NFL Recaps: Ook Jags kunnen Jimmy G. niet stoppen, Hawks haken aan


De Jacksonville Jaguars zijn voor het eerst in de historie divisiewinnaar in de AFC South. Tot zover het goede nieuws voor Jacksonville, want het feestje werd behoorlijk verpest door Jimmy Garoppolo. Jimmy G. legde samen met zijn defensie feilloos de zwakheden van de AFC South-divisiewinnaar bloot.

JIMMY G. LEGT ZWAKHEDEN JAGUARS BLOOT

De San Francisco 49ers wisten al vroeg in de wedstrijd dat ze tegen de winnaar van de AFC South aan het spelen waren, omdat de Titans eerder op de dag verloren. Bovendien was er de wetenschap dat de Jags één van de beste defensies in de NFL hebben. Een mooie test dus voor Jimmy G. en zijn door Kyle Shanahan geleide offense. De tijdens free agency aangetrokken quarterback slaagde met vlag en wimpel door twee touchdowns te gooien tegen de Jags-D, waaronder een prachtige worp naar Trent Taylor onder grote druk.


De Jacksonville verdedigers, die niet gewend zijn aan verliezen, raakten zelfs gefrustreerd. De boosheid uitte zich onderling langs de zijlijn, maar ook op het veld. Het humeur van de Jags defense werd er niet beter op door het optreden van Blake Bortles. De quarterback leek zichzelf te overvragen om Garoppolo bij te houden. Bortles gooide drie intercepties waarmee hij de marge lang in het voordeel van San Francisco hield. Ahkello Witherspoon was de laatste ontvanger.


Tot overmaat van ramp miste kicker Josh Lambo na een betere slotfase van Jacksonville ook nog een extra punt. Om het helemaal af te ronden deelde Malik Jackson binnen de two minute warning ook nog een soort van kopstoot uit, waarna de Niners zeker waren van de zege. De Jaguars (10-5) pakken wel een play-off spot, maar kunnen de Patriots en Steelers niet meer achterhalen als Pittsburgh morgen wint. Een bye week kunnen ze dus waarschijnlijk vergeten. San Francisco kan vol vertrouwen uitkijken naar volgend jaar na de vierde zege op rij met Jimmy G.
Jaguars 33 @ 44 49ers

SEAHAWKS VINDEN EEN WEG OM TE WINNEN

Dat de Seattle Seahawks na meer dan de helft van het derde kwart op een 14-12 voorsprong stond in Dallas mocht bijna een wonder worden genoemd. Zowel de running game als de luchtaanval met Russell Wilson kwam totaal niet op gang. De voorsprong werd echter gerealiseerd door een pick six van Justin Coleman, die ook nog een fraaie Ezekiel Elliott imitatie in huis had.


Ook met ‘Zeke’ gaven de Dallas Cowboys, die veel meer offense hadden, het weg. Twee passes van Dak Prescott werden onderschept waarmee hij het werk van zijn maatje Elliott niet op waarde schatte. Vier field goals van Dan Bailey waren lang niet genoeg om Dallas (8-7) aan een wild card spot te helpen. De Seahawks (9-6) doen nog wel volop mee.
Seahawks 21 @ 12 Cowboys

CARDINALS BRENGEN BESCHAMENDE GIANTS NIEUWE NEDERLAAG TOE

Elk woord dat we nog vuil maken aan de New York Giants (2-13) vuilmaken is er één te veel. Dus richten we ons maar op de Arizona Cardinals die nog wel hun zevende zege van het seizoen wisten te pakken.
Wie het over de Cardinals heeft, spreekt tegenwoordig bijna uitsluitend nog over Larry Fitzgerald. De veteraan is nog elke week de grote man bij Arizona. Naast meer dan 100 reception yards en een touchdown gooide hij ook nog een succesvolle pass.


Giants 0 @ 23 Cardinals
Lees ook over de divisiewinst van de Chiefs en de twaalfde zege van de Patriots en de contenders uit de NFC South.

Cover photo: Kyle Terada-USA TODAY Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen