NFL 4-on-4: Divisional Round, Sean Payton en Brock Purdy

Het mooiste weekend van het jaar komt eraan! Tijd om dat en meer te bespreken in deze editie van NFL 4-on-4. Deze week hebben we het over de wedstrijden uit de Divisional Round, de toekomst van Sean Payton en de rol van Brock Purdy volgend seizoen. Lees snel verder!

1. De Bengals en de Bills treffen elkaar in de Divisional Round. Beide teams hadden meer moeite dan verwacht met respectievelijk de Ravens en de Dolphins. Waren dit eenmalig moeizame wedstrijden of moeten fans van een van beide ploegen zich zorgen maken voor dit weekend?

Chris van Dijk: “Uiteraard hebben beide ploegen reden om zich zorgen te maken. De tegenstand wordt zondag een stuk sterker dan afgelopen weekend, dus het niveau zal zeker omhoog moeten. Toch denk ik dat de Bengals zich meer zorgen moeten maken dan de Bills. De Bills kwamen door eigen domme fouten in de problemen, terwijl je bij Cincy het gevoel hebt dat het aan blessures ligt. Dit geeft Buffalo wel het voordeel voor mij in dit duel.”

Luuk Dokter: “Niet eenmalig, maar ik zie het zondag niet terugkeren. De play-offs zijn heel wat anders dan het reguliere seizoen en spelen tegen absolute underdogs is lastig. Beide teams komen goed weg, maar als je de Bills als voorbeeld neemt, geven die 18 punten weg. De Dolphins hadden op eigen kracht geen enkele kans. Twee receivers doen hun werk niet en Allen veroorzaakt een stomme fumble. Dat soort fouten kosten je tegen Cincinnati de wedstrijd, net als dat voor de Bengals zou gelden tegen de Bills. Komend weekend staan beide teams anders op het veld.”

Toon Aerts: “Ik denk dat dit hoe dan ook een hoogstaande wedstrijd wordt. Beide teams hebben wat blessurezorgen — de Bills in de defensie en de Bengals langs hun O-line — maar dan nog staan hier twee van de meest getalenteerde teams in de NFL tegenover elkaar. Ik denk ook dat ze nog steeds erg aan elkaar gewaagd zijn. Daarom geef ik het lichte voordeel aan de Bills. Ze spelen thuis én ze spelen voor hun teammaat Damar Hamlin, die toevallig in de vorige confrontatie tussen deze twee teams zijn persoonlijke drama kende.”

Marc Dorenbos: “Ik denk dat het voor beide teams wel prima zit. De Bengals hebben het hele jaar al enigszins moeite gehad met de Ravens. Met name de verdediging had Joe Burrow redelijk onder controle. Dat de Bengals het moeilijk hadden was dus niet zo verrassend. De Bills hebben vaker een potje waar het allemaal een beetje slordig is, Josh Allen voorop. Nu dat uit de weg is, zal Buffalo denk ik weer ouderwets geconcentreerd spelen. Hoe dan ook, het duel tussen de Bengals en de Bills wordt een knaller!”

2. Sean Payton is hot! De voormalig hc van de Saints wordt bij meerdere ploegen genoemd als kandiaat voor de positie van hc. Bij welke ploeg zien jullie hem het liefst?

Chris van Dijk: “Bij de Chargers. Staley heeft het in het begin goed gedaan in Los Angeles, maar de ploeg vertoont weinig groei. Daarbij zijn de gemaakte fouten van de coaching staff misschien nog wel groter dan die van de spelers. Ik denk dat Payton het maximale uit Herbert en de Chargers weet te halen. Ik hoop dan ook dat de ploeg alsnog besluit Staley aan de kant te zetten. Als ze dat doen, is dit direct de meest interessante positie voor Payton.”

Luuk Dokter: “Tot Doug Pedersen bij de Jaguars geloofde ik niet zo erg in wondercoaches. Alhoewel dat team wel talent had, maar Urban Meyer gewoon een absoluut drama was. Payton kan denk ik het meest met de Broncos. Een ervaren en bewezen capabele quarterback die unlocked moet worden en een gedesillusioneerd team dat een stabiele, sterke, bekende factor nodig heeft.”

