NFL Power Rankings: Consolidatie aan de top

Na de altijd speciale Thanksgiving-week in de NFL, is er weining veranderd aan de top van onze Power Rankings. De beste ploegen in de NFL lijken zich stilaan los te rukken van de rest van het veld. Voor de laatste play-offplekjes wordt er echter nog duchtig strijd geleverd. Sommige teams grijpen hun laatste strohalm, terwijl anderen steeds verder wegglijden. Die bewegingen zien we ook weerspiegeld in onze Power Rankings. Hoe jouw favoriete team ervoor staat na Week 12? Dat lees je hier!

SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles
1. (1) Philadelphia Eagles

De Eagles hebben al vier weken op een rij ruim 100 yards aan offense minder behaald dan hun tegenstander. Toch wonnen ze elk van die partijen en zijn ze het enige team in de NFL met tien overwinningen. De Eagles staan eenzaam aan kop in de NFC en blijven ook aan kop in onze Power Rankings. Ontneemt iemand hen nog het thuisvoordeel in de play-offs?

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys
2. (2) Dallas Cowboys

Net zoals hun rivalen uit Philadelphia, blijven ook de Cowboys doorstomen. Op Thanksgiving wonnen ze met kinderlijk gemak hun wedstrijd tegen de Commanders. DaRon Bland zette een nieuw record op de tabellen met zijn vijfde(!) pick six van het seizoen. Kan America’s Team alsnog de eerste plek in de NFC pakken?

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens
3. (3) Baltimore Ravens

De Ravens hadden niet al te veel moeite met de LA Chargers. Ondanks de afwezigheid van tight end Mark Andrews kwamen de troepen van John Harbaugh nooit in de problemen. Het leverde de Ravens ook de voorlopige eerste plek op in de AFC. Lamar Jackson speelt als een MVP en de defensie behoort tot de besten in de NFL. Zelfs zonder Andrews is dat een recept voor succes.

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs
4. (4) Kansas City Chiefs

Het heeft een aantal weken geduurd, maar eindelijk zagen we nog eens een glimp van de Chiefs zoals we die gewoon zijn. Het aanvallend was bij wijlen fris, fruitig en flitsend. Met Rashee Rice lijken de Chiefs eindelijk een alternatief gevonden hebben om ballen naar te werpen. Patrick Mahomes en Travis Kelce zullen blij zijn.

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers
5. (5) San Francisco 49ers

De 49ers wonnen op Thanksgiving makkelijk van de Seattle Seahawks. De losing streak van drie games is intussen al lang vergeten. Brock Purdy staat zonder stress en met veel zelfvertrouwen te spelen. Dit team zou alsnog het beste in de NFL kunnen zijn. Zondag volgt een mogelijke preview van de NFC Championship tegen de Eagles.

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins
6. (7) Miami Dolphins

Het ziet er al enkele weken niet meer zo flitsend uit bij de Dolphins zoals in het begin van het seizoen. Ook tegen de Jets op Black Friday liep het niet altijd lekker. Toch hebben Mike McDaniel en co uitzicht op de eerste AFC East-titel sinds 2008. Is dat voldoende om de fans gelukkig te maken, of zal er ook play-offsucces nodig zijn?

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars
7. (9) Jacksonville Jaguars

In een rechtstreeks duel met de Houston Texans namen de Jacksonville Jaguars afgelopen zondag een serieuze optie op de AFC South-titel. Trevor Lawrence liet andermaal zien over zijn dip heen te zijn en hij presenteert zich opnieuw als een top-10 quarterback in de NFL. Wat mogen we nog van de Jags verwachten in januari?

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions
8. (6) Detroit Lions

Ondanks dat de Lions al sinds mensenheugenis een thuiswedstrijd organiseren op Thanksgiving, associëren wij Detroit toch vooral met verliezen op Thanksgiving. Zo ook vorige week, toen de Green Bay Packers vrij makkelijk de maat namen van Dan Campbell en zijn kornuiten. Het doet ons twijfelen of we de Lions wel serieus kunnen nemen als contender in de NFC.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns
9. (8) Cleveland Browns

Dat de Browns het voor de rest van hun seizoen vooral van hun defense zal moeten hebben, konden we al wel bedenken na de blessure van Deshaun Watson. Als dan ook nog eens de back-up, Dorian Thompson-Robinson, uitvalt, dan wordt het helemaal lastig voor Cleveland. Komend weekend krijgen we mogelijk Joe Flacco als starter te zien. Flacco als Cleveland Brown. In 2023. Wat is de NFL toch een gekke competitie.

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos
10. (12) Denver Broncos

We kunnen nu écht niet meer om de Denver Broncos heen. Ze hebben de tanker helemaal weten om te keren en wonnen afgelopen zondag al hun vijfde wedstrijd op een rij. Ietwat verrassend schuiven ze zo de top 10 van onze Power Rankings binnen. Met een sterke defense en een meer dan degelijke Russell Wilson under center is het niet ondenkbaar dat deze Broncos een wild card binnenhalen.

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans
11. (10) Houston Texans

Winst en verlies hangen in de NFL vaak af van details. Zo ook voor de Houston Texans, die nipt verloren van de Jacksonville Jaguars. Matt Ammendola, de interim-kicker, miste in de slotseconden een field goal om die wedstrijd nog naar overtime te sturen. Die gemiste field goal neemt echter niet weg dat C.J. Stroud en Tank Dell opnieuw de highlight reels haalden afgelopen weekend. Iedere NFL-fan hoopt intussen dat deze jonge bende de play-offs haalt.

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers
12. (14) Pittsburgh Steelers

Het ontslag van OC Matt Canada heeft de Pittsburgh Steelers duidelijk deugd gedaan. Prompt werden er voor ’t eerst sinds 2020 nog eens 400 offensieve yards gehaald. En voor ’t eerst dit seizoen haalde Pittsburgh meer yards dan zijn tegenstander. Is met een ontketende Kenny Pickett divisiewinst in de AFC North alsnog mogelijk?

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills
13. (11) Buffalo Bills

Soms is de NFL niet eerlijk. Op bezoek bij de Eagles haalden de Bills meer dan 500 offensieve yards en scoorden ze 34 punten. Het was echter niet genoeg om de Eagles te verslaan. Met een 6-6 record is elke resterende wedstrijd nu een must win voor de Bills om alsnog de play-offs te halen. Hopelijk vindt Sean McDermott tijdens de bye week de magische formule om dat te verwezenlijken.

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts
14. (22) Indianapolis Colts

De grootste stijger van de week komt uit Indianapolis. Het moet gezegd: na 12 weken op een virtuele play-offplek staan nadat je quarterback van de toekomst al vroeg in het seizoen uitviel met een blessure, dat is knap! Gardner Minshew bewijst dat back-up quarterbacks ook van enorme waarde kunnen zijn. Het blessurespook blijft echter door de Colts-gebouwen waren, want afgelopen week viel Jonathan Taylor opnieuw uit. Ditmaal met een duimblessure.

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks
15. (15) Seattle Seahawks

De Seahawks lijken in de verkeerde richting te trenden. Tegen de 49ers leken de troepen van Pete Carroll geen schijn van een kans te maken. Ook quarterback Geno Smith zet dit jaar geen stappen meer vooruit. Integendeel. Moet Seattle nog vrezen om zijn wild card?

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Rams
16. (17) Los Angeles Rams

Mocht Sean McVay drie wensen hebben, dan zou één ervan zeker zijn om een heel seizoen lang enkel tegen de Arizona Cardinals te mogen spelen. McVay is nu 13-2 in zijn carrière tegen de Cardinals. Het zorgt er in ieder geval voor dat de Rams nog een waterkans behouden op de play-offs.

17. (13) Cincinnati Bengals

Waar moeten de Bengals nog voor spelen? Gezien de blessuregeschiedenis van Joe Burrow zijn ze bij Cincy wellicht vooral gebaat bij een hoge draft pick waarmee een top offensive lineman kan gedraft worden. Wij wensen het Joe Burrow alvast toe.

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers
18. (23) Green Bay Packers

Jordan Love is zich week na week meer in de gratie van de fans en het management aan het spelen in Green Bay. Als hij zo doorgaat, lijkt het een zekerheid dat hij ook volgend seizoen zijn kans zal krijgen bij de Packers. Zeker gezien het jonge offensieve geweld rondom hem in principe ook alleen maar beter zal worden.

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons
19. (25) Atlanta Falcons

Geloof het of niet, maar de Atlanta Falcons voeren sinds zondagavond de NFC South aan. Alle teams in die divisie hebben nu een verliezend record, maar de Falcons zijn op dit moment het minst slechte team van de vier. Geven ze die eerste plek nog af? Op deze Atlanta rollercoaster weet je nooit waar je terecht komt.

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints
20. (18) New Orleans Saints

De Saints leken in de eerste helft van het seizoen op weg naar de divisiewinst in de NFC South, maar de laatste weken zakt de pudding steeds dieper in. Derek Carr lijkt niet het antwoord te zijn op quarterback. Benieuwd welke richting dit team komend offseason uitgaat.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings
21. (16) Minnesota Vikings

Het doet pijn om toe te geven, maar het Joshua Dobbs-tijdperk in Minnesota lijkt voorbij. Tegen de Chicago Bears gooide de passtronaut vier intercepties. Kevin O’Connell lijkt aan te sturen op een verandering op quarterback. Wij troosten ons met de geweldige tijd die Dobbs ons gedurende een paar weken bezorgde. Leave the memories alone.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers
22. (19) Los Angeles Chargers

De Chargers zakken steeds verder weg in onze Power Rankings. Terecht, want het gaat van kwaad naar erger voor dit team. De ene week geeft de verdediging niet thuis, de volgende zijn het de aanvallers die de bal keer op keer weggeven. Brandon Staley zal na dit seizoen in ieder geval geen nieuwe kans meer krijgen. Dat lijkt nu wel zeker.

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers
23. (20) Tampa Bay Buccaneers

De Tampa Bay Buccaneers zijn een matig team. Ze zijn niet zo slecht dat ze elke week weggeblazen worden. Maar ze zijn ook niet goed genoeg om tegen de andere matige teams te winnen. Divisiewinst in de NFC South is nog steeds mogelijk, maar wat heeft dit team te zoeken in het postseason?

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders
24. (21) Las Vegas Raiders

Ook onder interim-head coach Antonio Pierce blijven de Las Vegas Raiders de favoriete boksbal van de Kansas City Chiefs. De Raiders begonnen nochtans veelbelovend aan de wedstrijd met een voorsprong van twee touchdowns, maar daarna hadden de Chiefs weinig moeite om er op en erover te gaan. De vraag zal de komende weken vooral zijn of Antonio Pierce genoeg kan laten zien aan eigenaar Mark Davis om een échte kans als head coach te krijgen in 2024.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets
25. (24) New York Jets

Het feit dat de New York Jets nog steeds relatief hoog staan in onze Power Rankings ondanks de ineenstorting van de laatste paar weken, heeft puur met hun defensie te maken. Die behoort nog steeds bij de beste units in de NFL. De offense daarentegen is van het slechtste dat we de afgelopen jaren hebben gezien. Het zou haast crimineel zijn om Aaron Rodgers dit seizoen nog achter die O-line te laten plaatsnemen.

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders
26. (26) Washington Commanders

Mag Ron Rivera het seizoen nog uitdoen als coach van de Commanders? In 2024 zal hij in ieder geval niet meer de lakens uitdelen in de hoofdstad. Wie we waarschijnlijk wel terug zullen zien, is de passing yards leader van dit seizoen, Sam Howell.

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans
27. (27) Tennessee Titans

Veel waarde hechten we niet aan een 17-10 overwinning tegen de Carolina Panthers. De Titans zijn nog steeds een bijzonder matig team en we verwachten komend offseason dan ook een serieuze make-over.

28. (27) Chicago Bears

De Chicago Bears konden nog eens winnen. In prime time dan nog! Toch deden ze hun uiterste best om de wedstrijd tegen de Vikings te verliezen. Ook Justin Fields deed zijn duit in het zakje met twee fumbles. Zal dit team op korte termijn kunnen ontsnappen uit de kelder van de NFL?

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants
29. (30) New York Giants

Slechts tien punten scoren en toch winnen. Om dat te verwezenlijken moet je tegenstander uit New England komen dezer dagen. Wat de Giants betreft, zijn we in die abominabele wedstrijd niet veel wijzer geworden. Wat wel vaststaat, is dat ze met Tommy Devito een charismatische back-up quarterback in huis hebben.

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals
30. (28) Arizona Cardinals

Speelt Kyler Murray volgend jaar nog in Phoenix of niet? Dat is stilaan zowat de enige vraag die de Cardinals-fans in de woestijn nog bezig houdt dit seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots
31. (31) New England Patriots

Slechts twee keer dit seizoen kon een team in de NFL niet winnen in wedstrijden waarin het zijn tegenstander tot tien punten beperkte. Twee keer was dat team de New England Patriots. In twee opeenvolgende weken. De Patriots slepen zich naar het seizoenseinde zoals nooit tevoren.

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers
32. (32) Carolina Panthers

David Tepper kon het niet meer aanzien. Na de nederlaag tegen de Titans stuurde hij in een colère Frank Reich de laan uit. En dat na amper 11 wedstrijden. Zelfs Urban Meyer kreeg meer tijd in Jacksonville. Of deze move nu meteen veel zoden aan de dijk zal brengen, durven wij betwijfelen. De Panthers kamperen in ieder geval nog een weekje langer op de laatste plek in onze Power Rankings.


Lees HIER de Power Rankings van vorige week.

Coverfoto: Jamie Schwaberow/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen