SportAmerika Football Pool: twee man aan de leiding, weinig spreiding

SportAmerika Football Pool: Bills @ Jets
De eerste week van NFL-seizoen 2019/2020 zit erop. Dat betekent ook dat de eerste weekwinnaar van de SportAmerika Football Pool bekend is: Pascal Rutjes. Hij staat samen met Mike Wijnen bovenaan. Beide heren wisten 14 wedstrijden correct te voorspellen, maar Pascal voorspelde de totale score van Denver Broncos vs. Oakland Raiders (16 – 24) beter. Mike gokte op 27 punten en Pascal ging voor 34. Er waren vier spelers die exact 40 punten hadden. Daarom een eervolle vermelding voor Mark Meijering, Lars Leeftink, Andre van Dijk en Bas Jansen.

KLEINE VERSCHILLEN NA WEEK 1, VEEL GEDEELDE MISSTAPPEN

Na week 1 zit alles nog vrij dicht bij elkaar. Het verschil tussen de nummers 1 en de nummer 99 is slechts 4 punten. De komende weken zal er logischerwijs meer spreiding ontstaan. Alhoewel, vaak worden dezelfde goede en foute keuzes gemaakt. Zo voorspelde bijna iedereen een overwinning van de Cleveland Browns, ook de twee heren met veertien punten. Hoe dat afliep, is inmiddels bekend. Verder werd ook een goede uitkomst voor de New York Jets en de Chicago Bears massaal verkeerd voorspeld. Over het duel tussen de Oakland Raiders en Denver Broncos waren, net als over die tussen de Tampa Bay Buccaneers en San Francisco 49ers, de meningen nagenoeg verdeeld. In de uitslag bleken deze duels essentieel in het hebben van een goede ranking. Voorspelde men deze fout, dan was de kans op een lagere ranking groter.
Overigens had ook iedereen het gelijkspel van de Detroit Lions en Arizona Cardinals fout. Dat is echter een tekortkoming van de applicatie. Naar goed Amerikaans gebruik is het niet hebben van een winnaar namelijk niet te verkroppen.

SportAmerika Football Pool - Week 1 stand
De stand (top 25) na week 1

WEEK 2 MET DRIE CLOSE CALLS

In de tweede week van het NFL-seizoen vinden we weer een paar wedstrijden met aan elkaar gewaagde teams. De San Francisco 49ers nemen het in Cincinnati op tegen de Bengals. De 49ers lijken een licht voordeel te hebben, maar hun resultaten on the road in 2018 lieten behoorlijk te wensen over (0-8). Het duel tussen de Buffalo Bills en de New York Giants wordt ook een dubbeltje op zijn kant. De Giants werden overklast door de Dallas Cowboys. De Buffalo Bills, op hun beurt, rekenden dankzij defensieve superioriteit en een fantastisch vierde kwart van Josh Allen af met de Jets. Hier lijken de Bills aan het langste eind te trekken, maar met hun wisselvallige offense is voorzichtigheid geboden. Tenslotte is de matchup tussen de Seattle Seahawks en de Pittsburgh Steelers ook geen uitgemaakte zaak. De Steelers werden genadeloos verslagen door de Patriots. De Seahawks wonnen, maar met een marge van 1 punt hield het niet over tegen de Bengals.
De grootste kandidaat voor de upset deze week? De Indianapolis Colts bij de Tennessee Titans.
Veel succes in week 2 van de SportAmerika Football Pool!
Week 1 gemist, maar wil je toch nog meedoen? Klik dan hier

SportAmerika Football Pool - Week 1 picks
De picks van de top 25 in week 1

 
 

Coverfoto: Bill Kostroun/AP Photo

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen