WBC: Team Kingdom of The Netherlands heeft geen moeite met Zuid-Korea

Profar
Team Kingdom of The Netherlands heeft zijn openingswedstrijd op de World Baseball Classic 2017 overtuigend gewonnen. Het team van Hensley Meulens kende nauwelijks moeite met gastheer Zuid-Korea. De einduitslag was dezelfde als bij de vorige ontmoeting tussen Team Kingdom en Zuid-Korea, 5-0.


Team Kingdom maakte zijn intenties direct duidelijk. Waar de Koreanen in de openingsinning niets konden beginnen tegen startende pitcher Rick van den Hurk, sloeg Andrelton Simmons direct een single op de tweede pitch van Woo Kyu-min. Op de zevende worp van Woo was het alweer raak. De tweede slagman in de line-up van Nederland, Jurickson Profar, sloeg een homerun. Nederland kwam daarmee al snel op 2-0. De koek was nog niet op want op de tiende pitch sloeg Xander Bogaerts een driehonkslag. Dat die verder niet mocht baten maakte niet meer uit, de toon was gezet.
Omdat Rick van den Hurk volledige controle over Koreaanse slagploeg had bleef Team Kingdom uit de problemen. In de tweede inning sloeg Andrelton Simmons bovendien opnieuw toe. Op zijn tweehonkslag kon Randolph Oduber (die net twee honken had gestolen) de derde run voor Nederland binnenlopen. De 3-0 stand bleef vervolgens lang op het bord staan

Slotstuk

Nadat de wedstrijd enige tijd voortkabbelde was het in de zesde inning ineens weer raak. Eerst sloeg Dashenko Ricardo een bal naar links voor een single. Direct daarna sloeg Randolph Oduber, al getipt als de man om op te letten, een homerun. Opnieuw twee man over de thuisplaat betekende een 5-0 voorsprong.
Omdat het geroemde infield van Nederland de verwachtingen volledig waarmaakte en het ene na het andere dubbelspel liet zien had het team ook in het vervolg een makkelijke middag. Bovendien wisten ook relievers Diegomar Markwell en Tom Stuifbergen de Koreaanse slagploeg pijn te doen waar het kon. De Koreanen kwamen zo nu en dan wel met lopers in scoringspositie op de honken, maar die kansen werden keer op keer vakkundig onschadelijk gemaakt.
Met closer Loek van Mil op de heuvel werden snel de laatste drie uits genoteerd. Daarmee viel het doek voor Zuid-Korea dat zijn tweede nederlaag op rij noteerde en nagenoeg uitgeschakeld is.
Het Nederlands team kan in de eerste ronde geen beroep meer doen op Rick van den Hurk, die meer dan zestig pitches wierp. Hij staat nu op rust. Ook Diegomar Markwell moet een dagje aan de kant blijven. Het tweetal zal dus sowieso niet tegen Chinees Taipei (Taiwan), en in het geval van Van der Hurk ook Israël in actie komen.
Morgen speelt Team Kingdom tegen Chinees Taipei.
Foto: KNBSB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen