TNF: Terugkeer Brown levert Titans de zege op

Op Thursday Night Football stond een clash tussen twee play-off-waardige teams op het programma. In Nashville, Tennessee stonden de Titans tegenover de San Francisco 49ers. De door blessures geplaagde Titans hadden opnieuw met pech af te rekenen, want de linkerhelft van hun offensive line lag in de lappenmand. Coach Mike Vrabel moest al zijn 88ste speler dit seizoen opstellen. Toch was er ook goed nieuws in Tennessee. Superster A.J. Brown stond terug op het veld. En dat maakte een wereld van verschil.

De Titans begonnen nochtans dramatisch aan de wedstrijd. De eerste helft was helemaal voor de 49ers. Al bij de eerste drive was het raak. 9 plays en 75 yards werden verzilverd door running back Jeffery Wilson duwde de bal vanop de 1-yardlijn in de eindzone. De daaropvolgende drive kon ook een touchdown opgeleverd hebben, ware het niet dat Jimmy Garoppolo werd onderschept in de eindzone door Jackrabbit Jenkins. In het tweede kwart breidden de 49ers hun voorsprong nog uit tot tien punten na een gelukte field goal van Robby Gould.

De Titans zetten er een levenloze prestatie tegenover. Ryan Tannehill gooide slechts 40 yards in de eerste helft. Ook de running game kwam helemaal niet op gang. Afgezien van de interceptie van Jenkins was het een helft om heel snel te vergeten voor de Titans.

A.J. BROWN WEKT OFFENSE TOT LEVEN

In de tweede helft kregen we plots een heel ander verhaal. De aanval van de Titans stond op uit de doden en Tannehill leek maar één man meer op het veld te zien staan. Zijn top wide receiver A.J. Brown. Alsof hij nooit was weggeweest ving Brown bijna alle ballen die zijn richting uitgeworpen werden. Hij haalde uiteindelijk elf recepties voor 145 yards. De belangrijkste vangbal kwam er in het vierde kwart, toen Brown een kogel van Tannehill ving in de eindzone en zo zijn team voor ’t eerst op voorsprong bracht. Voorheen had ook running back D’Onta Foreman een touchdown gescoord.

Die touchdown was er gekomen nadat Jimmy G zijn tweede interceptie van de avond had geworpen. De aanval van de 49ers was als een pudding in mekaar gezakt in de tweede helft en de Titans konden 17 punten op een rij scoren. Op het einde van de wedstrijd kon San Francisco de bordjes toch opnieuw gelijk hangen na een uitstekende drive van 95 yards, afgewerkt door een vrijstaande Brandon Aiyuk in de eindzone. De Titans kregen nog een tweetal minuten om nog eens het veld over te steken en dat lukte de troepen van Mike Vrabel. Randy Bullock legde aan vanop 44 yards en schoot de Titans naar de zege.

Door deze zege zijn de Titans nog slechts één overwinning (of een nederlaag van de Colts) verwijderd van de divisietitel in de AFC South. Bovendien werd er ook in Dallas gejuichd. Door de nederlaag van de 49ers zijn de Dallas Cowboys nu al zeker van een plekje in de play-offs en dat voor het eerst in drie seizoenen.


Benieuwd hoe het er in de andere games van Week 16 zal aan toegaan? Je leest het hier!

Coverfoto: George Walker IV/Tennessean

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen