NFL Recaps: Saints, Panthers door, Falcons in problemen


Drie teams uit de NFC South maakten voorafgaand aan deze speelronde nog kans op de play-offs. Daarvan zijn er twee zeker na de NFL-zondag. De Saints rekenden in een rechtstreeks duel af met de Falcons, terwijl de Panthers met de grootst mogelijk moeite wonnen van de andere divisiegenoot.

SAINTS BETALEN FALCONS MET GELIJKE MUNT TERUG

De New Orleans Saints kregen al na 16 dagen kans op revanche voor het verlies bij de Atlanta Falcons. Destijds viel Alvin Kamara uit na een harde hit van Deion Jones en deden penalty’s de Saints de das om. In New Orleans waren de rollen compleet omgedraaid. Nu was Atlanta, net als Buffalo, de ongelukkige ploeg qua scheidsrechterlijke beslissingen en profiteerden de Saints daar volop van.
Ook met slechts 239 passing yards van Drew Brees en niet meer dan 76 rushing yards totaal van Kamara en Mark Ingram werd het verschil gemaakt. De penalty yards aan de Falcons werden uitgedeeld (91) hielpen zeker mee, net als de no calls als het Julio Jones betrof. Jones kwam tot liefst 149 yards, maar werd ook een aantal keren niet beschermd in duel met Marshon Lattimore. Bovendien werd een mogelijke touchdown niet toegekend.


Het was dan ook een dag waarop alles tegen zat voor Atlanta. Dat werd nog eens bevestigd door een onwaarschijnlijke interceptie van Lattimore. De rookie cornerback ving een bal op met zijn achterwerk voor een interceptie. De Falcons (9-6) kunnen er de lol vast niet van inzien, omdat de play-offs nog niet zeker zijn. New Orleans (11-4) komt echter niet meer bij na het binnenhalen van een play-off ticket mede dankzij de ‘butt pick’.


Falcons 13 @ 23 Saints

PANTHERS MAKEN HET WEER SPANNEND

De fans van de Carolina Panthers moeten met gemengde gevoelens kijken naar de prestaties van hun team dit seizoen. Aan de ene kant gaat het qua prestaties fantastisch in Charlotte voor de Panthers (11-4). Aan de andere kant bezorgt Ron Rivera’s team de supporters bijna elke week een hartverzakking.
De Tampa Bay Buccaneers (4-11), die een moord zouden doen voor het record van Carolina, maakten het de Panthers ook weer bijzonder lastig. Jameis Winston (367 yards, 1 TD) zal zich zelfs afvragen hoe hij in hemelsnaam heeft kunnen verliezen van Cam Newton (160 yards, 0 TD, 1 INT). Een deel van het antwoord zit besloten in het gebrek aan red zone efficiency van de Bucs (1 uit 6). Het andere element is de klasse van Cam Newton om ook na een moeilijke wedstrijd de winst over de streep te trekken. Of uiteindelijk te rennen in zijn geval.


De Panthers zijn ook zeker van play-off deelname en strijden volgende week nog met de Saints om de divisiewinst.
Buccaneers 19 @ 22 Panthers

NFC WEST-KROON IS EINDELIJK WEER VOOR RAMS

Uitzinnige taferelen bij de Los Angeles Rams na de wedstrijd tegen de Tennessee Titans en terecht. De Rams (11-4) wonnen voor het eerst sinds 2003 weer de NFC West titel. Het team dat miserabele jaren kenden onder Jeff Fischer is binnen een jaar getransformeerd tot een footballmachine. Met Sean McVay en Wade Phillips loopt het als een trein in LA.
Dat bleek deels ook tegen de Titans, die vooral geen antwoord hadden op de magnifieke Todd Gurley. De running back rushte voor 118 yards en dat was nog zijn meest bescheiden bijdrage van de dag. Als receiver verzamelde TGIII liefst 158 yards en twee touchdowns. Dus 276! yards totaal. Gurley doet bovendien alles in stijl. Met snelheid en het vermogen om over tegenstanders heen te springen.


De arme Titans (8-7) zien hun play-off kansen mede door Gurley steeds verder slinken. Ook omdat Marcus Mariota uit vorm is en DeMarco Murray met een blessure uitviel. Ze hebben de divisie ook al moeten laten aan de Jacksonville Jaguars.
Rams 27 @ 23 Titans
Overige uitslagen:
Broncos 11 @ 27 Redskins
Browns 3 @ 20 Bears
Vikings 16 @ 0 Packers (zaterdag)
De Vikings zijn met 12-3 nog steeds in de race voor een bye week en home field advantage. De andere teams in dit overzicht zijn uitgeschakeld voor play-off deelname.

Cover photo: Scott Threlkeld, New Orleans Advocate

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen