NFL op zondag: Verrassende nederlagen Bills en Chiefs

De Miami Dolphins zijn de enige ploeg in de AFC zonder nederlaag. De ploeg versloeg in een thriller de Buffalo Bills. In de NFC zijn de Philadelphia Eagles (voorlopig) het enige team met drie overwinningen. Zij waren veel te sterk voor hun divisierivaal uit Washington. Lees hier alle recaps van de vroege wedstrijden in de NFL op zondag.

Dolphins verslaan Bills na knotsgek einde

Buffalo Bills @ Miami Dolphins | 19-21

De Miami Dolphins zijn als enige in de AFC nog ongeslagen. Hier was wel een knotsgek duel tegen de Buffalo Bills voor nodig. Tot aan het vierde kwart hadden de Bills de bovenhand in dit divisieduel. De bezoekers uit New York kwamen steeds op voorsprong, om bijna altijd de Dolphins direct tegen te zien scoren. In het vierde kwart kwam hier verandering in. Na een touchdown run van Chase Edmonds kwamen de Dolpins voor het eerst op voorsprong (21-17).

De Bills kregen nog voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het was niet de dag van Josh Allen. De quarterback was goed voor 400 yards, twee touchdowns en geen intercepties. Niets mis mee, maar het waren de andere plays die de Bills uiteindelijk de zege kostten. Zo had Allen een fumble en het geluk dat de verdedigers van de Dolphins meerdere kansen lieten liggen om een pass te onderscheppen. Na een safety- de punt van de Dolphins ging via het achterwerk van een eigen speler aan de achterkant de endzone uit- had Allen aan een field goal genoeg om nog te winnen. In de slotseconden probeerde hij via een scramble in field goal range te komen, maar er was te weinig tijd om de bal te snappen, waardoor de Dolphins stand konden houden.

Colts verrassen Chiefs in slotfase

Kansas City Chiefs @ Indianapolis Colts| 17-20

De Indianapolis Colts zijn van die hatelijke 0 af. Indy begon de wedstrijd tegen het veel sterker geachte Kansas City goed. Rookie Skyy Moore verwerkte een punt van de Colts niet goed, waardoor het team van Matt Ryan de bal heroverde. Hierop scoorde rookie tight end Jelani Woods zijn eerste touchdown van het seizoen. De Chiefs bogen de achterstand nog voor rust om. Via touchdowns van Travis Kelce en Clyde Edwards-Helaire en een field goal van Chase McLaughlin van de Colts was de ruststand 14-10 in het voordeel van Patrick Mahomes en de zijnen.

Het niveau van de wedstrijd kelderde in de tweede helft. Via field goals van Matt Ammendola en nogmaals McLaughlin was de stand vlak voor het einde 17-13 voor de Chiefs. In de laatste 30 seconden scoorde Jelani Woods nogmaals een touchdown, waardoor de Colts hun eerste overwinning van het seizoen pakten en de Chiefs hun eerste nederlaag leden. Matt Ryan speelde een prima wedstrijd voor de Colts, met 222 yards en twee touchdowns.

Las Vegas na drie duels nog steeds zonder zege

Las Vegas Raiders @ Tennessee Titans| 22-24

Het duel tussen de Raiders en de Titans was het duel tussen twee play-off-teams van vorig jaar die nog altijd zonder zege waren. Dat maakte dat dit duel al vroeg in het seizoen een must win was voor beide teams. De Titans begonnen een stuk beter aan de wedstrijd dan de Raiders. Via touchdowns van Geoff Swaim, Derrick Henry en Ryan Tannehill liep Tennessee al snel uit. De Titans voegden ook nog een field goal aan dit totaal toe. De Raiders konden daar tegenover alleen maar een touchdown van Davante Adams en een field goal zetten. Ruststand: 10-24 in het voordeel van de Titans.

Deze voorsprong kwam in de tweede helft lange tijd nauwelijks in gevaar. De Raiders scoorden twee field goals waardoor de achterstand verkleind werd tot acht punten. In de laatste minuut scoorden de Raiders een touchdown via Mack Hollins. Hollins speelde sowieso uitstekend, hij ving naast zijn toucdown nog 158 yards bij elkaar. De Raiders konden na de touchdown op gelijke hoogte komen via een two-point conversion. Dit mislukte, waardoor de Titans hun eerste overwinning pakten en de Raiders als enige team in de NFL op 0-3 staan.

