NFL op zondag: No Henry, no problem voor Tennessee Titans

“Any given Sunday.” De eeuwenoude uitspraak klonk alweer oorverdovend luid tijdens Week 9 in de NFL. Niet alleen tijdens de vroege games viel er upset na upset te noteren. Ook tijdens de late games verliep niet alles zoals verwacht. De grootste stunt kwam helemaal op het einde. De Tennessee Titans — zonder Derrick Henry nota bene — klopten overtuigend de Los Angeles Rams. Ook de kraker tussen de Kansas City Chiefs en de Green Bay Packers verraste, maar dan wel in de negatieve zin. Beide teams maakten er een slordige partij van en scoorden samen maar twintig punten. De Chiefs trokken uiteindelijk aan het langste eind.

TITANS BINDEN NU OOK RAMS AAN ZEGEKAR

Tennessee Titans @ Los Angeles Rams | 28-16

De Tennessee Titans blijven maar doorstomen. Ook zonder de geblesseerde Derrick Henry leverden ze een duidelijk signaal af. De Tennessee Titans zijn een Super Bowl-kandidaat. Waar ze voorheen nog vooral probeerden om meer punten te scoren dan de tegenstander, liet het team van coach Mike Vrabel tegen de Rams zien dat er eindelijk ook op hoog niveau verdedigd kan worden. Vooral in de eerste helft legden de Titans de Rams helemaal lam. Jeffery Simmons sackte Matthew Stafford tot driemaal toe. Ook de rest van de pass rush was in vorm, want onder hoge druk dwongen ze Stafford tot twee intercepties op minder dan één minuut tijd.

In de tweede helft probeerden de Rams nog wel een comeback te realiseren, maar de Titans bleven de aanvallen neutraliseren. Pas helemaal op het einde, toen de situatie al uitzichtloos was geworden, kon Matthew Stafford toch nog een touchdown scoren via Sony Michel. Intussen had Tennessee zelf al een voorsprong van zeventien punten genomen me touchdowns van Geoff Swaim, een pick-six van Kevin Byard, een rushing touchdown van Ryan Tannehill en een touchdown van… Adrian Peterson. Good old AP maakte zijn debuut waarin hij 21 rushing yards verzamelde en dus een touchdown scoorde. Door de zege stijgen de Titans naar de allereerste plek in de AFC. De NFL blijft ons maar verrassen.

CHIEFS HEBBEN WEINIG OVERSCHOT TEGEN PACKERS ZONDER RODGERS

Green Bay Packers @ Kansas City Chiefs | 7-13

Na een positieve COVID-test mocht Aaron Rodgers niet afreizen met de Green Bay Packers naar het Arrowhead Stadium in Kansas City. Jordan Love kreeg de kans om te laten zien waarom hij als toekomstige opvolger van Rodgers werd gedraft. Een overgetelijk debuut werd het echter allerminst. Love leek aanvankelijk onder de indruk van de omstandigheden en hij kreeg zijn offense niet aan de praat. Het duurde tot in het vierde kwart vooraleer de eerste punten op het bord werden gezet. Love gooide een touchdown-pass naar Allen Lazard en maakte de game zo nog spannend.

Die spanning hadden we te danken aan alweer een offensief ondermaatse prestatie van de Kansas City Chiefs. De bulldozer van weleer slaagt er blijkbaar niet meer in om over een defensie heen te walsen. Al moet gezegd dat de Packers wel tot de betere defensies van de NFL behoren. De Chiefs haalden in totaal zelfs minder offensieve yards dan de Packers. Patrick Mahomes was opnieuw eerder onzuiver en haalde een completion rate van net boven de 50%. Travis Kelce was zijn favoriete doelwit en de tight end bedankte voor het vertrouwen met 68 yards en een touchdown. De Chiefs hielden de gehavende Packers uiteindelijk tot een schamele zeven punten en konden zo de overwinning thuishouden. Daardoor schuiven ze op in de stand en kruipen ze dichter naar een play-off-plek toe. Voor de Packers betekent het verlies dat ze niet langer aan kop staan in de NFC.

OVERIGE GAMES

Los Angeles Chargers @ Philadelphia Eagles | 27-24: De Los Angeles Chargers weten weer wat winnen is. Na twee opeenvolgende nederlagen waren de Bolts ditmaal te sterk voor de Philadelphia Eagles. Quarterback Justin Herbert was in topvorm en wierp 356 passing yards en twee touchdowns. Hij liep zelf ook nog een touchdown binnen. De Eagles probeerden de grote zwakte van de Chargers uit te buiten, namelijk de run-defense. Ze haalden niet minder dan 176 rushing yards, maar met een last minute field goal trok het team van Brandon Staley alsnog de overwinning naar zich toe.

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers | 31-17: De Arizona Cardinals moesten naar Santa Clara afreizen zonder quarterback Kyler Murray en top wide receiver DeAndre Hopkins. Colt McCoy moest invallen en dus vreesden de Cardinals-fans voor een moeilijke avond. Niets was echter minder waar, want de Cardinals domineerden de 49ers van start tot finish. Vooral running back James Conner kende een fenomenale avond. Hij haalde 173 total yards en scoorde drie touchdowns. Bij de 49ers deed de teruggekeerde tight end George Kittle (101 yards, 1 TD) er alles aan om een nederlaag te voorkomen, maar het mocht niet zo zijn.


Lees hier de recaps van de vroege games op zondag.

Coverfoto: George Walker IV/Tennessean

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen