TNF: Packers dienen Cardinals eerste nederlaag toe

Thursday Night Football beloofde een kraker te worden. De ongeslagen Arizona Cardinals ontvingen immers de Green Bay Packers, die zelf niet meer hadden verloren sinds de openingsspeeldag. Beide teams kwamen echter niet ongeschonden aan de aftrap. De Cardinals moesten het doen zonder J.J. Watt, die wellicht de rest van zijn seizoen in rook zag opgaan. En bij Green Bay was het lijstje met afwezigen pas echt indrukwekkend. David Bakhtiari, Allen Lazard, Jaire Alexander en ook superster Davante Adams waren er allemaal niet bij in de woestijn. Hierdoor koesterden de Packersfans weinig hoop op een goeie afloop. Maar die zorgen zouden ongegrond blijken. De Packers waren het betere team donderdagavond en bezorgden de Cardinals hun eerste verliespartij van dit seizoen.

De wedstrijd begon nerveus bij beide teams. De eerste drie drives leverden driemaal een punt op. Daarna was het de thuisploeg die de eerste tik uitdeelde. De Cardinals marcheerden over het veld om uiteindelijk de Packers te verrassen met een wildcat formatie. Chase Edmonds kreeg de bal met een direct snap en liep door het midden de eindzone in voor de touchdown. De trein was vertrokken, dachten ze in Arizona, maar niets was minder waar. De Packers antwoordden namelijk meteen met een eigen touchdown-drive. Met een aanval van maar liefst 17 plays over meer dan acht minuten staken Aaron Rodgers en co het veld over. Aaron Jones kreeg de bal op de 2-yardlijn en faalde niet. Hij forceerde het leer over de doellijn en scoorde de touchdown.

PACKERS OVER DE GROND

Het was de rungame die het verschil maakte voor Matt LaFleur en z’n mannen. Aaron Jones en A.J. Dillon verdeelden netjes het werk en renden samen 137 yards bij mekaar. Maar ook de verdediging en de Special Teams van de Packers deden prima hun werk. De Cardinals kwamen in de eerste helft niet meer tot scoren. Ze lieten bovendien de Packers nog met een voorsprong de rust in gaan door een gemiste punt return. Corey Bojorquez trapte de bal richting Rondale Moore die eerst voor de fair catch ging, maar zich vervolgens toch terugtrok. Hij raakte de bal echter aan, waardoor de Packers het balbezit recupereerden aan de 5-yardlijn van de Cardinals. Green Bay kon echter niet optimaal profiteren en moest genoegen nemen met een field goal. Toch zouden ze deze voorsprong nooit meer weggeven.

TOUCHDOWNS OVER EN WEER

De game kwam helemaal los in de tweede helft. De Packers diepten de voorsprong uit met een touchdown-pass van Rodgers naar Randall Cobb. De tweede helft kon niet slechter beginnen voor de Cardinals, want voor deze touchdown wierp Kyler Murray een interceptie nadat de bal van de vingertoppen sprong van –opnieuw- Rondale Moore. Het derde kwart vloog voorbij en beide teams wisselden de touchdowns af. Aaron Rodgers vond nogmaals zijn oude maatje Randall Cobb, terwijl James Connor twee touchdowns bij de Cardinals voor z’n rekening nam.

Het was een zinderende tweede helft waarbij geen van beide teams zin had om de grip op de ander te lossen. Diep in het vierde kwart wisten de Cardinals de Packers ultiem af te stoppen en een turnover on downs te forceren. Kyler Murray kreeg nog enkele minuten de tijd om zijn team alsnog naar de zege te loodsen. Het leek Murray ook te gaan lukken, want na 12 plays stond zijn team op vijf yards van de eindzone. De flitsende quarterback van de Cardinals zocht in de eindzone naar veteraan A.J. Green, maar Green stond te slapen, keek zelfs niet om naar de bal en zag ‘m pardoes in de handen van Rasul Douglas vallen. De cornerback van de Packers wist niet wat hem overkwam, maar hij had net zijn team de zege opgeleverd.

Zo kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van de Arizona Cardinals. Zij zien uitgerekend de Green Bay Packers naast zich komen aan de top van de NFC. Green Bay heeft sinds de ontluisterende nederlaag tegen de Saints op de openingsspeeldag geen game meer verloren en geraakt steeds meer onder stoom. Het belooft nog spannend te worden in de NFC!


Lees hier de previews van de overige wedstrijden van de komende speeldag!

Coverfoto: Mark J. Rebilas/USA TODAY SPORTS

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen