NFL Power Rankings: Geen perfecte ploegen meer

Het duurde tot Monday Night Football van Week 10, maar er zijn officieel geen ongeslagen ploegen meer in de NFL. De Philadelphia Eagles gingen voor het eerst dit seizoen onderuit. Niet tegen een ander super team uit de NFL, maar wel tegen de Washington Commanders. Zo zit dit NFL-seizoen nu eenmaal in mekaar. Zoals steeds zijn er weer aardig wat stijgers en dalers in onze wekelijkse ranglijst. Wie staat waar met nog acht weken te gaan in dit knotsgekke seizoen? Je ontdekt het in een nieuwe editie van de SportAmerika NFL Power Rankings!

SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles

1. (1) Philadelphia Eagles

Ondanks de verrassende uitschuiver tegen de Washington Commanders blijven de Philadelphia Eagles aan kop in onze Power Rankings. Dat krediet hebben Jalen Hurts en co intussen wel verdiend. Wel zal er gewerkt moeten worden aan de run defense. Er komen namelijk nog heel wat sterke running backs aan waartegen de Eagles het zullen moeten opnemen. Boezemen namen als Derrick Henry, Jonathan Taylor, Saquon Barkley en Aaron Jones Nick Sirianni angst in?

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs

2. (2) Kansas City Chiefs

De offense van de Chiefs is weer helemaal onder stoom. Tegen de Jacksonville Jaguars haalde Kansas City net geen 500 yards en wierp Patrick Mahomes vier touchdowns. Wel is er nog het wekelijkse foutje van Mahomes en oogt de defense niet altijd even stabiel. Desondanks is Mahomes op dit moment de grootste MVP-favoriet en lijken de Chiefs op weg naar de 1-seed in de AFC. En ook de eerste plaats in onze Power Rankings ligt nog in het vizier.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings

3. (4) Minnesota Vikings

De Minnesota Vikings kwamen als grote overwinnaar uit de game of the year tegen de Buffalo Bills. Na een doldwaas vierde kwart sleepten Kirk Cousins en vooral de onnavolgbare Justin Jefferson de zege uit de brand in overtime. Met deze statement win en een record van 8-1 in de tas mogen we stilaan zeggen dat de Vikings écht gearriveerd zijn dit seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills

4. (3) Buffalo Bills

Op een dikke week tijd zijn de Bills afgezakt van de topfavoriet in de AFC tot de derde plaats in de eigen AFC East. Het kan verkeren. Nederlagen tegen achtereenvolgens de New York Jets en de Minnesota Vikings hebben het vertrouwen in Buffalo geen deugd gedaan. Aan het roer van die vertrouwenscrisis zit Josh Allen, die nu al enkele weken de fouten opstapelt. Als hij die vormcrisis doorbreekt, is er niets aan de hand. Als dat niet lukt, echter…

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins

5. (9) Miami Dolphins

Welke defensie kan tegenwoordig vol vertrouwen zeggen dat ze de flitsende offense van de Miami Dolphins kunnen afstoppen? Het lijkt allemaal automatisch te gaan bij de Fins, nu ook de running game een serieuze upgrade kreeg met de toevoeging van Jeff Wilson. Daarnaast zet Tua Tagovailoa reuzestappen als quarterback door de aanwezigheid van supersterren Tyreek Hill en Jaylen Waddle. Ligt de AFC East voor het grijpen?

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens

6. (6) Baltimore Ravens

De Ravens zullen uit hun bye week komen met wedstrijden tegen achtereenvolgens de Carolina Panthers en de Jacksonville Jaguars op het menu. De AFC North kan over twee weken al in een definitieve plooi liggen.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants

7. (7) New York Giants

Niets zo goed voor het vertrouwen als een wedstrijd tegen de Houston Texans. Saquon Barkley was opnieuw de grote held, al zullen ze in New York toch moeten opletten met zijn workload. Het zou niet voor ’t eerst zijn dat Barkley ten onder gaat aan een blessure. In het voordeel van de Giants spreekt dan weer dat ze al zeven overwinningen beet hebben. Veel zal er dus niet meer nodig zijn om de play-offs te halen.

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys

8. (5) Dallas Cowboys

Mike McCarthy paradeerde Lambeau Field binnen als was hij Julius Caesar. Hij verliet het stadion echter als Vercingetorix. Dak Prescott wierp twee intercepties tegen de Packers en de Cowboys hadden geen antwoord op de running game van Green Bay. Dit kan wel eens een dure nederlaag blijken in de strijd om de NFC East.

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers

9. (10) San Francisco 49ers

Op weinig spectaculaire, maar klinische wijze, wonnen de 49ers afgelopen zondag van de LA Chargers. Vooral de defense begint steeds angstaanjagendere proporties aan te nemen. Dit team, met een Jimmy Garoppolo die weinig fouten maakt, kan nog een serieuze brokken maken in de NFC.

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks

10. (11) Seattle Seahawks

München werd een wake-up-call voor de Seattle Seahawks. Ondanks een late comeback, lagen Geno Smith en co toch de hele tijd onder tegen de Tampa Bay Buccaneers. De winst in de NFC West is in ieder geval verre van binnen, want de Seahawks ontmoeten nog de 49ers, de Jets en de Chiefs.

SportAmerika NFL Power Rankings Cincinnati Bengals

11. (11) Cincinnati Bengals

De Bengals krijgen na hun bye week de Pittsburgh Steelers voor de kiezen. Een must-win als ze het sprookje van 2021 willen herhalen.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets

12. (12) New York Jets

Zijn de Jets nu echt gearriveerd? Zondag mogen ze het bewijzen tegen Bill Belichick en de New England Patriots. De eerste confrontatie tussen deze twee ploegen was een vernederende ervaring voor het team van Robert Saleh. Maar intussen zijn wel de Buffalo Bills over de knie gelegd. Het wordt een afspraak met de geschiedenis voor de New York Jets.

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans

13. (13) Tennessee Titans

De Titans zijn een vreemde ploeg. Zonder te flitsen, zonder indruk te maken, weten ze toch steeds hun wedstrijdjes te winnen. Geruisloos staan ze opnieuw slechts één game achter op de eerste plek in de AFC. De AFC South zullen de Titans alvast zonder problemen winnen. Maar kunnen ze ook iets betekenen in de play-offs?

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers

14. (15) Tampa Bay Buccaneers

De Buccaneers lijken opnieuw op het juiste pad. Overwinningen tegen achtereenvolgens de LA Rams en de Seattle Seahawks hebben Tom Brady en zijn kornuiten alweer aan de leiding gebracht in de NFC South. Als deze stijgende lijn blijft aangehouden worden, dan zullen ze nog een aardig woordje meepraten in de NFC.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers

15. (14) Los Angeles Chargers

Een winnend record hebben ze nog steeds, maar toch is de sfeer rondom het Chargersteam bedrukt. Zonder Keenan Allen en Mike Williams in de ploeg lijkt Justin Herbert zijn mojo kwijt. Intussen ligt offensive coordinator Joe Lombardi steeds meer onder vuur in LA. Zondag mogen de Bolts hun seizoen nieuw leven in proberen te blazen tegen… de Kansas City Chiefs.

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots

16. (16) New England Patriots

Dankzij de nederlaag van de Chargers staan de Patriots momenteel op een play-offplek. En dat zonder zelf te moeten spelen. Bill Belichick zal het graag zien. Zondag wachten de New York Jets. Een overwinning in eigen huis zou betekenen dat de Patriots wel degelijk een reële kans maken om de play-offs te halen.

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers

17. (20) Green Bay Packers

Onze collega Lars Leeftink vraagt er al wéken om en afgelopen zondag is het eindelijk gebeurd. De Green Bay Packers hebben voor de run gekozen. Aaron Rodgers moest maar twintig keer de bal gooien, maar hij deed dat wel met een precisie die we dit seizoen nog niet vaak gezien hebben. Zijn de Packers terug?

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons

18. (17) Atlanta Falcons

We moeten aanvaarden dat de Falcons dit seizoen een team met ups en downs zullen zijn. De nederlaag tegen de Carolina Panthers was een duidelijke down. De divisiewinst in de NFC South is nog niet helemaal verloren, maar wellicht is de wisselvalligheid te groot om daar echt aanspraak op te maken.

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals

19. (21) Arizona Cardinals

Hoe relevant is een overwinning tegen de Los Angeles Rams tegenwoordig? We zullen het zien tijdens Monday Night Football, wanneer de Cardinals de 49ers in de ogen zullen kijken. Op dit moment zijn we nog niet overtuigd dat Kyler Murray en co daar iets kunnen rapen.

SportAmerika NFL Power Rankings Chicago Bears

20. (22) Chicago Bears

Verliezen en toch stijgen in de Power Rankings, het kan! Justin Fields is één van de meest spectaculaire spelers in de NFL de afgelopen weken. Dankzij zijn doorbraak zijn de Bears overigens ook eindelijk leuk om naar te kijken. Kunnen ze er weldra ook overwinningen aan koppelen?

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints

21. (19) New Orleans Saints

Als een nachtkaars is het seizoen van de Saints aan het uitgaan. Waar er in het begin van het seizoen nog hoop was dat er voldoende talent rondliep aan beide zijden van de bal om mee te strijden om een wild card-plek, is die hoop nu gesmolten als sneeuw voor de zon. Andy Dalton blijft maar kansen krijgen, maar vermoedelijk zou het resultaat met Jameis Winston als signal caller niet anders zijn.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Rams

22. (18) Los Angeles Rams

De Super Bowl-kater heeft intussen titanische proporties aangenomen. Niets blijft er nog over van het team dat vorig seizoen beter was dan al de rest. Geen rungame, geen defensie en met of zonder Matthew Stafford ook geen passgame om over naar huis te schrijven. Tot overmaat van ramp verloren de Rams vorig weekend ook nog eens Cooper Kupp. Dit seizoen is voorbij.

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders

23. (24) Washington Commanders

Drie kwarten lang waren de Washington Commanders de betere ploeg tegen de Philadelphia Eagles. Dat is best indrukwekkend. Met Taylor Heinicke als quarterback zit er een vuur in de ploeg dat hen boven zichzelf kan laten uitstijgen. Ook de defense is sterk geëvolueerd de voorbije weken. Het is niet uitgesloten dat dit team alsnog een wild card bemachtigd dit seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions

24. (26) Detroit Lions

Twee zeges op een rij, wat een weelde in Detroit! Bovendien boekte Dan Campbell in Chicago zijn allereerste uitzege ooit als head coach. Voor de play-offs zullen de Lions zeker defensief nog te kort komen. Maar een totale ramp is dit seizoen alvast niet geweest.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns

25. (23) Cleveland Browns

De terugkeer van Deshaun Watson komt steeds dichterbij. Maar in welke staat zal Watson dit team aantreffen? Het gaat steeds op en af in Cleveland. Tegen de Dolphins vorige zondag ging het ineens steil bergaf. Wat wordt het tegen de Bills?

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts

26. (28) Indianapolis Colts

Jeff Saturday is ongeslagen als head coach in de NFL. Waar de Colts in de aanloop naar zondag nog werden weggezet als clownshow, verstomde die kritiek na de onverwachte zege tegen de Raiders. Saturday heeft alleszins één ding goed door: als je de bal aan Jonathan Taylor geeft, gebeuren er doorgaans goeie dingen.

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars

27. (25) Jacksonville Jaguars

Het seizoen van de Jacksonville Jaguars is een ware rollercoaster. Het valt intussen niet meer te voorspellen welke versie van dit team we week na week te zien zullen krijgen. Één ding staat wel vast: er is voldoende talent om de komende jaren op te bouwen in Noord-Florida.

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers

28. (30) Pittsburgh Steelers

Ondanks de zege tegen de New Orleans Saints lijkt het nog steeds zo goed als onmogelijk dat dit team niet met een negatief record het seizoen afsluit.

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers

29. (31) Carolina Panthers

Zondag keert Baker Mayfield terug als starter bij de Carolina Panthers. Panthers-fans houden hun hart nu al vast.

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos

30. (27) Denver Broncos

Het komt wellicht niet meer goed dit seizoen in Denver. Wij dachten dat de Broncos een quarterback verwijderd waren van een Super Bowl. Blijkt dat ze een quarterback verwijderd waren van de totale chaos. Russell Wilson zal alleszins zijn plekje behouden. Maar hoeveel tijd krijgt Nathaniel Hackett nog?

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders

31. (29) Las Vegas Raiders

Spannende wedstrijden verliezen met één score verschil, dat kan altijd gebeuren. Met de eerste paar nederlagen van de Raiders was zonder twijfel een gezonde dosis pech gemoeid. Maar nul punten kunnen scoren tegen de New Orleans Saints en twee weken later verliezen van de volstrekt onervaren Jeff Saturday? Dat is ronduit slecht. Josh McDaniels krijgt voorlopig nog het vertrouwen. Blijkbaar omdat er geen geld meer is om een nieuwe coach aan te trekken…

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans

32. (32) Houston Texans

Hoeveel games zouden de Texans dit seizoen nog kunnen winnen? Één? Twee? Helemaal geen? Ze blijven in ieder geval topfavoriet voor de nummer één pick in de Draft van volgend jaar. En de daarbij horende rode lantaarn in onze Power Rankings.


De Power Rankings van vorige week vind je hier. De previews van Week 11, die kan je dan weer hier lezen.

Coverfoto: Bo Schalbroeck/BoGraphix

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen