von Miller waren wederom dominant op hun positie, en maakten het dat de ploeg elke wedstrijd weer een kans maakte.
Wat ging er fout?
De aanval was, net als vorig jaar, de achilleshiel van de ploeg. Ondanks dat Trevor Siemian het naar behoren deed, kwam er te weinig dreiging vanuit en gaven ze in te weinig wedstrijden thuis. Dit had ook te maken met de zwakke staat van de offensive line, die de running game ook niet ten goede kwam, en er ook voor zorgde dat de aanval nooit echt op rolletjes liep.
MVP
Net als vorig jaar, was Von Miller wederom de absolute sterspeler van de Denver Broncos. Met 13.5 sacks stond hij tweede in de NFL, en de constante dreiging die er van Miller uitstraalde had meermaals zijn effect. Echter, ook mede All-Pro’s Aqib Talib en Chris Harris Jr. mogen een deel van de MVP-trofee, daar zij ook tot de beste spelers op hun positie behoorde.
Rookie of the Year
De twee meest opvallende rookies waren beide runningbacks, Devontae Booker, en Andy Janovich. Booker kreeg al snel een belangrijk aandeel in de running game, daar C.J. Anderson niet het gehele jaar fit bleef. Uiteindelijk zou Booker de leading rusher worden, terwijl Andy Janovich als fullback volgens ProFootballFocus tot één van de beste op zijn positie behoorde.
Verrassing van het jaar
Ondanks de zwakke staat van de offensive line, was één man net als vorig jaar de uitzondering: center Matt Paradis. De 27-jarige center leek aan het begin van zijn carrière meer een soort noodoplossing voor de center-positie, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een waardige basisspeler die volgens ProFootballFocus zelfs dé beste center van de NFL is.
Teleurstelling van het jaar
Wanneer we het over teleurstellingen hebben, kunnen we meteen naar de rest van de offensive line kijken. Op Matt Paradis na, had niemand echt een groot aandeel. Zo bleek Donald Stephenson in zijn eerste seizoen geen al te gelukkige aanwinst, en ontwikkelden Max Garcia en Ty Sambrailo zich niet tot volwaardige starters. Het is dan ook een grote noodzaak dat dit deel van de offense tijdens het aankomende offseason goed aangepakt gaat worden.
Offseason takenlijst
Zoals eerder aangegeven, de offensive line is dé plek die koste wat het kost versterkt moet worden. Verder kan ook verder gezocht worden naar spelers die nog iets beter de plek van Malik Jackson en Danny Trevathan in kunnen nemen. Want ondanks dat de defensie zeker geen plek van zwakte was, werden de leegtes die zij hadden achtergelaten zeker niet volledig ingevuld zoals zij dat voorheen deden.
BEKIJK HIER DE VORIGE REVIEW OVER DE TAMPA BAY BUCCANEERS
Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen