NFL Previews: Cincinnati Bengals – Buffalo Bills

Enkele weken geleden maakten de Bengals en Bills hun wedstrijd niet af vanwege de hartstilstand van Damar Hamlin. Inmiddels revalideert Hamlin thuis en op de club. Beide ploegen treffen elkaar aankomend weekend opnieuw, ditmaal in de Divisional Round. Op papier is dit misschien wel de leukste wedstrijd van het weekend. Lees hier de preview en voorspelling!

Cincinnati Bengals (3) – Buffalo Bills (2)

Highmark Stadium | Zondag| 21:00

Zowel de Bengals als Bills hadden het lastig in de Wild Card ronde tegen respectievelijk Baltimore en Miami. De Bengals wisten met hulp van de defensie de Ravens, geleid door back-up quarterback Tyler Huntley, te verslaan. De Bills moesten, mede door hun eigen slordigheid, alle zeilen bijzetten tegen de Dolphins, geleid door hun derde quarterback: Skylar Thompson. Toch staan beide teams in de Divisional Round. Na de dramatische gebeurtenissen van een paar weken geleden zullen zij erop gebrand zijn om op hun best voor de dag te komen.

TWEE AANVALLENDE UNITS IN BLOEDVORM

Zowel de Bengals als de Bills laten dit seizoen zien dat ze tot de beste offenses in de NFL behoren. Hoewel dat er voor beide teams in de Wild Card ronde niet altijd uitkwam, is er geen reden voor zorg. Zowel Joe Burrow als Josh Allen is in staat om elk moment een big play te produceren. Daarin wordt Burrow gesteund door Ja’Marr Chase en Tee Higgins. De belangrijkste wapens van Allen heten Stefon Diggs en Gabriel Davis. Het is aan de defenses van beide teams om de ander te stoppen. De verdediging van de Bengals deed dat al tegen de Ravens. Dankzij hen sleepte de ploeg uit Cincinnati de wedstrijd tegen de Ravens uit het vuur. Dat kwam mede door een forced fumble op de goal line van Logan Wilson die door Sam Hubbard tot een touchdown aan de andere kant werd geproduceerd. De verdediging van de Bills is sterk, maar mist duidelijk leiders in Von Miller en Micah Hyde. De terugkeer van Jordan Poyer na zijn blessure heeft het team wonderen gedaan. Met hem in de wedstrijd verloren de Bills nog niet.

NIEUWE O-LINE PROBLEMEN IN CINCY?

Het was het verhaal van de Super Bowl run van de Bengals vorig jaar: Joe Burrow wist de aanval steeds op zijn schouders te nemen ondanks dat hij continue ondersteboven werd gelopen door gretige edge rushers. De offensive line van de Bengals was vorig jaar een gatenkaas. Daarom werd er afgelopen offseason stevig in ge√Įnvesteerd. Dit betaalde zich uit, want Burrow had voor het eerst in Cincinnati de tijd om na te denken wat hij ging doen met de bal. De afgelopen weken heeft het blessurespook echter toegeslagen: La’el Collins gaat dit jaar niet meer in actie komen door een blessure, Alex Cappa miste de wedstrijd tegen de Ravens en tijdens die wedstrijd viel ook Jonah Williams uit. Cappa en Williams missen beide de ontmoeting met Buffalo. Aan Burrow de taak om weer te laten zien wat hij kan achter een mindere O-line.

BILLS LICHT FAVORIET

De Bills zijn één van de beste ploegen in de NFL en spelen bovendien thuis. Dat maakt hun tot favoriet tegen de Bengals. Toch zal niemand zich meer verkijken op Cincinnati na hun play-off prestaties van vorig jaar en het spel dat ze dit jaar bij vlagen lieten zien. De jonge Bengals zijn gearriveerd als één van de toppploegen in de AFC. Genoeg redenen dus om uit te kijken naar deze wedstrijd.

Voorspelling: Bengals


Lees hier meer over de NFL!

Coverfoto: Kevin Sabitus/Getty Images

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen