NFL op zaterdag: Kerstcadeaus voor Packers en Colts

De Cleveland Browns en de Arizona Cardinals zullen zaterdag het veld verlaten hebben met het gevoel de betere ploeg geweest te zijn. Toch verloren ze allebei hun wedstrijd door persoonlijke fouten. De Green Bay Packers en de Indianapolis Colts pakten hun kerstcadeaus met liefde uit.

DRIE INTERCEPTIES BAKER MAYFIELD

Cleveland Browns @ Green Bay Packers | 22-24

De Browns schoten op bezoek bij de Packers goed uit de startblokken. Cleveland scoorde direct een touchdown om vervolgens een punt af te dwingen van Aaron Rodgers en de aanval van de Packers. Wel lieten de Browns een punt liggen door de gemiste PAT, maar dat was slechts een voorbode van de kerstcadeaus die de Browns nog weg zouden geven op Eerste Kerstdag.

Baker Mayfield, eerder op de dag nog met een privéjet vanuit Cleveland ingevlogen, zou in de eerste helft maar liefst drie intercepties gooien. Het was het zetje in de rug dat Rodgers nodig leek te hebben. Elke interceptie leverde een touchdown op, waarvan twee naar Davante Adams. Het was een bijzondere avond voor Rodgers, want met zijn touchdowns van zaterdag verbeterde hij het record van Brett Favre en is hij nu de quarterback met de meeste touchdowns voor de Packers. De Browns scoorden zelf ook nog een touchdown en probeerden daarna de gemiste PAT goed te maken met een two-point conversie, maar die mislukte, waardoor het halverwege 21-12 stond.

GEMISTE PASS INTERFERENCE

De tweede helft gaf een wat ander beeld. Mayfield was zuiniger op de bal, en mede daardoor kwam de aanval van Green Bay niet echt meer op gang. De verdediging van de Browns zorgde ervoor dat de aanval kansen kreeg om terug in de wedstrijd te komen. Een touchdown met vier minuten te gaan bracht de stand op 24-22, waarna de Browns nog een laatste kans kregen om de zege te pakken.

Mayfield bracht zijn ploeg snel in field goal range en de Browns leken een kans te hebben om er met een belangrijke zege vandoor te gaan. Alleen werd op een pass van Mayfield door de officials een duidelijke pass interference niet gefloten. Hierdoor kon Donovan Peoples-Jones niet bij de bal en viel deze in de handen van Rasul Douglas voor de vierde, beslissende, interceptie van Mayfield. Door de 24-22 zege blijven de Packers de nummer 1 in de NFC. Voor de Browns lijkt het seizoen nu echt over. Alleen een serie gunstige uitslagen zou de Browns nog een kans kunnen geven op de titel in de AFC North.

COLTS VERSLAAN CARDINALS

Indianapolis Colts @Arizona Cardinals | 22-16

De Colts hebben hun opmars in de AFC een vervolg gegeven tegen de Cardinals. Mede door een groot aantal eigen fouten van de Cardinals werd het 22-16 in het voordeel van de bezoekers. De trend voor de wedstrijd werd al op de eerste drive gezet. Kyler Murray leidde zijn ploeg tot in field goal range, maar deze werd door Matt Prater gemist. Mede door een lange run van Jonathan Taylor wisten de Colts wel de endzone te vinden, waarna de Cardinals opnieuw een punt lieten liggen na een touchdown door de PAT te missen.

In totaal zou Prater goed zijn voor twee gemiste fieldgoals en een gemiste PAT. Deze zeven punten waren nog niet eens de enige kerstcadeaus die de Cardinals voor hun bezoekers in petto hadden. Na een foute snap rolde de bal de eigen endzone in. Murray was als eerste bij de bal en probeerde te redden wat er te redden viel door de bal een eind weg te slingeren, maar er was niemand van de Cards in de buurt en de intentional grounding leverde de Colts nog eens twee punten op.

JONATHAN TAYLOR REDELIJK IN BEDWANG GEHOUDEN

Toch gaven de Cardinals niet op, en in de tweede helft leek de thuisploeg weer een beetje op de ploeg die de eerste helft van het seizoen verraste. Murray rende voor 17 yards en een first down om bij de volgende snap Antoine Wesley in de endzone te vinden. Hiermee kwamen de Cardinals op een 13-12 voorsprong. Het was echter een opleving die van korte duur zou zijn. Na een field goal van de Colts volgde de tweede gemiste field goal van Prater, gevolgd door een aantal onnodige penalty’s die de Colts verder in het zadel hielpen.

De verdediging van de Cardinals was er na de eerste lange run van Taylor redelijk in geslaagd de running back in bedwang te houden, maar door de lucht kwamen de Colts er wel redelijk goed doorheen. Met als gevolg een nieuwe touchdown en de beslissing in de wedstrijd. Een late field goal van Prater bepaalde de eindstand uiteindelijk op 22-16. Door de zege blijven de Colts op plek vijf in de AFC en hebben ze de play-offs binnen handbereik. De Cardinals zijn door hun derde nederlaag op rij de leiding in de NFC West kwijt en hebben nog een zege nodig om in ieder geval de wildcards te halen.

Lees hier de recap van de wedstrijd van Thursday Night Football.

Coverfoto: Wm. Glasheen/USA Today Networks Wisconsin