NFL Previews: Jacksonville Jaguars – Kansas City Chiefs

De Divisional Round in de NFL staat voor de deur! Aankomende zaterdag wordt het leukste weekend van het jaar afgetrapt in Arrowhead, waar de ervaren Chiefs het opnemen tegen de nieuwkomers uit Jacksonville. Lees hier de preview en voorspelling van SportAmerika!

Jacksonville Jaguars (4) – Kansas City Chiefs (1)

Arrowhead Stadium | Zaterdag| 22:30

De Jaguars voegden tegen de Chargers een nieuw hoofdstuk toe aan de afgelopen weken, waarin de ploeg van Doug Pederson goede resultaten behaalde. Een schijnbaar onoverkomelijke 27-0 achterstand werd in één helft ongedaan gemaakt. Daardoor nemen de Jags het in de Divisional Round op tegen de de Chiefs, die als #1 seed net een bye-week achter de rug hebben.

KAN LAWRENCE OVEREIND BLIJVEN?

De ploegen troffen elkaar al eerder dit jaar, in Week 10. Toen had Trevor Lawrence het lastig met de Chiefs defense. Dit had vooral te maken met Chris Jones. De defensive tackle heeft zich dit jaar opgeworpen als misschien wel de beste interior defensive lineman in de NFL. Tegen de Jaguars zorgde Jones voor voortdurende onrust bij de drives van Jacksonville. Lawrence werd uiteindelijk vijf keer gesackt, waarvan twee keer door Jones.

Week 10 ligt inmiddels in een ver verleden, maar de offense moet verbetering laten zien. Vooral de O-line van de Jaguars moet beter voor de dag komen als ze Lawrence de tijd willen geven zijn goede spel van de afgelopen tijd voort te zetten. Daarnaast is het belangrijk dat Lawrence zijn slordigheden, geïllustreerd door zijn vier intercepties tegen LA, vermindert. In dat duel kwam hij er nog mee weg, maar tegen deze Chiefs is die kans erg klein.

MAHOMES OUDERWETS IN VORM

In het afgelopen offseason verloor Patrick Mahomes één van zijn betere targets, Tyreek Hill, aan de Dolphins. Dat heeft echter weinig impact gehad op zijn spel en statistieken. Mahomes leidde de league in het reguliere seizoen namelijk in passing yards en touchdowns. Dat maakt hem de #1 MVP kandidaat. In Week 10 maakte Mahomes dan ook gehakt van de Jacksonville defensie. Hij eindigde de wedstrijd met vier touchdowns, 331 yards en een 74,3% completion rate. Sindsdien is de defense van Jacksonville echter een stuk beter gaan spelen. Josh Allen en Travon Walker weten steeds vaker een quarterback te bereiken en Tyson Campbell blijkt een uitstekende corner te zijn. Er is dus reden voor voorzichtig optimisme bij de Jaguars.

ONERVAREN JAGS DUIDELIJKE UNDERDOG

De Jaguars zijn nieuw op dit podium. De ploeg is nog jong en onervaren, maar heeft dit seizoen zijn klasse laten zien. Daarom is de verwachting dat zij de komende jaren zullen terugkeren. Het is vermoedelijk dan ook niet de laatste keer dat de Jaguars en de Chiefs elkaar treffen in het post-season. Voor nu lijkt Jacksonville nog niet klaar voor de ervaren en in vorm verkerende Chiefs.

Voorspelling: Chiefs


Lees hier alles over de NFL!

Coverfoto: David Eulitt/Getty Images

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen