Game of the Week: Los Angeles Rams vs. New Orleans Saints


Een beladen duel tussen twee van de beste teams in de League. Daarom zeer terecht de Game of the Week in week 2: New Orleans Saints @ Los Angeles Rams. Een controversiële no-call betekende een ticket naar de Super Bowl voor de Rams. De catastrofe deed de NFL zelfs besluiten om de replay-regels voor 2019 aan te passen. Aanstaande zondag willen de Saints revanche nemen. Beide teams begonnen het seizoen met een overwinning, maar na zondag kan er maar één zijn met twee overwinningen.

RAMS STROEF UIT DE STARTBLOKKEN IN WEEK 1

Geen van beide teams kende een vlekkeloze start van het seizoen. Voor veel van de Rams starters was dit het eerste duel. Niet veel van hen kwamen in actie tijdens het pre-season. Ze leken erg rusty en het was bij vlagen moeilijk om de NFC-kampioen van 2018 te herkennen. Aan de aanvallende kant van de bal viel vooral de offensive line tegen. Running back Todd Gurley werd dikwijls vóór de line of scrimmage tegen de grond gewerkt. In de tweede helft liep het soepeler en was Gurley in staat om plays te maken. De Rams defense kreeg het zwaar te verduren tegen een scherpe Carolina Panthers offense. In de eerste drive gingen de Panthers van hun eigen 25 naar de 26 van LA. Carolina verloor de bal door een fumble en de Rams defense was weer bij de les. Vooral na de onfortuinlijke blessure van Eric Weddle leek de defense zijn vorm te vinden.


 

SAINTS SPELEN THRILLER TEGEN TEXANS

De Saints speelden een duel dat direct de boeken in ging. Door een 58-yard field goal van kicker Will Lutz in de laatste seconden van de wedstrijd versloeg New Orleans de Houston Texans. Beide quarterbacks legden een sterke partij op de mat, waarbij vooral de laatste drive van Drew Brees opviel. Hij bracht de Saints in no time binnen field goal range waarna Lutz het afmaakte. Overigens gooide Brees wel zijn eerste redzone interception sinds december 2017. Gelukkig maakte het niet uit, want na twee comebacks (op 14-3 en 27-21) trok New Orleans aan het langste eind. Desondanks sprong de diepe secondary van de Saints wel in het oog. Vorig seizoen was het één van de zwakkere in de NFL en in week 1 leek er weinig veranderd. De diepe (touchdown) passes van Deshaun Watson vonden hun weg vrij gemakkelijk. Het voordeel is dat de Rams niet beschikken over top receivers en deze zwakte niet optimaal kunnen benutten.

KLEINE WINST VOOR DE RAMS BIJ DE BOOKMAKERS

Als we de bookies mogen geloven zijn de Rams favoriet voor de winst. Ze worden geacht om met een verschil van 2,5 punt aan het langste eind te trekken. Echter, in de laatste vijf wedstrijden dat de Saints tegen een NFC-opponent volgens Vegas in het nadeel waren, wisten ze de wedstrijd te winnen. Overigens verwachten de bookmakers ook een heuse shootout: de hoogste over/under van deze week ligt op 52,5 punten. De twee high powered offenses kunnen voor veel vuurwerk zorgen. Voor Los Angeles is het dan wel van belang dat ze met durf en op basis van een goede voorbereiding spelen. Vorig seizoen gebeurde het te vaak dat ze uit het veld geslagen waren na een plotse verandering. Door beter voor te bereiden en meer back-up plans te hebben, moet het anticipatievermogen groeien. Spelen met durf is wat de Rams in 2018 een sterk seizoen bezorgde. Ze waren niet bang om talent te brengen en zorgden daarmee tegelijkertijd voor langer houdbare veteranen.

EYE TEST TEGENOVER KEIHARDE STATISTIEKEN

De New Orleans Saints zullen het tegen de Rams moeten hebben van hun offense. Brees is elite, running back Alvin Kamara is elite, wide receiver Michael Thomas nadert de elite status en tight end Jared Cook is een enorme upgrade ten opzichte van Josh Hill en Dan Arnold. Vooral het optreden van Thomas in week 9 van 2018 tegen de Rams doet hopen op een goed resultaat. Hij werd in die wedstrijd de enige receiver in 2018 met meer dan 12 receptions en meer dan 200 receiving yards. De zogenaamde eye test geeft de Saints een kans tegen de Rams, maar de statistieken spreken niet in hun voordeel. De bookmakers zien ze niet winnen en New Orleans wist in het Drew Brees-era slechts één keer te winnen bij de Rams.
Voorspelling: Rams 34 – 28 Saints
Lees hier de review van de controversiële NFC Championship Game

Coverfoto: Gerald Herbert/AP

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen