NFL Power Rankings: De Thanksgiving-editie

Het is donderdag Thanksgiving in de Verenigde Staten. Deze feestdag betekent traditioneel drie NFL-wedstrijden. In deze editie van de NFL Power Rankings staan we dan ook even stil bij alles waar de ploegen dankbaar voor mogen zijn.

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs

1. (2) Kansas City Chiefs

Dit is de makkelijkste: Patrick Mahomes. De quarterback heeft nu twintig keer op achterstand gestaan bij rust. In dertien gevallen won hij alsnog. Geen andere quarterback in de geschiedenis van de NFL heeft in die situatie meer dan de helft van zijn wedstrijden gewonnen. One of a kind.

SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles

2. (1) Philadelphia Eagles

Als er een team is dat geen reden tot klagen heeft tijdens het Thanksgiving-diner dan zijn het de Eagles. Maar het meest dankbaar? Voor GM Howie Roseman. Als geen ander ziet hij wat zijn ploeg nodig heeft. Zoals Ndamukong Suh. De verdediger koos de Eagles boven de 49ers en had direct invloed. Hij hielp Jonathan Taylor in toom te houden, juist terwijl de run defense de grootste zwakte van de ploeg is.

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys

3. (8) Dallas Cowboys

De Cowboys zijn dankbaar dat de Vikings precies op het juiste moment langskwamen. Een betere auditie voor Odell Beckham Jr. konden de Cowboys zich namelijk niet wensen. De wide receiver lijkt klaar te zijn voor een rentree en insiders denken dat hij na Thanksgiving zal beslissen waar hij gaat spelen. De Giants zouden de grootste concurrent zijn, dus afgelopen weekend had niet beter kunnen verlopen.

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills

4. (4) Buffalo Bills

De Bills zijn vooral dankbaar de Browns nog steeds geen goede verdediging hebben. Want een betere tegenstander was bijna niet denkbaar na de mini-slump van de laatste weken. Zo gooide Josh Allen voor het eerst in bijna een maand geen interceptie. Was het mooi? Nee. Was het voldoende voor de zege? Uiteraard.

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins

5. (5) Miami Dolphins

Thanksgiving is Tuanksgiving in Miami. De jonge quarterback heeft zich ontwikkeld tot een MVP-kandidaat en lijkt geen last meer te hebben van zijn hersenschuddingen eerder in het seizoen. Het feestweekend wordt compleet gemaakt met een wedstrijd tegen de Texans. Dat moet een gemakkelijke zege worden voor het programma loodzwaar wordt met drie uitwedstrijden op rij tegen de 49ers, Chargers en Bills.

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers

6. (9) San Francisco 49ers

De 49ers mogen dankbaar zijn dat de front office vastberaden is een titelkandidaat te creëren. Helaas voor de Panthers en gelukkig voor de Niners moet dat dan wel in SF gebeuren. De trade voor CMC zou het seizoen wel eens op zijn kop kunnen gaan zetten.

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens

7. (6) Baltimore Ravens

De Ravens mogen vooral de verdediging dankbaar zijn donderdag. Want die hadden tegen de Panthers geen snipperdag opgenomen. Aanvallend zag het er niet uit, maar mede dankzij twee intercepties in de slotfase bleef dit zonder gevolgen.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings

8. (3) Minnesota Vikings

De Vikings moeten vooral dankbaar zijn dat doelsaldo geen rol speelt in de NFL. Na het debacle in Dallas hebben de Vikings meer punten tegen dan ze hebben gescoord. Toch staan ze nog altijd fier op de tweede plek in de NFC.

SportAmerika NFL Power Rankings Cincinnati Bengals

9. (11) Cincinnati Bengals

Voor de Bengals is vooral de aanstaande rentree van Ja’Marr Chase iets om deze week bij stil te staan. Misschien dat hij zondag al weer speelt, anders waarschijnlijk volgende week. We weten wat de jonge receiver kan doen en met hem erbij zijn de Bengals weer een ploeg waar niemand tegen wil spelen.

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks

10. (10) Seattle Seahawks

De Seahawks mogen deze week Russell Wilson dankbaar zijn. Hun voormalig quarterback was zo ontevreden over de situatie in Seattle dat hij zelf graag weg wilde. Gezien de puinhopen in Denver en de draftpicks die ze op de koop toe hebben gekregen, zal iedereen in Seattle blij zijn hoe het is gelopen.

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans

11. (13) Tennessee Titans

De Titans mogen vooral de NFL dankbaar zijn dat zij ooit besloten hebben om deze teams in de AFC South te zetten. De divisie is met afstand de minste in de league, al kun je zeggen dat de NFC South niet veel beter is, en de Titans weten dan ook al weken dat ze play-offs gaan halen. Maar hoe goed de ploeg nu echt is? Niemand lijkt het echt te weten.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants

12. (7) New York Giants

In New York mogen ze vooral dankbaar zijn dat Saquon Barkley na zijn blessure weer helemaal de oude is. Niet dat hij de volledige oplossing is voor de Giants. Dat lieten de Lions wel zien. Door de run af te stoppen en de Giants te dwingen te passen wisten zij de ploeg uit de Big Apple op een verrassende nederlaag te trakteren. Toch zullen de Giants blij zijn met de ontwikkelingen dit seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers

13. (15) Los Angeles Chargers

De Chargers mogen dankbaar zijn voor het feit dat ze ondanks alle blessures eerder in het seizoen nog in de play-offrace zitten. De achterstand is maar één wedstrijd. Met de rentree van Keenan Allen en Mike Williams kwam ook het spel van Justin Herbert zoals we kennen weer terug. Het leverde nog geen zege op tegen de Chiefs, maar deze Chargers zijn nog niet klaar.

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers

14. (14) Tampa Bay Buccaneers

De Bucs zullen vooral Gisele Bündchen dankbaar zijn. Door de scheiding heeft Tom Brady geen reden meer om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Valt het spel dit jaar tegen? Misschien wel, maar dat komt vooral omdat hij de lat voor zichzelf zo enorm hoog heeft gelegd. Ook volgend jaar is TB12 beter dan welk realistisch alternatief voor de ploeg.

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots

15. (16) New England Patriots

Voor Jones. Nog steeds niet echt voor Mac, die zondag niet slecht speelde, maar slechts drie punten op het bord wist te zetten. Dit keer was het Marcus Jones, de rookie, die de show stal met een punt return voor een touchdown in de slotminuut. De Pats blijven nieuwe manieren vinden om te winnen.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets

16. (12) New York Jets

De Jets zullen vooral dankbaar zijn dat de wedstrijd van afgelopen zondag door weinig mensen gezien is. De redzone werd niet gehaald, waardoor zelfs tijdens Redzone nauwelijks opviel dat de Jets aan het spelen waren. Alleen de punt return tegen kwam voorbij en dat was dan ook meer dan genoeg.

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons

17. (18) Atlanta Falcons

De Hall of Fame-loopbaan van Cordarrelle Patterson. Lange tijd alleen een special teamer, nu het hart van de aanval onder Arthur Smith. Die nog steeds uit kan blinken op special teams. Dat bleek wel uit zijn kickoff return voor een touchdown. Zijn negende in zijn loopbaan. Een record.

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders

18. (23) Washington Commanders

Chase Young komt terug. De voormalige nummer één pick is zo goed als hersteld van zijn blessure. Is hij het geheime wapen van de Commanders in de strijd om de play-offs? Washington zal worden gezien als de outsider, maar met nog twee wedstrijden tegen de Giants is de kans misschien wel groter dan mensen denken dat de Commanders het halen. Alleen maar tevreden gezichten dus in Washington.

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints

19. (21) New Orleans Saints

De Saints zullen vooral dankbaar zijn dat de divisie een beetje een puinhoop is. Geen enkele ploeg heeft een winning record. Hierdoor heeft de ploeg van Dennis Allen gewoon nog een goede kans om de play-offs te halen. Of het realistisch is op basis van het spel van de ploeg is de vraag, maar van alle matige ploegen staan de Saints er wel het beste voor.

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions

20. (24) Detroit Lions

De kans is klein dat de Lions met een blij gevoel aan het Thanksgiving-diner zullen zitten. Ze moeten namelijk aan het einde van de ochtend nog aantreden tegen de Bills. Toch is er genoeg reden tot tevredenheid. De stijl van Dan Campbell lijkt opnieuw zeges op te leveren aan het einde van het jaar. De streak is nu al drie wedstrijden op rij. Aan de defensie om zich nu tegen Josh Allen te bewijzen.

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers

21. (17) Green Bay Packers

Voor de Packers is het goed om te zien dat quarterback Aaron Rodgers eindelijk zijn verantwoordelijkheid neemt en durft toe te geven dat een nederlaag soms wel eens aan hem zou kunnen liggen. Baby steps in een verloren seizoen, maar juist op Thanksgiving moet je ook bij de kleine dingen stilstaan.

SportAmerika NFL Power Rankings Chicago Bears

22. (20) Chicago Bears

De Bears mogen de Jaguars, Jets en 49ers wel uitnodigen voor hun Thanksgiving-diner. Die ploegen kozen in de vorige draft namelijk wel een quarterback, maar niet Justin Fields. Het heeft even geduurd, maar Fields laat nu wel zien dat al die ploegen het bij het verkeerde eind hadden. Ongeacht hoe het seizoen afloopt en hoe het met zijn blessure gaat, is dat al een grote winst dit jaar.

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts

23. (26) Indianapolis Colts

De fans van de Colts mogen blij zijn dat hun ploeg bezig is met een aardige auditie voor nieuwe coaches. De verdediging is goed en met Jonathan Taylor zit er weer wat leven in de aanval. Voor een zege op de Eagles was het net niet voldoende, maar de Colts zorgen er zo wel voor dat hun vacature één van de meest gewilde zal zijn.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Rams

24. (22) Los Angeles Rams

Hoe dit seizoen verloopt, is dan wel een grote teleurstelling, niemand van de Rams zal met een zuur gezicht aan Thanksgiving beginnen. Het enige wat ze hoeven te doen aan tafel is te kijken naar hun kampioensring. De Rams hebben hun plekje in de geschiedenisboeken gekregen en niemand neemt ze dat meer af.

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals

25. (19) Arizona Cardinals

De spelers hebben tijdens het diner een mooi tripje naar Mexico om op terug te kijken. De wedstrijd was misschien een hinderlijke onderbreking van hun stedentripje, maar zo vaak krijg je niet de kans om naar Mexico City te gaan op kosten van de zaak, dus dat kunnen de Cardinals ook weer afvinken van hun bucketlist.

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders

26. (31) Las Vegas Raiders

Soms moet je alleen maar blij zijn dat het nog erger kan. In de Toilet Bowl van teleurstellende teams werden de Broncos voor de tweede keer dit jaar verslagen. Zo zijn de Raiders in ieder geval even verlost van de laatste plaats in de divisie. Hier houdt het qua lichtpuntjes ook wel snel op.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns

27. (25) Cleveland Browns

De Browns moeten vooral blij zijn dat het met Thanksgiving nog voornamelijk over football zal gaan. Dat zal in de weken erna wel over zijn. Dan komt Deshaun Watson namelijk terug na zijn schorsing en reken er maar op dat hier veel aandacht voor gaat zijn.

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars

28. (27) Jacksonville Jaguars

Doug Pederson is het belangrijkste lichtpunt in Jacksonville. De coach heeft voor rust in de organisatie gezorgd. Ook op het veld gaat de ploeg langzaam vooruit, al is het misschien niet zo snel als gehoopt. Het talent is er, dus met de juiste versterkingen na dit seizoen kan het wel eens snel gaan in een matige divisie.

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers

29. (28) Pittsburgh Steelers

De Steelers moeten blij zijn dat zij misschien wel de meest stabiele franchise in de NFL hebben. Een jaar met maar drie zeges en een wisselvallige quarterback zorgt niet voor onrust of een coach die onder vuur ligt. Er wordt gewoon gewerkt aan een nieuwe ploeg en Mike Tomlin krijgt de tijd om zijn spelers te ontwikkelen.

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers

30. (29) Carolina Panthers

De Panthers zullen vooral dankbaar zijn voor het licht aan het einde van de tunnel. Het einde van het tijdperk van Matt Rhule zorgt toch voor optimisme, zeker gezien de defensie die er op het veld staat. Nu zorgen voor een coach die wel het maximale uit zijn ploeg weet te halen.

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos

31. (30) Denver Broncos

Heel soms is het echt niet mogelijk om een lichtpuntje te vinden. Om iets positiefs te bedenken. Voor de Broncos is het dan ook verstandiger om het Thanksgiving-diner over te slaan en in stilte een stukje met de auto te gaan toeren. Let’s ride.

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans

(32) Houston Texans

De Texans hebben misschien wel het meeste om dankbaar voor te zijn in de hele NFL. Namelijk dat er geen degradatie is zoals in het voetbal, dat het seizoen over anderhalve maand voorbij is, dat er veel goede quarterbacks in de komende draft zitten en dat met de aanstaande rentree van Deshaun Watson in Cleveland iedereen vergeten lijkt te zijn dat zij het misbruik van de masseuses mede mogelijk hebben gemaakt.


Lees hier de NFL Power Rankings van vorige week.

Coverfoto: Bo Schalbroeck/BoGraphix

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen