NFL Recaps: Pats en arbitrage frustreren Bills, Chiefs winnen AFC West


De kerstgedachte zal bij een aantal teams ver te zoeken na de eerste wedstrijden van week 16 in de NFL. De Detroit Lions en Miami Dolphins zijn uitgeschakeld, terwijl de Buffalo Bills woest zullen zijn na een verlies bij de New England Patriots. In Kansas City zal het kerstdiner beter smaken na het winnen van de AFC West. Ook de LA Chargers en Baltimore Ravens kunnen, net als de Bills overigens, nog steeds deelname aan de play-offs afdwingen.

PATRIOTS LOPEN WEG BIJ BILLS NA CONTROVERSIËLE CALL

De New England Patriots (12-3) lieten nogmaals zijn dat zij de baas zijn in de AFC East. Het verschil met de eerste achtervolger in de divisie was zelfs behoorlijk groot in het onderlinge duel. De Buffalo Bills gingen er met 16-37 af in Foxborough. De marge werd vooral gerealiseerd door een ijzersterk optreden van running back Dion Lewis. Hij scoorde de laatste twee touchdowns voor de Patriots.


Dat is echter niet het hele verhaal van de wedstrijd want de Bills zullen zich bestolen voelen door de scheidsrechters na een beslissing bij een 10-13 stand. Kelvin Benjamin kreeg in eerste instantie een touchdown op zijn naam tot de call werd teruggedraaid. De wide receiver leek balcontrole en beide voeten in de endzone te hebben en hield de bal ook vast tot hij de grond bereikte, maar blijkbaar zag de arbitrage toch reden om de zes punten van het scorebord te halen. Oordeel zelf.


Hoe dan ook, de Bills (8-7) hebben play-off deelname niet meer in eigen hand. De Patriots gaan via een rode loper naar de bye week al gooide Tom Brady wel voor de vijfde week op rij een interceptie. Een ongekende reeks voor de GOAT.
Bills 16 @ 37 Patriots

CHIEFS WINNEN AFC WEST, GEEN DOLPHINS IN PLAY-OFFS

Twee teams die nog voor een wild card streden, stonden tegenover elkaar op zondag. De Kansas City Chiefs bevestigden dat ze net op tijd uit de vormdip zijn gekomen, terwijl de Miami Dolphins het laatste restje hoop zagen vervliegen. Het trio Kareem Hunt, Tyreek Hill en Travis Kelce was verantwoordelijk voor het grootste deel van de yards en de twee touchdowns van de Chiefs.


Harrison Butker voegde daar nog vijf field goals aan toe. Genoeg om de AFC West-titel naar Kansas City (9-6) te brengen. De Dolphins (6-9) liggen eruit.
Dolphins 13 @ 29 Chiefs

CHARGERS BLIJVEN IN DE RACE

Zo heb je geen enkel team in de stad en zo heb je bijna twee play-off deelnemers uit Los Angeles. Na de plaatsing van de Rams zijn ook de Chargers nog kansrijk voor een vervolg aan het seizoen. De New York Jets konden de LA Chargers niet van een overwinning afhouden ondanks een monsterdag van Bilal Powell (145 yards, 1 TD).
Powell kreeg echter weinig hulp van stand-in quarterback Bryce Petty (119 yards, 0 INT). Voor de Chargers waren veteraan Antonio Gates (81 yards, 1 TD) en Melvin Gordon (128 yards from scrimmage, 1 TD) doorslaggevend. Gates pakte op een voor hem typerende wijze zijn 114de touchdown grab.


Daarmee is ook de hele productie genoemd omdat niet één van de kickers tot een field goal kwam. LAC (8-7) zit nog verwikkeld in een hevige AFC-strijd om een wild card. De Jets (5-10) kunnen daar alleen maar van dromen.
Chargers 14 @ 7 Jets

RAVENS HEBBEN ALLES IN EIGEN HAND

Zaterdag mochten de Baltimore Ravens dit NFL-weekend aftrappen in de wetenschap dat ze nog alles in eigen hand hadden. In eigen huis leken de Indianapolis Colts een makkelijk slachtoffer. Toch werd het veel spannender dan vooraf verwacht. In lastige weersomstandigheden (regen, stevige wind) was er nauwelijks verschil te ontdekken tussen de Ravens en de Colts. De bezoekers kwamen dicht bij overtime tot Maurice Canady de Colts een halt toeriep.


Baltimore (9-6) pakt een play-off ticket bij winst volgende week. Indianapolis (3-12) is allang bezig met volgend jaar.
Colts 16 @ 23 Ravens

BENGALS SCHAKELEN LIONS UIT

Voor de Cincinnati Bengals stond er al weken niets meer op het spel, maar dat belette de nummer drie van de AFC North niet om de Detroit Lions ook uit de play-off race te knikkeren. Lions-coach Jim Caldwell zal vannacht waarschijnlijk geen oog dichtdoen na het niet challengen van een incomplete pass bij een mogelijke vangbal van Golden Tate.


Caldwell had nog drie time outs over, maar daar had hij niks meer aan in het restant van de wedstrijd. De Lions (8-7) lopen door de nederlaag de play-offs mis. Cincinnati (6-9) doet door drie nederlagen voorafgaand aan deze week ook niet meer mee.
Lions 17 @ 27 Bengals

Cover photo: Maddie Meyer/Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen