NFL Play-offs preview: Philadelphia Eagles @ Chicago Bears


De laatste wedstrijd in de wild card ronde zal gaan tussen de Chicago Bears en de Philadelphia Eagles. Waar de Bears al lange tijd uitzicht hadden op de play-offs, glipten de Eagles op het laatste moment nog naar binnen. Wie zal aan het langste eind trekken? De steady Bears of de hot Eagles?

STRIJD IN DE LOOPGRAVEN

Bovenstaande vraag zal vooral in de loopgraven beantwoord moeten worden. De Bears beschikken met onder andere Khalil Mack, Akiem Hicks, Eddie Goldman, Leonard Floyd en Bilal Nichols over een extreem talentvolle frontlinie aan de verdedigende kant van de bal. De offensive line van de Eagles is echter laat in het seizoen goed op stoom gekomen. Met Lane Johnson en Jason Kelce hebben de Eagles de beschikking over twee first team all-pro’s. De vraag is of het genoeg zal zijn om Nick Foles overeind te houden met Mack en Goldman in zijn buurt.


De Bears offensive line zal eveneens aan de slag moeten. Kyle Long, de jongere broer van Eagles defensive end Chris Long, zal het opnemen tegen Fletcher Cox. Cox was goed voor 6.5 sacks in december. Long is echter niet de enige die het zwaar krijgt; naast Cox zijn ook Chris Long, Brandon Graham en Michael Bennett goed voor sacks, hits en hurries gebleken richting het einde van het seizoen.

JEFFERY TERUG IN CHICAGO

Buiten de trenches zijn er andere matchups die de uitkomst van deze wedstrijd kunnen bepalen. Zo wordt het interessant om te zien hoe Alshon Jeffery het zal doen tegen zijn oude team. Hij zal het voornamelijk tegen Kyle Fuller opnemen, die een uitstekend seizoen achter de rug heeft. Verder zullen de Bears een manier moeten vinden om Zach Ertz te stoppen. Ertz kwam dit jaar tot 116 catches, wat een all-time record is voor tight ends. Bij de Bears kennen ze Ertz ook nog.


De Eagles zullen op hun beurt Tarik Cohen in de gaten moeten houden. Hoewel Mitchell Trubisky heeft laten zien dat hij moeite heeft met diepe ballen, is hij uitstekend op korte en medium passes. De Philadelphia defense is laag geranked als het gaat om het verdedigen van passes richting de running back; iets waar Trubisky en Cohen samen in excelleren.

VOORSPELLING

Hoewel de Bears een veel beter regular season achter de rug hebben is een voorspelling erg lastig. Er zijn vele denkbare scenario’s voor de uitkomst van deze wedstrijd. Meest logisch lijkt een lage uitslag waarbij de Bears (defense wins championships) net aan het langste eind trekken: 10-17.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen