De outsiders voor de NBA-titel – #3 Los Angeles Clippers

ChrisPaulgame7
Vanaf het begin van het seizoen stonden de Golden State Warriors, San Antonio Spurs en Cleveland Cavaliers bij elkaar wedkantoor hoog op het lijstje als mogelijk winnaar van de NBA-titel. Naarmate het seizoen vordert vallen steeds meer teams af om kans te maken op deze titel, maar er blijft altijd een groep outsiders over die het de gevestigde orde lastig kan maken.
Volgens verschillende wedkantoren blijven er zes teams over die nog een kans maken. Het gaat hier om de Houston Rockets, Boston Celtics, Los Angeles Clippers, Toronto Raptors, Washington Wizards en de Utah Jazz. Vandaag gaat het over de Los Angeles Clippers.
Los Angeles Clippers
Het hart van de overenthousiaste eigenaar van de Clippers, Steve Ballmer, gaat overuren draaien mocht de Clippers alleen al in de NBA Finals terecht komen, laat staan als ze daadwerkelijk met de titel aan de haal gaan. De knettergekke eigenaar veranderde al het logo en de mascotte van de Clippers, maar heeft het team afgelopen seizoen intact gehouden om zijn droom van een NBA-titel te vervullen.
CLIPPERS
Upside
Chris Paul, Blake Griffin en DeAndre Jordan. Een Big Three om je vingers bij af te likken en het doet sterk denken aan de Big Three in Miami (Wade, James en Bosh) wat uiteindelijk in 2012 en 2013 de titel veroverde. Paul, Griffin en Jordan geven een goede basis voor het team en een mogelijkheid om als team te groeien
De drie grote namen bij de Los Angeles Clippers worden aangevuld met een ervaren coach, die weet hoe het is om een kampioenschap binnen te slepen. Doc Rivers deed dat in 2008 met de Boston Celtics. Ook bij de Celtics, in zijn kampioensjaar, kreeg hij te maken met een Big Three (Pierce, Allen en Garnett). Wat kan er dan nog überhaupt mis gaan voor de Los Angeles Clippers.
Downside
Echter, grote minpunt bij de Los Angeles Clippers is toch wel de kwaliteit van de bank. Aan het begin van de competitie werd er vol lof geschreven over de spelers op de bank, die vorig jaar nog zo slecht presteerden. Inmiddels mogen over de loftuitingen wel kanttekeningen gemaakt worden. Aanvallend gezien zijn ze inderdaad een meerwaarde in het team, maar verdedigend laat het nog te wensen over.
Zeker met de blessuregevoeligheid van Blake Griffin en Chris Paul moeten er spelers opstaan die de taken van beide grootheden over kunnen nemen. Toen afgelopen weken Paul geblesseerd was, wisten ze zonder de spelmaker geen winning record neer te zetten (6-7). Daarbij wordt op zeer pijnlijke wijze dat defensief de Clippers ernstig te kort komen als minimaal één van de Big Three gemist wordt.
Conclusie
De enige taak die de staff van ‘Lob City’ heeft, is om de starting five – plus zesde man Jamal Crawford – zo fit mogelijk te krijgen wanneer de play-offs aanstaande zijn. Zeker met een fitte Chris Paul, die zowel aanvallend als verdedigend tot de absolute top behoort, worden de kansen op de Larry O’Brein Trophy alleen maar groter. Veel fans kunnen in ieder geval niet wachten om Steve Ballmers gedrag te aanschouwen als de trofee omhoog gehouden wordt in de stad van de engelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen