Thursday Night Football: Bucs verrassen met knappe overwinning op de Panthers

Buccaneers Panthers
Thursday Night Football was een clash tussen twee voormalig Heisman Trophy winnaars: Cam Newton en Jameis Winston. Het zijn echter ook twee quarterbacks die ter discussie staan en een sterk seizoen nodig hebben. De Tampa Bay Buccaneers zullen de keuze moeten maken of Winston wel hun franchise quarterback is. Bij Cam Newton, voormalig MVP, is het de vraag of hij nog op niveau kan komen na twee schouderoperaties. Het was ook een weerzien voor Pro Bowler Gerald McCoy tegen het team waar hij vele jaren voor speelde.

QUARTERBACKS OVERTUIGEN NIET

Beide quarterbacks maakten weliswaar geen grote fouten in de, door onweer onderbroken eerste helft, maar overtuigend was het allerminst. Newton wist de Panthers een aantal keer in scoringspositie te brengen en Winston rondde een drive af met een touchdown pass naar Chris Godwin. Maar het was magertjes. De vraagtekens rond Newton werden nog maar eens kracht bij gezet door slechts 14 completions uit 26 attempts. Winston was een stuk efficienter (11/14) maar had moeite met een sterke Panthers defensive line. Zeldzame hoogtepunten waren twee schitterende passes van beide heren. Winston vond Mike Evans voor 41 yards en Curtis Samuel werd door Cam Newton gevonden voor 44 yards. Zijn eerste geslaagde diepe pass van het seizoen. Tampa Bay had bij rust een minimale voorsprong: 10-9.

SHAQUIL BARRETT: PLAAGGEEST VOOR CAROLINA

Groot probleem voor de Carolina offensive line was de aanwezigheid van Shaquil Barrett. De outside linebacker, overgekomen van de Denver Broncos, was een regelrechte plaag voor de frontlinie van de Panthers. Barrett zat bij de Broncos voornamelijk op de bank, maar stak daar blijkbaar veel op van Von Miller. Hij noteerde drie sacks en voorkwam daarmee keer op keer mogelijke touchdown scores voor de Tampa Bay Buccaneers.

BUCS WINNEN DE RUNNING GAME

Bij Carolina was het de vooraf de vraag hoeveel yards Christian McCaffrey zou halen na zijn monster performance tegen de Rams. De defensive line van de Bucs had zich echter goed ingesteld op de voormalige running back van Stanford. Run CMC  haalde slechts 37 yards uit 16 attempts. De beste running back van de avond speelde voor Tampa Bay. Peyton Barber rende voor 82 yards uit 23 attempts en was daarmee zeer belangrijk voor zijn ploeg. Aanvallend wisten zij verder namelijk nauwelijks te overtuigen. Barber scoorde de tweede Bucs touchdown van de avond na een 16 yard run.

NEWTON UIT VORM

De running game wilde niet vlotten bij de Panthers en Newton zou slechts 25 van zijn 51 passes aan zien komen. Het was good-old tight end Greg Olsen die de ploeg op sleeptouw nam. Mede door 110 yards van de 34-jarige Olsen kreeg Newton genoeg kansen om de Panthers langszij de brengen. Cam Newton was echter hopeloos uit vorm en zelfs zijn bekende rushes konden hem dit keer niet helpen. Sterker nog, bij een run laat in het derde kwart raakte hij de controle over  de bal kwijt. De play eindigde met een fumble van Newton, waarmee hij de Buccaneers de gelegenheid bood de wedstrijd op slot te gooien.

KUECHLY HENGELT SAFETY BINNEN

Het lukte Winston niet om de Buccaneers op een onoverbrugbare voorsprong te zetten. De onnodige fouten onder druk, waar hij normaal gesproken om bekend staat, bleven achterwege. Maar zijn risicoloze strategie in deze wedstrijd maakte hem wel een stuk minder gevaarlijk. Sprekend was een hoofdschuddende Mike Evans (61 yards, 4 receptions) nadat hij perfect vrij liep maar niet werd gevonden door de quarterback. Aan het begin van het vierde kwart, bij een stand van 17-12 voor de Bucs, wist de Panthers defense de mannen uit Tampa Bay terug te dringen naar de eigen endzone. Bij de volgende play wist linebacker Luke Kuechly de play van de Bucs perfect te lezen en wist hij Peyton Barber de tackelen in de endzone voor een safety. Het was de belangrijkste van maar liefst 17 tackles van Kuechly deze wedstrijd. De Panthers offense benutte het balbezit dat volgde wederom niet door zowel op third-and-one en fourth-and-one niet verder te komen.

CENTIMETERS SCHEIDEN CAROLINA VAN DE WINST

De tot dan toe matige wedstrijd kreeg toch nog een zeer spannend slot. Met iets meer dan 2 minuten op de klok kreeg Carolina de bal terug bij een 20-14 achterstand. Een touchdown zou genoeg zijn voor de overwinning. Plots liep de aanval van de Panthers vlot. Passes op Curtis Samuel kwamen eindelijk aan en een facemask penalty voor de Bucs bracht de Panthers op 11 yards van de endzone. Pogingen van Newton om iemand de vinden in de endzone strandden maar hij vond wel DJ Moore op slechts 2 yards van een score. Nog 1 kans had Carolina om minimaal 1 yard te halen voor een first down of twee voor een touchdown. Het moment voor McCaffrey om alsnog een hoofdrol voor zich op te eisen. De Tampa Bay defense, dat de hele wedstrijd al een sterke indruk maakte, liet zich niet verrassen. Vernon Hargreaves werd de gevierde man door McCaffrey centimeters van een first down af te houden.
Onverwacht pakken de Tampa Bay Buccaneers een knappe zege tegen een concurrent in eigen divisie. Een sterke prestatie van met name de defense van Bruce Arians. Aanvallend was wide receiver Chris Godwin de grote man met 121 yards en een touchdown. De Panthers verliezen onnodig de eerste twee thuiswedstrijden van het seizoen en zullen moeten hopen dat Newton zich de komende weken weet te herpakken.

Lees hier het artikel over de Game of the Week!

Coverfoto: Brian Blanco/AP Images

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen