NFL op zondag: Jets verrassen Bengals, Steelers de Browns

De Cincinnati Bengals zijn de koppositie in de AFC na een week alweer kwijt. Dat gebeurde door een nederlaag tegen de Jets, die verrasten met hun tweede zege van het jaar. De Titans behielden wel de leiding in hun divisie, door na verlenging van de Colts te winnen. Lees hier alle verslagen van de vroege wedstrijden in de NFL op zondag.

WENTZ ROLT RODE LOPER UIT VOOR TITANS

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts | 34-31 (OT)

De Indianapolis Colts hadden tegen de Tennessee Titans recht op meer, maar quarterback Carson Wentz deed op cruciale momenten niet wat hij moest doen. Diep in het vierde kwart was de stand gelijk. Wentz moest gooien vanuit zijn eigen endzone, maar faalde op dramatische wijze waardoor de Titans een pick-six scoorden. In de drive daarna leidde hij zijn team nog wel naar overtime, maar ook daar gooide hij een slordige interceptie. Die leidde uiteindelijk tot de winnende field goal van Tennessee. De Colts quarterback eindigde het duel met 27 voltooide passes uit 51 pogingen voor 231 yards, drie touchdowns en de twee cruciale intercepties.

Vanuit het perspectief van de Titans was het een heel andere wedstrijd. Ze kwamen snel op een 14-0 achterstand, maar wisten dat bij rust te reduceren tot een 17-14 achterstand. De defense schutterde vaak, maar zorgde ook voor de twee meest belangrijke Tennessee plays van de wedstrijd: de intercepties. Die waren ook nodig, aangezien ze 161 penalty yards aan de broek kregen. Aanvallend was het vooral A.J. Brown die de klok sloeg voor Tennessee. De Colts wisten Derrick Henry namelijk vakkundig in toom te houden, maar daardoor had Brown dikwijls vrij spel. Brown haalde de 155 yards en scoorde één touchdown.

STEELERS VERRASSEN BROWNS ONDER LEIDING VAN WATT

Pittsburgh Steelers @ Cleveland Browns | 15-10

De Steelers leken in de problemen te komen toen Chris Boswell met een hersenschudding het veld moest verlaten. De kicker hield bij een fake field goal de bal iets te lang vast en werd hard naar de grond gewerkt. Hierdoor moesten de Steelers er steeds voor gaan in de rest van het duel, zoals al snel bleek bij een two-point conversion van de 12-yard lijn na een penalty.

Die was niet succesvol, maar het brak de Steelers uiteindelijk niet op. Vooral T.J. Watt was weer een plaag voor de offensive line van de Browns. De strijd om Defensive Player of the Year gaat dan ook tussen hem en Myles Garrett, die tegen de Steelers opnieuw goed was voor een sack. Baker Mayfield kreeg kansen om het duel naar zich toe te trekken, maar een fumble recovery van wie anders dan Watt bracht de Steelers uiteindelijk de zege.

JIMMY G GEEFT NOG NIET OP

San Francisco 49ers @ Chicago Bears | 33-22

De laatste weken wordt het verlangen naar rookie quarterback Trey Lance steeds groter in de Bay Area. Tegen de Chicago Bears snoerde 49ers quarterback Jimmy Garoppolo echter al zijn criticasters de mond. Hij speelde één van zijn beste wedstrijden in het 49ers tricot en was daarmee essentieel voor de overwinning. Jimmy G gooide voor 322 yards en rende zelf twee van de drie touchdowns van de avond binnen. Eén van die touchdowns kwam na een 83-yard pass op Deebo Samuel die neerging bij de 1-yard lijn. Kicker Joey Slye scoorde de overige 12 punten. Overigens duurde het wel tot de tweede helft voor San Francisco hun eerste touchdown scoorde en in het vierde kwart namen ze definitief afstand van Chicago.

De Chicago Bears zullen balen van deze verliespartij, maar het optreden van rookie quarterback Justin Fields is hen ongetwijfeld meer waard. Hij voltooide 19 uit 27 passes voor 175 yards, één touchdown en één interception. Daarnaast liet hij zijn gave als dual-threat quarterback zien door voor 103 yards en een touchdown te rushen. De Bears lieten Fields vrijuit spelen, waardoor zijn atletisch vermogen ten volle werd benut. Het was niet voldoende voor de overwinning, maar het biedt Chicago veel perspectief.

SENSATIONELE ZEGE JETS OP BENGALS

Cincinnati Bengals @ New York Jets | 31-34

Met zeventien punten in het vierde kwart hebben de Jets een sensationele zege geboekt op de Bengals. Een week nadat Cincy nog oppermachtig was in Baltimore liet de ploeg zich nu verrassen door de Jets. Hoewel niet goed, leek er tot het vierde kwart weinig aan de hand voor de bezoekers. Symbool voor het grote verval stond Ja’Marr Chase. Hij ving een touchdown, maar was uiteindelijk goed voor slechts 32 yards.

De Jets — die zelfs back-up Mike White voor een paar plays kwijtraakten en met back-up back-up Josh Johnson moesten spelen — profiteerden in het vierde kwart optimaal. Met minder dan vijf minuten te gaan kwamen de Jets terug tot 31-26, waarna de eerstvolgende pass van Joe Burrow werd onderschept. Een nieuwe touchdown en een trick play voor de two-point conversion bezorgden de Jets de tweede zege van het seizoen.

OVERIGE DUELS

Carolina Panthers @ Atlanta Falcons | 19-13: Panthers quarterback Sam Darnold verbeterde zich iets ten opzichte van zijn dramatische optreden van vorige week. Door een wide receivergroep met butterfingers lukte het hem echter niet om een touchdown drive op te zetten. Overigens bracht hij Carolina wel vlakbij de endzone, maar toen moest hij het veld verlaten met een hersenschudding. Atlanta had grote problemen zonder wide receiver Calvin Ridley, want de Panthers defense had Kyle Pitts stevig in de tang. Een interceptie door Stephon Gilmore gooide de wedstrijd in het slot.

Philadelphia Eagles @ Detroit Lions | 44-6: De Eagles waren niet van plan de eerste ploeg te worden die van de Lions zouden verliezen. Vanaf het eerste kwart waren de bezoekers oppermachtig. Vooral over de grond wisten de Lions de Eagles niet af te stoppen, gezien de 236 rushing yards en vier touchdowns. De zes punten die de Lions scoorden kwamen diep in garbage time.

Miami Dolphins @ Buffalo Bills | 11-26: de Miami Dolphins waren vastberaden om niet weer een 35-0 nederlaag te lijden tegen de divisierivaal uit Buffalo. Tegelijkertijd leken de Bills de Dolphins te onderschatten. Bij rust stond het namelijk 3-3; een passende stand voor een draak van een wedstrijd. Na rust kwam de arm van Josh Allen los. Daarvoor had hij namelijk slechts 80 passing yards tegenover 125 voor Tua Tagovailoa. Allen eindigde het duel met 249 yards, Tua met 205. Even kwamen de Dolphins dichterbij toen ze een touchdown scoorden plus een two-point conversion. Het was echter nooit echt spannend.

Los Angeles Rams @ Houston Texans | 38-22: Met deze eindstand lijkt het of de Texans er nog iets van een duel van hebben kunnen maken, maar het was nooit een strijd. De Rams scoorden al hun punten in de eerste drie kwarten, de Texans allemaal in het laatste kwart, toen het allang gedaan was. De Rams hebben te veel wapens voor veel ploegen en voor de Texans al helemaal.