Nachtmerries voor Carson Wentz na bezoek oude club

Philadelphia Eagles @ Washington Commanders| 24-8

Het was een weerzien met zijn voormalige ploeggenoten die Carson Wentz graag zal willen vergeten. Grote kans dat hij na de wedstrijd op weg naar de bus nog een keer is neergehaald door de verdedigers van de Eagles. Ze zaten tenslotte lekker in het ritme met maar liefst negen sacks op hun voormalig quarterback. Het zorgde ervoor dat de Commanders aanvallend nauwelijks iets konden laten zien. De enige touchdown van de thuisploeg viel twee minuten voor tijd. Toen het duel al lang was gespeeld.

De Eagles leken het na rust wel te geloven, aangezien ze in het tweede kwart met een field goal en drie touchdowns het verschil hadden gemaakt. Uitblinker aan de kant van de Eagles was DeVonta Smith met acht vangballen voor 169 yards. Hier zat een perfecte pass van Jalen Hurts tussen over 44 yards, die met drie touchdowns en 340 yards zijn goede start van het seizoen door wist te zetten en zijn ploeg zo in ieder geval tijdelijk aan de kop van de NFC heeft gezet.

OVERIGE GAMES

Detroit Lions @ Minnesota Vikings| 24-28: De Detriot Lions zijn weer leuk om naar te kijken. De mannen van Dan Campbell zijn voor niks en niemand bang. Dit lieten ze ook zien tegen divisiegenoot Vikings. De Lions kwamen via touchdowns van Jamaal Williams en T.J. Hockenson op een 14-0 voorsprong. Minnesota trok de stand nog voor rust gelijk via Adam Thielen en Dalvin Cook. De Lions begonnen de tweede helft met een touchdown en een field goal. De Vikings trokken de wedstijd uiteindelijk naar zich toe via twee touchdowns. De laatste touchdown van K.J. Osborn kwam in de laatste minuut. Kirk Cousins herstelde zich van zijn dramatische optreden tegen de Eagles met 260 yards en twee touchdowns.

Baltimore Ravens @ New England Patriots | 37-26: De Ravens zijn via een vermakelijk duel tegen de Patriots op 2-1 gekomen dit seizoen. Lamar Jackson had er ook deze zondag weer ouderwets zin in. Jackson gooide vier touchdowns en voegde daar ook nog eens meer dan 100 rushing yards en een rushing touchdown aan toe. Voor Jackson was dit zijn tweede wedstrijd op rij met meer dan 100 rushing yards. De Patriots konden niet tegen dit aanvallende geweld opboksen. Mac Jones gooide drie intercepties. Echter, een groter probleem voor de Patriots is dat Jones uitviel met een op het oog pittige enkelblessure.

Houston Texans @ Chicago Bears | 20-23: Mooi was het niet, maar de Chicago Bears hebben hun tweede zege van het seizoen al binnen. Opnieuw kwam bijna de volledige aanval van Chicago over de grond. De verdediging van de Texans kreeg maar geen vat op Khalil Herbert, goed voor 157 rushing yards en twee touchdowns. Het duel ging mede door de fouten aan beide kanten (Justin Fields en Davis Mills gooiden beide twee intercepties) lang gelijk op. Een field goal van Cairo Santos in de slotseconde besliste het duel.

Cincinnati Bengals @ New York Jets | 27-12: De Bengals zijn van de hatelijke 0 af. Het team van Zac Taylor kende een valse start van het seizoen waardoor de wedstrijd tegen de Jets wel gewonnen moest worden. Dit lukte vrij overtuigend, ook al was het omdat de Jets heel weinig tegenstand boden. Joe Burrow gooide drie touchdowns en werd ‘maar’ twee keer gesackt. Dit was een hele verbetering ten opzichte van de vele sacks die hij moest verduren in zijn eerste twee potjes. De Jets wisten geen enkele touchdown te scoren. Greg Zuerlein maakte wel vier field goals.

New Orleans Saints @ Carolina Panthers | 14-22: Matt Rhule heeft even wat ademruimte. De coach van de Panthers ligt zwaar onder vuur, maar een overwinning op de divisierivaal moet goed voelen in Carolina. Vooral in de eerste helft was de thuisploeg oppermachtig en nam het een ruime voorsprong. De tweede helft was van beide kanten niet goed, maar de Panthers wisten de Saints in ieder geval voldoende op afstand te houden voor de eerste overwinning van het jaar.

Lees hier de recaps van de late wedstrijden van afgelopen zondag.

Coverfoto: AP Photo/Wilfredo Lee