NFL Preview: New York Giants – Philadelphia Eagles

Voor de derde keer dit seizoen staan de New York Giants en Philadelphia Eagles tegenover elkaar. De ervaringen zijn voor de ploeg uit New York nog niet echt goed. Kunnen zij dit keer voor een stunt zorgen door de ploeg met het beste record uit de NFC al na één wedstrijd naar huis te sturen? Of is Jalen Hurts weer terug en gaan de Eagles verder waar ze in het reguliere seizoen gebleven zijn?

New York Giants (6) – Philadelphia Eagles (1)

Lincoln Financial Field | Zaterdagnacht| 02:15

Geen team zal een byeweek zo hard nodig hebben gehad als de Philadelphia Eagles. Quarterback en MVP-kandidaat Jalen Hurts kwam in de laatste week van het reguliere seizoen, toevallig ook tegen de Giants, terug van een schouderblessure, maar was nog verre van zichzelf. Overigens was hij niet de enige in de lappenmand. De Giants daarentegen lijken op het juiste moment te pieken. Zo werden de Vikings vorige week in eigen huis verslagen. Het was de eerste overwinning van Big Blue in de play-offs sinds de Super Bowl overwinning met Eli Manning in 2012.

DANIEL JONES DE RUSHER

De opmars van de Giants valt samen met de progressie die Daniel Jones heeft geboekt. Niet alleen in de zege op de Vikings, maar ook in de wedstrijd daarvoor tegen de Colts (tegen de Eagles speelde Jones niet) was hij de belangrijkste rusher van het team. Saquon Barkley is fit en nog steeds levensgevaarlijk, maar de aanval loopt nu primair via Jones, ook als voor de rushing attack wordt gekozen.

Dit is een belangrijk wapen, want de defensie van de Eagles is één van de sterkste in de league. De achillespees is echter de run defense, waarbij de ploeg het lastig heeft met mobiele quarterbacks. Zo werden de Chicago Bears met moeite aan de kant gezet, onder meer door de rushes van Justin Fields. Willen de Giants gevaar kunnen stichten, zal Jones dat weer met zijn benen moeten doen. Dit vooral ook omdat de receiversgroep van New York dit seizoen bij de onderkant van de league hoorde.

Tegen de Vikings speelden Isaiah Hodgins en Darius Slayton prima wedstrijden, maar de verdediging van de Vikings behoorde dit jaar tot één van de slechtste, zo niet de slechtste, van de NFL. De Eagles zijn een heel ander verhaal. Zeker tegen de pass is deze ijzersterk, met een dodelijke pass rush. Vier spelers hadden meer dan tien sacks dit seizoen, een record.

HOE FIT IS JALEN HURTS

Hurts kwam terug van zijn blessure tegen de Giants om de bye veilig te stellen, maar zag er daar nog niet topfit uit. Heeft de week rust zijn werk gedaan? De quarterback van de Philadelphia Eagles verdween begin deze week helemaal van het injury report. Er is geen twijfel dat hij gaat spelen, maar kan hij ook alles laten zien?

Daarnaast is het voor de Eagles belangrijk dat ze weer kunnen beschikken over Lane Johnson. De right tackle is een belangrijk wapen op de offensive line. Niet alleen voor de bescherming van Hurts, maar ook in de running game. Het is geen toeval dat Miles Sanders een stuk minder presteerde toen Johnson geblesseerd naar de kant moest. De tackle kampt met een scheur in een spier in zijn bovenbeen. Johnson heeft de operatie uitgesteld tot na het seizoen en is van plan om zaterdagavond weer te spelen. Hoeveel snaps zal hij echter spelen? En hoe effectief gaat hij zijn?

Aan de Giants de taak om deze aanval af te stoppen. De defensie van de Giants presteert echter onder het gemiddelde dit seizoen, waarbij het beter tegen de pass is dan tegen de run. Het enige voordeel voor de Giants is dat ze wel dertien fumbles wisten af te dwingen. Als er iets is wat de Eagles de laatste wedstrijden van het seizoen, ook met Hurts erbij, heeft geplaagd, zijn dat wel turnovers. Bovendien zijn ook de Giants fitter dan eerder dit seizoen, zeker in de defensie.

VOORSPELLING

De ploegen hebben elkaar dit seizoen al twee keer ontmoet, maar de tweede wedstrijd telt niet echt mee, omdat de Giants hier al hun starters aan de kant hebben gehouden. De eerste ontmoeting was in New York in week 14. Een ontmoeting die door de Philadelphia Eagles met 48-22 werd gewonnen. Na afloop gaven diverse spelers van de Giants aan dat het talentverschil nog nooit zo groot is geweest in een wedstrijd.

Wel waren de Giants niet blij dat de Eagles in die wedstrijd tot diep, diep in het vierde kwart met de basisspelers bleven spelen en bleven passen, ogenschijnlijk om de Giants verder te vernederen. Waarschijnlijk hebben de New Yorkers geen extra motivatie nodig, maar dat beide ploegen elkaar niet liggen, dat is wel duidelijk. Toch is het zelfs met die extra impuls moeilijk om te zien hoe deze Giants, die dit seizoen wel alle verwachtingen overtroffen, van Philadelphia gaan winnen.

Voorspelling: Philadelphia Eagles


Lees hier de preview van de AFC Divisional Round ontmoeting tussen de Jaguars en Chiefs.

Coverfoto: Matt Rourke/AP Photo

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen