NFL op zondag: Verrassende nederlagen voor Ravens en 49ers

Het seizoen voor zowel de Pittsburgh Steelers en de Seattle Seahawks leek erop te zitten. Ondanks de overwinningen van dit weekend zijn de play-offs nog steeds niet waarschijnlijk voor de teams. Zondag wisten ze in ieder geval allebei een gehate divisierivaal een belangrijke nederlaag toe te brengen. Hoe? Dat lees je in de recaps van de late duels in de NFL op zondag.

FOURTH DOWN GOK RAVENS PAKT NIET GOED UIT

Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers | 19-20

John Harbaugh deed wat meer coaches zouden moeten doen. In de slotseconden van het duel met de Steelers koos hij ervoor om het lot van zijn ploeg in handen van zijn beste speler te leggen. Na een touchdown gokte hij niet op de verlenging, maar ging hij voor de winst. Het was een beslissing die niet goed uitpakte, want quarterback Lamar Jackson slaagde er niet in om de two point conversie in de handen van Mark Andrews te krijgen.

De Steelers pakten hierdoor een nipte zege op de divisierivaal. In de week dat de geruchten sterker werden dat Ben Roethlisberger bezig is aan zijn laatste seizoen liet hij zien nog altijd de beste keuze te zijn willen de Steelers kans houden op de play-offs. Twee touchdowns en geen intercepties lagen aan de basis van de overwinning. Samen met het spel van de verdediging uiteraard, want Jackson werd zeven keer gesacked, waarvan de helft door T.J. Watt.

GOEDE SERIE 49ERS TEN EINDE NA VERLIES TEGEN SEAHAWKS

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks | 23-30

De kansen dat de Seahawks de play-offs halen is bijna nihil, maar de ploeg van Pete Carroll was zondag nog wel gemotiveerd om de kansen voor een divisierivaal wat te verkleinen. In een waar foutenfestival — beide ploegen hadden drie turnovers — trok het net aan het langste eind. De Seahawks namen de leiding met een fake punt. De verdediging van San Fran zag er hierbij niet goed uit, want die werd op een beschamende manier verrast.

Na drie kwarten stond de 30-23 eindstand al op het bord. Dat betekende niet dat het slotkwart saai was; verre van. De Seahawks leken vier minuten voor tijd op weg naar de beslissende touchdown, maar tight end Gerald Everett verloor de bal voor de derde keer in de wedstrijd, waardoor Jimmy Garroppolo een laatste kans kreeg. Wel moest hij zijn ploeg 98 yards over het veld leiden. Hij kwam tot 95. De twee pogingen om de bal in de endzone te krijgen mislukten, waardoor de Seahawks theoretisch gezien nog mogen hopen op de play-offs. De Niners staan nog steeds op een wildcardplaats, maar de concurrentie is weer een stapje dichterbij gekomen.

OVERIGE GAMES

Washington Football Team @ Las Vegas Raiders | 17-15: Zijn teamgenoten wisten voor de wedstrijd nauwelijks zijn naam, maar na afloop zal niemand die van Brian Johnson nog vergeten. De nieuwe kicker van het Football Team was ijskoud en schoot in de laatste minuut de winnende field goal binnen. Door de zege blijft Washington in de race om de play-offs, terwijl het voor de Raiders een steeds moeilijkere opgave wordt. Wil Las Vegas nog kans hebben, dan zal Derek Carr zijn niveau van eerder dit seizoen snel moeten halen. Hij maakte weliswaar geen fouten, maar één touchdown drive gaat in de meeste wedstrijden niet genoeg zijn.

Denver Broncos @ Kansas City Chiefs | 9-22: De Chiefs hadden weinig moeite met hun divisierivaal en pakten de gedeelde leiding in de AFC. Vic Fangio wist dat hij met de Broncos mee moest scoren en ging er twee keer voor op fourth down en in field goal range. Het leverde nul punten voor de Broncos en zes voor de Chiefs op dankzij een pick-six van Daniel Sorensen. Opnieuw was het de defensie van de Chiefs die uitblonk, waardoor de Chiefs ineens de beste ploeg in de AFC lijken.

Jacksonville Jaguars @ Los Angeles Rams | 7-37: De Jaguars waren voor de Rams de ideale tegenstander na drie nederlagen op rij. De thuisploeg domineerde aan beide kanten van de bal en zag de nieuwe aanwinsten steeds beter spelen. Voor het eerst was het te zien wat Von Miller toe kan voegen aan de Rams en Odell Beckham Jr. had maar twee vangballen, maar één was wel voor een touchdown. Komende zondag wachten de Cardinals, dat zal een betere graadmeter zijn om te kijken of de Rams de zaak echt op de rit hebben.


Lees hier de recaps van de vroege duels in de NFL op zondag.

Coverfoto: Philip G. Pavely/USA Today Sport

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen