NFL op zondag: Patriots sterker dan Chargers, Saints kloppen Bucs

De vroege games op zondag leverden al een aantal verrassingen op en ook in de late games verliep niet alles zoals verwacht. Zo wonnen de Patriots op bezoek bij de Los Angeles Chargers en ook in New Orleans stond er een surprise op het menu. De Saints hielden knap de Tampa Bay Buccaneers af. Ze haalden ondanks een blessure van Jameis Winston de zege tegen de regerende Super Bowl kampioen. Lees hier alle verslagen van de late wedstrijden op zondag!

PATRIOTS BEZORGEN CHARGERS TWEEDE NEDERLAAG OP RIJ

New England Patriots @ Los Angeles Chargers | 27-24

De New England Patriots mogen nog steeds hopen op de play-offs in de AFC. Op bezoek bij de LA Chargers maakte vooral de defense het verschil voor Bill Belichick en co. Het leek wel eerder op een thuiswedstrijd met al die Patriots-fans. Voor twee spelers van de Patriots was dit een zogenaamde revenge game. Tight end Hunter Henry en safety Adrian Phillips namen het op tegen hun vorige werkgever. Vooral voor Phillips zou het een prettige terugkeer naar het oude nest worden. Hij ving een interceptie en scoorde een pick-six die de game in een beslissende plooi wierp.

Beide teams hadden er tot de interceptie van Phillips vroeg in het vierde kwart een spannende pot football van gemaakt. Ze scoorden elk een touchdown in het eerste kwart; beiden een rushing touchdown. Justin Herbert wierp vervolgens een touchdown naar Keenan Allen, maar de Patriots kwamen via field goals van Nick Folk opnieuw in de wedstrijd. In het vierde kwart ging het dan mis voor Justin Herbert, die zijn tweede interceptie van de avond gooide. Nick Folk diepte de voorsprong uit met een vierde gelukte field goal. De Chargers konden hierna nog wel zelf een touchdown scoren, maar dat was onvoldoende om de Patriots nog van de zege te houden. Na deze game kijken beide teams tegen een reeksje aan. De Pats pakten hun tweede zege op rij, terwijl de Chargers twee keer achter elkaar verliezen.

SAINTS HOUDEN ZEGE THUIS TEGEN BUCCANEERS

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints | 27-36

Zelfs een blessure van quarterback Jameis Winston weerhield de New Orleans Saints er niet van een behoorlijke stunt neer te zetten tegen de Tampa Bay Buccaneers. Winston bleef namelijk op het veld liggen na een tackle van Devin White in het tweede kwart. Uiteindelijk moest hij van het terrein gedragen worden. Hij zou niet meer terugkeren. Zijn vervanger was Trevor Siemian en die deed het behoorlijk tegen de stugge defense van Tampa Bay. Hij leidde zijn team zelfs naar een voorsprong van zestien punten in het derde kwart.

Dat kon Tom Brady niet zomaar laten gebeuren. Hij zette de turbo aan en wierp drie touchdowns om zijn team opnieuw aan de leiding te brengen. De Saints accepteerden echter geen nederlaag tegen de divisierivalen en marcheerden opnieuw over het veld. Brian Johnson, die de geblesseerde Will Lutz verving, schoot met een field goal zijn team opnieuw op voorsprong. Brady kreeg echter nog voldoende tijd om alsnog de game-winning drive in elkaar te knutselen. Uiteindelijk zou het echter spoken voor Brady in de Superdome; toepasselijk op Halloween. P.J. Williams onderschepte een slechte pass van Brady en liep de bal in de eindzone voor een pick-six. Game over voor Tampa Bay, die zich op deze manier allesbehalve verzekerd weten van de winst in de NFC South.

OVERIGE GAMES

Dallas Cowboys @ Minnesota Vikings | 20-16: De Cowboys moesten het rooien zonder quarterback Dak Prescott op bezoek bij de Vikings. Cooper Rush was zijn vervanger. Zelfs zonder de superster under center hielden de Cowboys echter gelijke tred met de Vikings. Offensief oogde Minnesota niet altijd even slagkrachtig. Rush gooide dan wel een interceptie en verloor een fumble, maar toch knutselde hij een prima drive in mekaar op het einde van de game die de Cowboys de zege opleverde. Amari Cooper was de man die de beslissende touchdown-pass ving in de endzone. Als de Cowboys nu ook al zonder Prescott gaan winnen, moeten we stilaan rekening met ze gaan houden voor de prijzen.

Washington Football Team @ Denver Broncos | 10-17: In een weinig hoogstaande partij konden de Denver Broncos en het Washington Football Team geen afstand nemen van elkaar. Pas diep in het tweede kwart werd namelijk de eerste touchdown gescoord, na een pass van Teddy Bridgewater naar Melvin Gordon. Gordon scoorde in het vierde kwart zijn tweede touchdown van de avond en stelde de zege van de Broncos veilig. Gordon werd nog bijna de anti-held. In het absolute slot verloor hij de bal en gaf zo het Football Team nog een ultieme kans. Taylor Heinicke kon het cadeau echter niet verzilveren en zo wonnen de Broncos dan toch de wedstrijd.

Jacksonville Jaguars @ Seattle Seahawks | 7 – 31: De Jacksonville Jaguars behoren zonder twijfel tot de slechtste teams in de NFL in 2021. Het duurde tot diep in het vierde kwart tot de Jags hun eerste punten van de game op het bord konden zetten. In de daaropvolgende onside kick sloegen ze er dan weer in om de verdediging — in de persoon van Travis Homer — de bal helemaal tot in hun eindzone te laten retourneren. Geno Smith (20/24, 195 yards, 3 total TD) beleefde intussen een prettige avond under center, voornamelijk geholpen door zijn receivers Tyler Lockett en D.K. Metcalf. Metcalf haalde overigens zijn beste Randy Moss-imitatie boven bij zijn eerste touchdown, waarbij hij de bal van boven het hoofd van Shaquill Griffin weg griste. Niet te verdedigen.


Lees hier de verslagen van de vroege games van zondag.

Coverfoto: Meg Oliphant/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen