NFL op zondag: Rodgers verslaat Brady, geen nieuwe comeback Cardinals

In de late wedstrijden op zondag namen onder andere een viermalig-MVP en een driemalig-MVP het tegen elkaar op. Aaron Rodgers en de Packers kwamen op bezoek bij Tom Brady en de Bucs. Daarnaast namen in Arizona de Cardinals het op tegen de Rams, terwijl in Los Angeles de Chargers de Jaguars ontvingen. In het Noordwesten speelden de Seahawks thuis tegen de Falcons. Voor Sunday Night Football stond 49ers-Broncos op het programma. Lees hier alle recaps!

Green Bay Packers @ Tampa Bay Buccanneers | 14-12

Tampa Bay traag uit de startblokken

Geen Julio Jones en Mike Evans deze week voor Tom Brady en de zijnen. Wel had hij Cole Beasley. “Alsof ik al 20 jaar naar hem gooi”, zei Brady voor de wedstrijd. Brady vond Cole dan ook snel voor een conversion tijdens 4th-and-1. Tot een touchdown kwam het niet tijdens de openingsdrive. Wel opende Tampa Bay de score met een field goal van Ryan Succop. De eerste drive van de Packers eindigde wel met een touchdown. Aaron Rodgers, die ook een aantal receivers miste, gooide de bal naar Romeo Doubs die zich vervolgens een weg baande naar de touchdown. De eerste uit Doubs’ carrière.

De volgende score kwam weer van de hand van Rodgers. Met 8:47 op de klok in het tweede kwart gooide hij een strakke pass naar Allen Lazard en breidde zo de voorsprong uit naar 14-3. Rashan Gary bracht met zijn sack op Brady tijdens third down de bal terug in de handen van de Packers. Green Bay leek weer een touchdown te scoren, maar een fumble van Aaron Jones werd opgepikt door Lavonte David voor een touchback. Daarna verloor Tampa Bay opnieuw de bal waardoor Green Bay de bal weer overnam. De Packers scoorden niet, maar eindigden de eerste helft dus wel met de voorsprong.

Verdedigingen houden MVP’s in toom

De start van de tweede helft beloofde weinig goeds voor de Buccaneers. Een fumble van Russell Gage bracht de bal snel terug in de handen van Rodgers. Die zette vervolgens alleen een 3-and-out weg. De punt werd op de 1-yardlijn gevangen door Packer Keisean Nixon, hij forceerde eerder al de fumble. De lastige startpositie zorgde ervoor dat ook Tampa Bay na drie vruchteloze downs weer moest punten.

Kort daarna gooide Rodgers een interception naar Logan Ryan. Weer eindigden de Buccanneers de drive niet met een touchdown. Wel verkleinde Succop de achterstand naar acht punten. De verdediging van Tampa had Rodgers en de Packers daarna weer in de tang. Er werd weer een 3-and-out geforceerd. Beide teams hadden sowieso veel moeite om aanvallend iets op te zetten. Veel punts in het derde kwart en slechts één field goal.

Met nog 3:04 op de klok in het vierde kwart en een achterstand van acht punten kreeg Brady de bal weer in handen. Een sterke drive en defensive pass interference bracht de Tampa Bay op de 3-yardlijn. Met enkele seconden op de klok maakte Gage zijn fumble goed en ving een pass van Brady voor een touchdown. De Bucs gingen daarna voor twee punten om het gelijk te maken, maar een delay-of-game en dus een 5-yard penalty, maakte dit een stuk lastiger. Te lastig, zo bleek. De pass van Brady werd niet gevangen. De onside kick van Tampa Bay was niet succesvol. Zo won Rodgers de misschien wel laatste wedstrijd tussen hem en Brady.

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals | 20-12

Rams stuk sterker in eerste helft

De Rams kregen de bal in bezit nadat Michael Hoecht een punt van de Cardinals blokkeerde. De goede startpositie werd niet benut, Los Angeles moest genoegen nemen met een field goal. Na een puntenloze drive van Arizona breidde Cooper Kupp met een goede run de voorsprong uit naar 10-0. De eerste rushing touchdown uit zijn carrière. Kort daarna sackte Aaron Donald Kyler Murray. De honderdste sack uit zijn carrière.

Los Angeles startte het tweede kwart met een field goal van Matt Gay. De bal ging er net, via de binnenkant van de paal, in. Ondertussen had de aanval van de Cardinals erg veel moeite om wat weg te zetten. Na een dikke 12 minuten in het tweede kwart had de Arizona offense slechts 22 total yards. Met nog een aantal minuten op de klok kwam Arizona eindelijk dicht bij de endzone. Na een aantal drops van receivers van de Cardinals moest genoegen worden genomen met een field goal, Matt Prater maakte geen fout. Uiteindelijk sloot diezelfde Prater de eerste helft af met een 43-yard field goal en zette zo de ruststand op 13-6.

Comeback denied

Na de eerste helft afgesloten te hebben met een field goal, opende Prater de score in de tweede helft met nog een field goal. Beide teams hadden in de rest van het derde kwart veel moeite om aanvallend iets weg te zetten. Dit veranderde toen Cam Akers een touchdown scoorde na een goede run. Hij zette zo zijn team op een 20-9 voorsprong.

De taak aan de Cardinals om in het vierde kwart voor de tweede week op een rij een comeback op te zetten. Na geen conversion tijdens 4th down moesten de Cardinals de bal weer aan de Rams laten. Vervolgens ving Ben Skowronek een pass van Matthew Stafford en bracht zijn team richting de endzone van Arizona. Akers wilde de voorsprong daarna uitbreiden, maar verloor de bal op de goalline. Een field goal van de Cardinals met nog een minuut op de klok zorgde ervoor dat ze een onside kick moesten proberen. Een Ram ving deze onside kick en eindigde de hoop op een tweede comeback op een rij voor de Cardinals.

OVERIGE GAMES

Jacksonville Jaguars @ Los Angeles Chargers | 38-10

Ondanks een ribblessure startte Justin Herbert wel voor de Chargers. Wel raakte LA al snel Joey Bosa kwijt met een dijblessure. De blessure van Herbert was goed terug te zien in zijn spel. Hij speelde alles behalve zijn beste eerste helft uit zijn carrière. Hij leek niet comfortabel door zijn blessure en gooide naast een touchdown ook een interception. Jacksonville speelde in de eerste helft een stuk beter dan hun gehavende tegenstander. Ze namen dan ook een voorsprong van 16-7 de kleedkamers in.

Herbert opende de tweede helft met een geweldige diepe worp voor een 54-yard catch. Vervolgens verloor Herbert ook zijn LT Rashawn Slater, hij viel geblesseerd uit. Het zou tekenend zijn voor de tweede helft van Los Angeles. De Jaguars scoorden er vrolijk op los terwijl de Chargers achter de feiten aan liepen. Hierdoor won Lawrence zijn eerste uitwedstrijd in de NFL nadat hij zijn eerste negen uitwedstrijden verloor. De enige andere quarterback die zijn eerste negen uitwedstrijden verloor om vervolgens zijn tiende wedstrijd te winnen? Peyton Manning, ook hij won in week 3 tegen de Chargers. Wel nog de San Diego Chargers uiteraard.

Atlanta Falcons @ Seattle Seahawks | 27-23

Een match-up tussen twee zwakkere teams uit de NFC bracht toch een leuke wedstrijd voort. In de eerste helft scoorden de teams over en weer. Geno Smith speelde een puike eerste helft. 18 van zijn 25 passes kwamen aan en hij gooide 2 touchdowns. Daarnaast scoorden de Seahawks twee field goals. Atlanta scoorde in de eerste helft twee touchdowns en een field goal. Wel gooide Marcus Mariota een interceptie om de eerste helft af te sluiten.

Ook in de tweede helft scoorden de teams over en weer. De wedstrijd werd wel even stilgelegd in het vierde kwart, er vloog namelijk een drone boven het stadion. Uiteindelijk waren het de Falcons met het laatste woord. Met een achterstand van 27-23 probeerden Smith en de Seahawks een comeback te fabriceren. Uiteindelijk gooide hij met 1:29 op de klok een interceptie en zo ging de wedstrijd in het slot.

San Francisco 49ers @ Denver Broncos | 10-11

Russell Wilson zijn record tegen de 49ers voor deze wedstrijd was 16-4, maar dat was uiteraard nog met de Seahawks. Zijn eerste weken als Bronco gingen niet over rozen. Weer begon de aanval van de Broncos slap. Denvers eerste first down kwam pas bij de laatste play van het eerste kwart. Beide defensies speelden sterk in de eerste helft. De 49ers scoorde in de eerste helft alleen een touchdown, de Broncos moesten genoegen nemen met een field goal.

De tweede helft was ronduit slecht, van beide kanten. Jimmy Garoppolo deed zijn beste Dan Orlovsky imitatie en stapte uit zijn eigen endzone voor een safety. Overigens raakte All-Pro LT Trent Williams geblesseerd tijdens dezelfde play.

Het spel van beide teams was daarna, wederom, niet om aan te zien. Uiteindelijk lieten de 49ers zien toch nog te kunnen scoren. Een field goal breidde de voorsprong uit naar 10-5. Ook de Broncos bleken nog football te kunnen spelen, ze scoorden hun eerste redzone touchdown van het seizoen. De two-point conversion daarna was overigens onsuccesvol. San Francisco had na de touchdown van Denver nog wel een aantal kansen om te scoren, maar een interceptie en fumble weerhield ze daarvan. Hierdoor won Denver de wedstrijd met 11-10.

Benieuwd naar de recaps van de andere wedstrijden van zondag? Klik dan hier.

Coverfoto: Marcio Jose Sanchez/AP Photo