Toon Aerts: “Ik had hem het liefst bij de Chargers gezien, maar zij gaan door met Brandon Staley. Ik denk dat Payton’s ego groot genoeg is dat hij van zichzelf vindt dat hij wél iets kan maken van Russell Wilson bij de Broncos. Laat het hem maar eens proberen, zou ik zeggen.”

Marc Dorenbos: “Ik zou Payton ook wel bij de Broncos willen zien. Dan komen we er ook snel achter of het afgelopen jaar allemaal de schuld van Nathaniel Hackett was, of dat Russell Wilson toch ook debet was aan het vreselijke seizoen.”

3. We kunnen intussen concluderen dat Brock Purdy vrij geruisloos is opgestaan als quarterback van de 49ers. Denken jullie dat Purdy met een diepe play-off run zichzelf lanceert als QB1 in San Francisco volgend seizoen, of blijft dat toch Trey Lance?

Chris van Dijk: “Het loslaten van Lance en toegeven dat je veel picks hebt opgegeven voor niks, picks die zomaar het verschil tussen wel of geen Super Bowl hadden kunnen zijn, zal niet gemakkelijk zijn. Daar moet wel een flinke prestatie van Purdy tegenover staan. Als hij de Super Bowl niet haalt, denk ik dat Lance nog een nieuwe kans krijgt.”

Luuk Dokter: “Ik denk dat het toch Trey Lance blijft, maar wel na een serieuze QB strijd in het pre-season. Purdy is een zeer goede back-up, maar heeft niet dat je ne sais quoi van Lance. Mocht Lance door de mand vallen, dan kan men altijd nog terugvallen op Purdy.”

Toon Aerts: “San Francisco heeft een heel dure prijs betaald voor Lance, dus om daar dan helemaal geen return van te zien, zal volgens mij lastig liggen in het front office. Maar stel dat Purdy de Super Bowl haalt, dan kan je écht niet om hem heen voor volgend seizoen en de seizoenen daarna. Dan zullen de 49ers moeten trachten om Lance voor een zo hoog mogelijke prijs weg te traden.”

Marc Dorenbos: “Wat is Purdy een heerlijke speler. Hij heeft bij mij ook een hoge gunfactor. Ik denk en hoop dat als San Francisco de Super Bowl haalt, wat heel realistisch is, Purdy zomaar de starter kan worden. Als de 49ers met Purdy ook nog de Super Bowl winnen, lijkt het me een gedane zaak.”

4. De Divisional Round is vaak het leukste weekend van het jaar voor NFL-fans. Naar welke game kijken jullie het meeste uit?

Chris van Dijk: “Bengals – Bills is op papier de leukste wedstrijd, maar die kan dus alleen maar tegenvallen. Ik kijk daarom, buiten de Eagles uiteraard, het meest uit naar het duel tussen de 49ers en de Cowboys. Dallas maakte indruk tegen Tompa Bay. San Francisco is bezig met een enorme winning streak, maar hebben sinds hun kansloze nederlaag tegen de Chiefs ook geen tegenstand van dit formaat meer gehad. Ik ben erg benieuwd hoe deze twee ploegen zich verhouden.”

Luuk Dokter: “De Bills natuurlijk. Het is niet altijd even goed, maar ze hebben toch rustig acht wedstrijden op rij gewonnen. Ondanks het blessureleed dat ze al het hele seizoen achtervolgt. Daarnaast ben ik ook wel benieuwd naar de G-men. Een succesvolle revanche zou de upset van het jaar zijn.”

Toon Aerts: “Instinctief zeg ik Bengals – Bills, maar ik ben misschien nog wel het meest benieuwd naar hoe Trevor Lawrence en co het gaan doen op bezoek bij de Chiefs. De defensie van de Chiefs is te pakken en dus acht ik de Jaguars niet helemaal kansloos. Deze game heeft aardig wat potentieel om een shoot-out te worden.”

Marc Dorenbos: “Bengals – Bills. Niet eens omdat ik een Bengals fan ben, maar omdat deze wedstrijd op papier voor mij het leukst is. De tegenstanders zijn goed en zeker aan elkaar gewaagd. Daarnaast is het natuurlijk een soort herhaling van de eerdere wedstrijd die door de hartstilstand van Damar Hamlin werd stilgelegd. Beide ploegen zullen erop gebrand zijn de ander te verslaan.”


Lees hier alles over de NFL!

Coverfoto: AP Photo/Danny Karnik

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen