Lakers winnen door block Chandler, Lopez op schot


 


ZONDAG 11 NOVEMBER


CHANDLER BLOCKT YOUNG IN LAATSTE SECONDEN, LAKERS WINNEN
De LA Lakers hebben voor de derde keer op rij een wedstrijd gewonnen al ging dat niet makkelijk. De Alanta Hawks boden flink tegenstand maar het was niet genoeg: 107-108. Hoogtepunt van de wedstrijd was toch wel de slotfase van de wedstrijd. Eerst miste LeBron James twee(!) vrije worpen, maar kwam via een paar offensieve rebounds toch weer in de handen van The King die het met een dunk afmaakte. Daarna kregen de Hawks de kans om alsnog de wedstrijd te winnen. Een block van Tyson Chandler, die in de laatste seconde een schot van Trae Young blokte stelde de winst voor de Lakers zeker. LeBron James eindigde de wedstrijd met 26 punten en 7 rebounds. Bij de Hawks was rookie Trae Young goed voor 20 punten en 12 assists.

LOPEZ VELT DE NUGGETS

De dag na het verlies tegen de Clippers hebben de Bucks weer gewonnen. Brook Lopez was erg belangrijk voor de Bucks met 28 punten in de met 121-114 gewonnen wedstrijd. Het meerendeel van die 28 behaalde hij van achter de driepunt lijn. Hij schoot acht van zijn dertien pogingen raak. Hij schoot, door die acht rake driepunters, meer driepunters raak dan in zijn eerste acht(!) seizoenen in de NBA. Hieruit blijkt maar weer hoe erg het spel veranderd is. Ook Giannis Antetokoumnpo was op dreef met 22 punten, 9 rebounds en 8 assists. Aan de kant van de Nuggets waren Paul Millsap en Nikola Jokic belangrijk met 25 en 20 punten.

CELTICS VERLIEZEN WEER

De Boston Celtics hebben hun tweede wedstrijd op rij verloren. In Portland gingen ze met 94-100 onderuit. Dit was wel verrassend aangezien de Trail Blazers maar liefst 21 turnovers had tegen 12 van de Celtics. Bij Portland was het natuurlijk Damian Lillard die belangrijk was maar ook Jusuf Nurkic was belangrijk. Lillard was goed voor negentien punten en twaalf assists. Nurkic had achttien punten en maar liefst zeventien rebounds waarvan er zeven aanvallend waren.
Bij de Celtics blijkt steeds meer dat ze vorig jaar echt de goede keuze hebben gemaakt met Jayson Tatum. Hij was goed voor 27 punten en 8 rebounds. Ook de trade voor Kyrie Irving pakt goed uit. Dit was natuurlijk al bekend maar hij scoort er toch vrolijk op los. Dit keer waren het 21 punten, samen met 6 assists en 5 steals. Met de overwinning van de Trail Blazers staan ze dit seizoen al op een 10-3 record, goed voor een tweede plaats in het westen. De Celtics staan nu op zeven winst- en zes verliespartijen, goed voor de zesde plaats in het oosten.

HARDEN WINT VOOR DE ROCKETS

James Harden heeft weer eens van zich laten horen. Na wat minder dominante wedstrijden ging het nu wel goed. Met maar liefst 40 punten, 7 rebounds en 9 assists ging hij de Rockets voor in de overwinning tegen de Pacers: 103-115. Chris Paul ging ook goed met 26 punten, 5 assists en 3 steals. Bij Indiana was het Victor Oladipo en Bojan Bogdanovic die de kar trokken. Oladipo was goed voor 22 punten, 10 rebounds en 7 assists. Bogdanovic scoorde er 20, pakte 6 rebounds en gaf 6 assists.
Het verhaal voor de wedstrijd ging niet over de wedstrijd zelf maar over het gerucht dat Carmelo Anthony weer een ander team zou moeten zoeken. Hij zou gewaived worden door de Rockets. General Manager van de Rockets, Daryl Morey, sprak dit direct tegen. Het is dus de vraag hoelang we ‘Me7o’ nog in het rode uniform van de Rockets zullen zien.

OVERIGE UITSLAGEN

Charlotte Hornets – Detroits Pistons 113-103
Orlando Magic – New York Knicks 115-89
 
 

(Cover foto: ESPN.com)

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen