NFL op zondag: 49ers winnen, Packers verrassen

Ze kunnen het nog! Een zucht van opluchting raasde door Lambeau Field nadat de Green Bay Packers eindelijk nog eens aanknoopten met een zege. Ze versloegen de Dallas Cowboys na overtime. Tijdens Sunday Night Football moesten de San Francisco 49ers alles uit de kast halen om de LA Chargers te kloppen in een spannende, maar laagscorende pot. De Cardinals namen de maat van de LA Rams en Jeff Saturday won zijn allereerste game als head coach van de Indianapolis Colts. Het relaas van de late games op zondag lees je hier!

PACKERS VERRASSEN COWBOYS IN OVERTIME

Dallas Cowboys @ Green Bay Packers | 28-31 (OT)

Na vijf opeenvolgende nederlagen, hebben de Green Bay Packers eindelijk nog eens aangeknoopt met een overwinning. De tegenstander was bovendien niet de minste. De Dallas Cowboys kwamen vol vertrouwen op bezoek in Lambeau Field, maar moesten met een L in de tas opnieuw vertrekken. Met de rug tegen de muur stonden enkele helden op in Green Bay. Head Coach Matt LaFleur ging vol voor de running game, gaf de bal aan Aaron Jones en AJ Dillon, en zag dat het goed was. Het duo rende voor meer dan 200 yards. Daarnaast zagen we de ontbolstering van een rookie wide receiver. Christian Watson ving maar liefst drie touchdowns, waaronder de vangst die de game overtime opleverde.

Ook de defense van de Packers deed haar duit in het zakje. In de eerste helft werd Dak Prescott twee keer opeenvolgend onderschept. Twee keer was het Jonathan Ford, een rookie die in de zevende ronde werd gekozen, die zich tussen de bal en de receiver gooide. Ondanks die twee fouten in de eerste helft, leken de Cowboys hun schaapjes op het droge te hebben in het derde kwart. Met touchdowns van Tony Pollard, die zonder Ezekiel Elliott 115 rushing yards haalde, en CeeDee Lamb klommen de ‘Boys op een voorsprong van 14 punten. Maar die voorsprong verdampte dus door goed defensief werk en een dubbele touchdown van Watson in het vierde kwart. In overtime werden de Cowboys opnieuw afgestopt, waarna Aaron Rodgers zijn team dicht genoeg bracht om Mason Crosby de winnende field goal te laten trappen. De fans gingen uit hun dak, want tegen de verwachtingen in, zit er toch nog leven in het seizoen van de Packers.

49ERS KLOPPEN LA CHARGERS TIJDENS SNF

Los Angeles Chargers @ San Francisco 49ers | 16-22

De San Francisco 49ers raken stilaan onder stoom. Tijdens Sunday Night Football waren ze te sterk voor de Los Angeles Chargers. Ondanks de dominantie, duurde tot halverwege het vierde kwart vooraleer de 49ers op voorsprong klommen. Toch leefde het gevoel dat de nederlaag een kroniek van een aangekondigde dood was voor de LA Chargers. Zowel defensief als offensief waren de 49ers de betere ploeg. Ze hadden 13 minuten langer de bal, haalden tien first downs meer en boekten in totaal 150 yards meer terreinwinst dan de Bolts. In de tweede helft kwamen de Chargers zelfs niet meer tot scoren.

De game startte nochtans perfect voor LA. Justin Herbert rondde een uitstekende opening drive af met een touchdown-pass naar DeAndre Carter om de score te openen. Met nog drie field goals van Cameron Dicker (“the Kicker”) zetten de Chargers 16 punten op het bord in de eerste helft. De 49ers konden daar voor de pauze niet heel veel tegenover zetten. Toch beperkten ze de schade met een field goal van Robbie Gould en een quarterback sneak van Jimmy Garoppolo die een touchdown opleverde.

Na de koffie pasten de 49ers hun beproefde recept toe. Hun defense versmachtte de Chargers, terwijl de rungame meer en meer openingen vond. Uiteindelijk brak de veer bij de Chargers en scoorde Christian McCaffrey de touchdown die de 49ers finaal op voorsprong bracht. Met deze zege komt de eerste plaats in de NFC West steeds meer in het vizier voor San Francisco. De Chargers zullen met een record van 5-4 nog stevig aan de bak moeten om de play-offs te halen.

OVERIGE GAMES

Indianapolis Colts @ Las Vegas Raiders | 25-20: Jeff Saturday kon zijn coaching carrière niet beter starten. In Las Vegas werden de diep teleurstellende Raiders na een spannende wedstrijd opzij gezet. Het begon al meteen met een surprise van de chef. Matt Ryan startte opnieuw als quarterback, nadat hij enkele weken geleden naar de bank was verwezen. Ryan bedankte met een goede prestatie: 222 passing yards, een passing touchdown én een rushing touchdown. Hij deed er zelfs nog een ren van 39 yards bovenop. Ook Jonathan Taylor was eindelijk weer zijn oude zelf. Hij rende 147 yards bij mekaar en scoorde een touchdown. Bij de Raiders gaat het van kwaad naar erger. Josh McDaniels lijkt nu al een vogel voor de kat als head coach. Dat je met Davante Adams en Josh Jacobs in de rangen niet kan winnen van een head coach zonder enige ervaring in de NFL, dat zal hem zwaar aangerekend worden. Het seizoen is nu alvast voorbij voor de Silver and Black.

Arizona Cardinals @ Los Angeles Rams | 27-17: De LA Rams zijn doodziek. Voor de derde week op rij ging een wedstrijd verloren en voor de derde week op rij konden er niet eens 20 punten gescoord worden. De Rams mistten quarterback Matthew Stafford en moesten een beroep doen op John Wolford. Dat mag echter geen excuus zijn, want ook de Arizona Cardinals misten hun startende quarterback. Colt McCoy verving Kyler Murray. McCoy deed het overigens prima met 238 yards en een touchdown. Tot overmaat van ramp blesseerde Cooper Kupp zich bij de Rams aan de enkel en moest hij zijn wedstrijd staken. Als Rams-fans nog een beetje vreugde aan dit seizoen willen beleven, moeten ze hopen dat die blessure meevalt.


Lees hier de recaps van de vroege wedstrijden op zondag, met onder meer de klassieker tussen de Minnesota Vikings en de Buffalo Bills!

Coverfoto: Morry Gash/AP Photo

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen