NFL Previews: Dallas Cowboys – San Francisco 49ers

De NFC Divisional Round matchup tussen de Cowboys en de 49ers is een herhaling van de Wild Card game van vorig jaar. De Cowboys willen voor het eerst in jaren weer eens een diepe play-off run maken. De 49ers zijn ervan overtuigd dat ze ook met Brock Purdy een Super Bowl kunnen winnen. Lees snel verder voor de voorbeschouwing en voorspelling!

Dallas Cowboys (5) – San Francisco 49ers (2)

Levi’s Stadium | Zondagnacht| 00.30

Vorig jaar kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen in de play-offs, toen in de Wild Card ronde. Toen won San Francisco relatief makkelijk en bleek dit een opmaat te zijn voor een run tot de Conference Championship game. Daarin kwam de ploeg van Kyle Shanahan net tekort tegen de Rams. De Cowboys wachten al jaren op zo’n wedstrijd. De laatste keer dat Dallas in de Conference Championship stond, was tijdens het seizoen 1995/1996. Dat is tevens de laatste keer dat een Super Bowl werd gewonnen door de Cowboys.

HOE GOED ZIJN DE COWBOYS?

Het is een jaarlijks terugkerende vraag: Hoe goed zijn de Cowboys nu echt? Dallas komt redelijk gemakkelijk door het reguliere seizoen, maar vervolgens wordt er in de play-offs weinig gepresteerd. Ondanks dat de ploeg van Mike McCarthy nu een ronde verder is gekomen, zegt dat nog niet zoveel. De Tampa Bay Buccaneers kunnen namelijk moeilijk als goede tegenstander worden omschreven. Dallas leunt in ieder geval op een zeer getalenteerde defensie, aangevoerd door spelers als Micah Parsons en Demarcus Lawrence. Zij zullen het verschil moeten gaan maken tegen de 49ers. De aanval met Dak Prescott en Ezekiel Elliott is dit jaar wisselvallig. Positieve lichtpunten zijn in ieder geval CeeDee Lamb en Tony Pollard, die beide een uitstekend seizoen hebben gedraaid.

49ERS OOK MET PURDY NIET TE STUITEN

De San Francisco 49ers hebben zich de afgelopen weken opgeworpen als dé uitdager van de Philadelphia Eagles. De aanval loopt als een trein met Christian McCaffrey, Deebo Samuel, George Kittle en Brandon Aiyuk. Met zoveel vuurkracht is het voor een rookie quarterback als Brock Purdy lekker invallen. Purdy liet tegen de Seattle Seahawks bij vlagen zien dat hij meer in zijn mars heeft dan alleen een systeem quarterback zijn in de aanval van Kyle Shanahan. In San Francisco is in ieder geval niemand meer onzeker over de vraag of Purdy genoeg is voor een Super Bowl run. Dan komt daar bovenop nog eens dat de 49ers een uitstekende defensie hebben. Nick Bosa lijkt een lock voor Defensive Player of the Year, maar ook linebacker Fred Warner is van levensbelang.

COWBOYS MOETEN BEWIJZEN GEEN PRETENDERS TE ZIJN

De Cowboys verloren dit jaar niet veel, maar de wedstrijden die ze verloren, waren afgetekend. Zo maakte Dallas bijvoorbeeld geen schijn van kans tegen de Eagles. Het is aan Prescott en de zijnen om tegen de 49ers te laten zien dat ze meer zijn dan pretenders en dat ze serieus mee kunnen doen in de NFC. Waarschijnlijk hangt de baan van Mike McCarthy ervan af. Toch zullen de 49ers moeilijk buigen voor de wil van Dallas. Voorspelling: 49ers.


Lees hier meer over de NFL!

Coverfoto: Cooper Neill/AP

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen