Timberwolves ontslaan Thibodeau

De Minnesota Timberwolves hebben hoofdcoach en directeur basketbalzaken Tom Thibodeau ontslagen, meldt ESPN. Het nieuws komt als donderslag bij heldere hemel, omdat de Timberwolves enkele uren ervoor ruim hadden gewonnen van de Los Angeles Lakers.

MATIGE PERIODE

Met Thibodeau behaalden de Minnesota Timberwolves in de twee vorige seizoenen éénmaal de play-offs, waarin ze in de eerste ronde strandden. Dit jaar waren de Timberwolves met 19 overwinningen en 21 nederlagen zeker niet kansloos voor een play-offs plek.
De periode van Thibodeau zal het meest herinnerd worden als een turbulente periode met onder andere het dramaverhaal rond Jimmy Butler die het na één seizoen bij de Timberwolves voor gezien hield en een trade forceerde naar de Philadelphia 76ers.

OPVOLGER

Fred Hoiberg, ex-coach van de Chicago Bulls, zou hoofdkandidaat zijn om Thibodeau op te volgen. Hoiberg was bij de Chicago Bulls de opvolger van Thibodeau die in 2015 vertrok.
 

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen