NFL 4-on-4: De trade deadline nadert

Er is nooit gebrek aan nieuws in de NFL. Zeker niet met de trade deadline in aantocht. Teams die nog een deal willen maken, zullen dat voor aanstaande dinsdag moeten klaren. Onze redacteuren voorspellen wie er nog van team verandert en ze laten uiteraard ook hun licht schijnen op de geruchten rond Deshaun Watson. Gaat hij of gaat hij niet naar Miami? Verder kijken ze naar de situatie in Seattle. Zitten Pete Carroll en Russell Wilson ook volgend jaar nog op dezelfde tandem? Tenslotte zou het geen 4-on-4 zijn als we onze glazen bol niet even bovenhalen. Welke teams halen de play-offs en de first seed in de AFC en NFC? Je leest het allemaal in deze editie van de NFL 4-on-4!

1. De trade deadline is komende dinsdag. De verwachting is dat er tegen die tijd een doorbraak komt in een mogelijke verhuis van Deshaun Watson naar Miami. Begrijpen jullie dat de Dolphins er mee doorgaan en zullen ze ultiem gelijk krijgen?

Chris van Dijk: “Ik verwacht niet dat Watson al deze week een nieuwe ploeg krijgt, maar dat dit pas na het seizoen wordt opgelost en dat hij dan waarschijnlijk naar Miami gaat. Of het verstandig is, zullen we waarschijnlijk pas na zijn rechtszaken en eventuele schorsing weten. Ik vind wel dat hij zo lang hij niet veroordeeld is, zou moeten mogen spelen.”

Lars Leeftink: “De Dolphins moeten er niet aan willen beginnen en wel om twee redenen. Een team dat voor Watson trade, moet een team zijn dat nagenoeg klaar is om voor de play-offs mee te doen. De Dolphins hebben te veel gaten — running game, OL en defense in zijn geheel — om zoveel picks voor een QB weg te geven. Ten tweede: niemand weet of en zo ja wanneer Watson gaat en mag spelen. Gewoon niet doen.”

Toon Aerts: “Nee, eerlijk gezegd begrijp ik dat niet, tenzij de Dolphins over informatie beschikken die wij niet kennen met betrekking tot de rechtszaken tegen Watson. Waarom je je franchise met iemand zou linken die mogelijk zelfs een gevangenisstraf boven het hoofd hangt? Het is mij een raadsel. Bovendien lijken de Panthers nu ook weer in de running. Er zijn er dus wel meer waarvan het morele kompas wat op tilt slaat dezer dagen.”

Luuk Dokter: “Ik sluit me volledig aan bij Lars. De Dolphins zijn er in geen enkel opzicht klaar voor om zoveel op te geven. Zeker niet voor een speler met lijken in de kast. Watson maakt bijna ieder team beter, maar net als Matthew Stafford kan hij niet in zijn eentje een team dragen.”

2. Een trade van Deshaun Watson staat min of meer in de sterren geschreven, maar welke grote of verrassende move mogen we daarnaast nog verwachten?

Chris van Dijk: “We hebben al een trade gezien voor een Super Bowl MVP deze week — Joe Flacco naar de Jets — dus ik weet niet of het veel groter gaat worden dan dit. Misschien dat de Cardinals nog een vervanger gaan halen voor J.J. Watt die de rest van het seizoen moet missen. Misschien dat de Jets John Franklin-Myers wel af willen staan in ruil voor een draft pick of iets dergelijks.”

Lars Leeftink: “Ik heb het gevoel dat Brandon Cooks bij de Texans — zo’n beetje de enige speler met waarde op dat roster — nog wel getrade wordt. Waar naartoe? De Saints en Raiders kunnen wel een Cooks gebruiken, of wellicht… de Packers?”

Toon Aerts: Allen Robinson vindt misschien wel een nieuw thuis. Hij zit in zijn laatste contractjaar bij de Bears en het lijkt er niet op alsof dat huwelijk nog een lang leven beschoren is. Dan kunnen de Bears maar beter proberen om er nog wat voor terug te krijgen.”

Luuk Dokter: “Ik noem een running back: Melvin Gordon III. Bij de Broncos doet Javonte Williams het goed en daarom kunnen ze maar beter iets krijgen voor Gordon. In de NFL is er altijd een RB-needy team, dus dat zie ik wel slagen.”

3. Pete Carroll verklaarde na maandag dat Russell Wilson de reden is waarom hij zo lang al op post is in Seattle. Is dit seizoen het laatste seizoen dat we beide heren samen bij de Seahawks aan het werk zullen zien?

Chris van Dijk: “We horen al een tijd dat Wilson niet gelukkig zou zijn in Seattle en weg zou willen, maar zo gemakkelijk is het niet om in deze league over te stappen. Als Carroll zijn lot gekoppeld heeft aan Wilson, denk ik dat ze volgend jaar nog een keer terugkeren.”

Lars Leeftink: “Het begint er wel steeds meer op te lijken, maar ik denk dat beide heren ook volgend jaar gewoon in Seattle zitten.”

Toon Aerts: “Ik denk dat het nu echt wel de laatste rechte lijn is voor die twee. Ik vermoed zelfs dat geen van beide volgend jaar nog in Seattle zal zijn. Russell Wilson gaat een exit forceren en dan gaat Pete Carroll het zelf ook voor bekeken houden.”

Luuk Dokter: “Beide heren zijn de laatste jaren essentieel geweest voor de successen van de Seahawks, maar op een gegeven moment is de magie uitgewerkt. Zeker vanuit het perspectief van een head coach. Met Wilson hield het dit seizoen al niet over en zonder hem lijken de play-offs ver weg. Ik denk daarom dat Carroll volgend jaar niet meer de head coach is.”

4. Zowel de AFC als de NFC zijn razend spannend op dit moment, zonder duidelijke front-runners voor de #1 seed. Tijd om nog eens een gokje te wagen: wie halen de byes binnen in januari?

Chris van Dijk: “De Bills hebben het geluk in een zwakke divisie te zitten met een relatief eenvoudig schema. Ik verwacht dan ook wel dat de Bills met de nummer 1 seed in de AFC aan de haal gaan. In de NFC is het wat lastiger, maar daar heeft Tampa een relatief eenvoudige divisie. Omdat ze vorig jaar achter de Saints eindigden, hebben ook zij een gunstig schema. Het is misschien wat saai, maar de Bills en Bucs zijn mijn antwoorden op dit moment.”

Lars Leeftink: “De Bills in de AFC en de Buccaneers in de NFC. Linksom, rechtsom, rechtdoor of achteruit. Ze zitten beide in een zwakke divisie en hebben mede hierdoor een makkelijker programma dan veel van de andere concurrenten voor deze plekken. Wie pakken de tweede plaatsen en dus de andere bye dankzij het nieuwe playoff format? De Rams in de NFC en de Titans in de AFC. De Titans hebben een gunstig schema en divisie, de Rams zijn gewoon goed. Erg goed.”

Toon Aerts: “Ik vind voornamelijk de AFC echt heel onvoorspelbaar. Zeker met de Chiefs die zichzelf niet zijn. Het zou wel wat zijn als de #1 seed in de AFC uit de AFC North komt. Waarom dan niet een sprookje uit Cincinnati? De Bengals halen de first seed in de AFC! In de NFC ga ik wel voor een voorspelbare naam. Daar halen de Buccaneers nog de eerste plek.”

Luuk Dokter: “Ik ga net zo saai zijn als Chris. De Bills hebben één van de meest eenvoudige speelschema’s en de Bucs zijn het meest complete team in de NFC. Daarbij spelen ze inderdaad ook in een relatief zwakke divisie. Deze twee teams pakken daarom de first seeds. Ten opzichte van het huidige play-off picture noem ik twee verrassingen: de Atlanta Falcons en de Indianapolis Colts gaan de play-offs in.”


Lees hier de recap van het zinderende duel tussen de Cardinals en de Packers van afgelopen donderdag.

Coverfoto: Steph Chambers/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen