NFL Free Agency update #2 – Pats actief op transfermarkt

Cooks
Op dag 1 trokken de Jaguars hun portemonnee om twee elitespelers binnen te halen en waren de Texans en Browns beide winnaars door de ruil van Brock Osweiler. Dag 2 vult zich opnieuw met een aantal interessante gebeurtenissen. Op rij de meest opvallende ontwikkelingen op dag twee van de free agency:
Patriots blijven volop actief in de markt
Na twee dagen ‘free agency circus’ is het overduidelijk dat Super Bowl-winnaar New England Patriots niet rustig achterover gaat leunen na het succes van 2016. Ondanks dat er nog altijd geen plannen zijn onthuld met betrekking tot Jimmy Garroppolo wisten de Patriots toch weer drie opvallende deals te sluiten.
De duurste aankoop is cornerback Stephon Gilmore. Hij komt over van de Bills en ziet de komende vijf jaar loonstrookjes tegemoet met een totale waarde van 65 miljoen dollar, waarvan 40 miljoen gegarandeerd. Daarmee blijft alleen A.J. Bouye (67,5 miljoen dollar) hem voor als bestbetaalde speler in free agency, hoewel Bouye het ‘slechts’ moet doen met de garantie heeft hij 26 miljoen dollar gaat ontvangen in Jacksonville.


Daarna volgden er nog twee opvallende trades. Slechts enkele uren na een ruil met de Panthers, waarin de Patriots defensive end Kony Ealy naar New England haalden, sloten de Patriots ook een deal met de New Orleans Saints. Wide Receiver Brandin Cooks werd in een deal geruild met onder andere de first round pick (no. 32) van de Patriots. Met de komst van Cooks laten de Patriots zien dat ze een maand na de Super Bowl overwinning in Houston niet stil zijn blijven zitten.
Tegenover het aantrekken van Gilmore, Ealy en Cooks staat wel het vertrek van Logan Ryan (3 jaar Tennessee, 30 miljoen dollar), Jabaal Sheard (3 jaar Indiana, 25 miljoen) en Martellus Bennett (Packers).
Packers slaan eindelijk toe
De irritatie bij de Packers-fans over de inactiviteit tijdens de free agency-periode begon al weer aardig op te lopen, maar nu is er voor het eerst ook goed nieuws voor de kaaskoppen. Aaron Rodgers krijgt in 2017 hulp van Super Bowl-winnaar Martellus Bennett. De oud-speler van de New England Patriots tekent voor drie jaar en 21 miljoen dollar bij de Green Bay Packers.


Bennett gaat hiermee van misschien wel de grootste quarterback aller tijden naar één van de andere beste quarterbacks van dit moment. Voor de Packers geldt de aanwinst van de tight end als een overwinning nadat onderhandelingen met Jared Cook moeizaam verliepen. Cook lijkt nu zijn heil elders te moeten gaan zoeken.
De fans in Green Bay zullen waarschijnlijk nog geen genoegen nemen met het aantrekken van alleen Bennett, want de Packers raakten ook een aantal belangrijke krachten kwijt waaronder Micah Hyde (30,5 miljoen dollar voor 5 jaar Buffalo), J.C. Tretter (bijna 17 miljoen dollar voor 3 jaar bij de Browns en Julius Peppers (terugkeer naar Carolina).
Panthers halen schat aan ervaring binnen
Na een tegenvallend seizoen zijn de Panthers in de free agency actief bezig om veteranen naar Carolina te halen. Aankomend jaar krijgt het team versterking van voormalig Colts safety Mike Adams. Hij tekende op vrijdag een tweejarig contract met de Panthers.
Nog opvallender is de terugkomst van Julius Peppers. De defensive end begon in 2002 zijn carrière in Carolina nadat hij als tweede was geselecteerd in de draft. In 2009 vertrok Peppers richting het noorden waar hij eerst deel uitmaakte van de Bears en vervolgens de Packers. Na een aantal jaren actief te zijn geweest in de NFC North keert hij nu weer terug in Carolina. Met 37 jaar lijkt het zeker dat Peppers zijn carrière gaat afronden bij de Panthers. Hoogst waarschijnlijk op weg naar de NFL Hall of Fame in Canton.


De Panthers lijken overigens zeer geïnteresseerd in spelers uit de NFC North en dan met name spelers van de Minnesota Vikings. Waar gisteren Matt Kalil zich herenigde met zijn broer in Carolina, wisten de Panthers op vrijdag ook wide receiver Charles Johnson en safety Captain Munnerlyn naar Carolina te halen.
Mutaties in offensive line bij NFC North teams
De Vikings daarentegen proberen met name hun offensive line te versterken. De offensive line werd afgelopen seizoen gezien als de zwakste linie in Minnesota. Met het vertrek van Matt Kalil zijn de Vikings hard toe aan extra versterking. Nadat een deal met left tackle Russell Okung op donderdag niet doorging was het op vrijdag wel raak: voormalig Lions tackle Riley Reiff maakt de overstap naar Minnesota.


Reiff tekent een vijfjarig contract, goed voor 58,75 miljoen dollar. Goed voor een vijfde plaats bij de beste betaalde free agent signings na dag 2. Naast Reiff zal ook voormalig Panthers tackle Mike Remmers het team komen versterken. Remmers tekende net als Reiff een vijfjarig contract in dit geval goed voor 30 miljoen dollar.
De Lions verloren niet alleen Reiff, maar ook guard Larry Warford (34 miljoen voor 4 jaar bij de Saints).
Ter aanvulling is tackle Ricky Wagner overgenomen van de Ravens. De strong>Lions wisten daarnaast ook first round pick uit 2013 D.J. Hayden naar Detroit te halen. Cornerback Hayden, overkomend van de Oakland Raiders, tekent een éénjarig contract bij de Lions voor 5,25 miljoen dollar.
Cinci houdt Kirkpatrick binnenboord, rivaal Pittsburgh verliest Timmons
In Cincinatti kunnen de fans van Dre Kirkpatrick opgelucht zijn. De cornerback blijft bij de Bengals en tekent voor vijf jaar. Met 52,5 miljoen dollar hoort Kirkpatrick bij de best betaalde cornerbacks in de free agency tot nu toe.


Rivaal Pittsburgh Steelers waren niet in staat veteraan Lawrence Timmons te behouden. Timmons vertrekt naar Miami en tekent een tweejarig contract voor 12 miljoen dollar bij de Dolphins. De Fins voegen ook DE William Hayes toe aan het roster.


Andere opvallende signings na twee dagen free agency
FA2017
Ontwikkelingen van dag 1 gemist? Lees hier nog over de megacontracten bij de Jaguars en de shock-trade van Brock Osweiler.
Foto: twitter Brandin Cooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen