NFL Recaps: titelverdediger in problemen, Cowboys haken aan

De Dallas Cowboys hebben tijdens Sunday Night Football hun laatste kans gegrepen om iets van dit seizoen te maken. Daardoor is titelverdediger Philadelphia verder in de problemen geraakt. Ook de Packers haakten aan, terwijl de Chargers en Rams mee blijven doen in de top van de NFL.


ROOKIE MAAKT HET VERSCHIL VOOR COWBOYS


Na de winst van de Redskins stond de druk er vol op bij de Eagles en Cowboys om aan te haken in de NFC East. De titelverdediger uit Philadelphia kon als favoriet worden aangemerkt zeker na de komst van Golden Tate. De nieuwe wide receiver ving meteen zijn eerste bal in de eerste drive, maar verder bleef zijn bijdrage beperkt. Dat kon niet worden gezegd over een rookie linebacker van de Dallas Cowboys. De unsung hero van de Cowboys had een enorme impact op de wedstrijd. Te beginnen met een interceptie in het eerste kwart.


Na deze onderschepping liepen de Philadelphia Eagles het grootste deel van de wedstrijd achter de feiten aan. Zeker toen Dak Prescott een fenomenale drive zelf afrondde om een 13-3 ruststand op het scorebord te zetten. De Super Bowl-winnaar van vorig jaar kwam sterk terug in het derde kwart, maar verloor in de slotfase de grip op Ezekiel Elliott (151 rushing yards, 2 total touchdowns) en daarmee op de wedstrijd.


Toch behoorde een gelijkmakende drive zeker tot de mogelijkheden voor Carson Wentz en co. Met twee minuten op de klok was de redzone al in zicht voor de Eagles. Corey Clement was op weg naar een first down tot Vander Esch zich ontdeed van twee blockers en Clement alsnog naar de grond bracht. Ook in de laatste drive onderscheidde de rookie linebacker zich met twee tackles waarmee hij in zeer grote mate bijdroeg aan een cruciale zege voor de Dallas Cowboys: 27-20. De Eagles staan nu net als de Cowboys op een 4-5 record. De Redskins zijn de winnaar van dit weekend met een 6-3 record.


EMOTIONELE ZEGE RAMS


Bij de late afternoon games lieten de Chargers zien dat de Raiders dit jaar niet NFL-waardig zijn, terwijl de Packers ondanks een minder record makkelijk afrekenen met de Dolphins. Meer spanning was er bij het divisieduel tussen de LA Rams en Seattle Seahawks. De wedstrijd stond niet alleen in het teken van de rivaliteit en #SaluteToService, maar ook van de trieste gebeurtenissen van de afgelopen week in LA. De Rams kwamen ondanks de verstoorde voorbereiding goed voor de dag en gaven de regio weer hoop met een 36-31 zege. Russell Wilson leek op weg naar één van zijn karakteristieke game winning drives, maar de LA defense hield stand.


Lees hier de recaps van de vroege duels.

Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen