NFL Draft needs: NFC East

Met de start van de combine is het tijd om de ogen op de NFL Draft te richten. Wat zijn hierbij de grootste behoeften van elke ploeg? Met ook de free agency periode voor de deur is dat lastig te zeggen, maar we wagen een poging. Per divisie zetten we de grootste behoeften voor de draft op een rij. In deel 1: de NFC East.

DALLAS COWBOYS

1. Offensive line

De Cowboys hebben een diep team met weinig grote gaten. De grootste behoeften van Dallas zijn lastig in te schatten. De ploeg heeft namelijk wel wat free agents en de vraag is dus wie ze wel en niet behouden. Gezien de cap space lijkt het erop dat niet iedereen kan blijven. De draft is dan een goede manier om versterkingen te vinden.

De belangrijkste unit waar wat lijkt te moeten gebeuren, is de offensive line. Alleen Zack Martin heeft een goed seizoen achter de rug. Op alle andere posities kan Dak Prescott wel wat hulp gebruiken. Connor Williams (LG) is een van de free agents, dus mogelijk dat op deze positie een nieuwe speler nodig is, terwijl center Tyler Biadasz een matig seizoen heeft gehad. Keuze genoeg dus voor Dallas, dat ook op de tackles nog wel wat meer concurrentie kan gebruiken.

2. Linebacker

Micah Parsons was natuurlijk een schot in de roos, maar de Cowboys kunnen nog wel een goede linebacker gebruiken als tandem met de rookie van het jaar. Dit had Jabril Cox moeten worden, maar door een knieblessure is het maar de vraag hoe hij terug komt. Voor de Cowboys een goede reden om in de draft te kijken naar een nieuwe linebacker.

3. Tight end

Met Dalton Schultz hebben de Cowboys één van de betere tight ends in de league, maar ook hij is een free agent. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Dallas hem kan houden en dat hij ergens anders een contract zal gaan tekenen. Blake Jarwin is een mogelijke vervanger, maar hij is erg blessuregevoelig. Daarom bestaat er een grote kans dat de Cowboys ergens in de draft zullen kijken voor een prospect die de leegte in kan vullen.

NEW YORK GIANTS

1. Offensive line

De Giants hebben met Daniel Jones een groot vraagteken op quarterback. Hij maakt niet de stappen die de mensen van hem hadden verwacht. Dat ligt niet alleen aan Jones, want hij heeft niet de offensive line om echt uit te blinken. Elke snap stond hij onder druk, met soms wat vreemde keuzes en onnodige intercepties tot gevolg. Om Jones echt goed te kunnen beoordelen, zullen de Giants ervoor moeten zorgen dat de rest van de aanval, en dan vooral de offensive line, op niveau is.

2. Edge

De Giants hebben op papier de wapens om een flinke stap vooruit te maken. Verdedigend stond het zeker niet slecht bij de Giants, maar aan deze kant van de bal zijn het vooral de edge-posities waar nog wat versterking nodig is. De kans is dus groot dat de Giants één van hun twee picks in de eerste ronde inzetten om op deze manier wat versterking te krijgen in de verdediging.

3. Quarterback

Nieuwe coach Brian Daboll heeft zijn vertrouwen in Jones uitgesproken. Hiermee lijkt de behoefte om een quarterback te draften te zijn verdwenen, maar hoe staan de Giants ervoor als het toch niet blijkt te gaan met Jones? De draft is niet heel diep met quarterbacks, maar er zijn ook niet veel ploegen op zoek naar een nieuwe spelverdeler. Mogelijk dat de Giants daarom toch de keuze maken om een nieuwe quarterback te draften, zodat ze bij opnieuw een tegenvallend jaar van Jones een opvolger hebben op een goedkoop contract.

PHILADELPHIA EAGLES

1. Safety

De Eagles wisten de tweede helft van het jaar hun seizoen verrassend om te draaien en de play-offs te halen. Dat kwam vooral door de running game. Om de volgende stap te maken, moeten de Eagles vooral hun verdediging versterken. Dat begint in de secondary. Darius Slay had een goed seizoen, maar op de overige posities kan er wel wat versterking bijkomen. Dit kan een tweede cornerback zijn, maar de kans is veel groter dat de Eagles kiezen voor een nieuwe safety.

2. Linebacker

Niet alleen qua intercepties kunnen de Eagles wat verbeteren, ook in druk op de vijandelijke quarterback blonk Philadelphia niet uit. Waarschijnlijk kiezen de Eagles hierbij vooral voor een edge rusher. De Eagles hebben maar liefst drie picks in de eerste ronde, dus het is aannemelijk dat ze deze behoefte al vroeg in de draft op gaan lossen.

3. Wide receiver

De aanval van de Eagles was in de tweede helft van het seizoen doorslaggevend, maar dan vooral de running game. In de passing game liggen zeker nog groeimogelijkheden. Dat komt omdat quarterback Jalen Hurts een betere passer kan worden, maar dat is niet de enige reden. Jalen Reagor, een pick eerder gekozen dan Justin Jefferson, is niet de receiver van de toekomst. DeVonta Smith kan dat wel zijn, maar een extra wapen kan geen kwaad. Mochten de Eagles een vroege pick besteden aan de aanval, dan zal dat ongetwijfeld een receiver zijn die de druk op Smith kan verlichten.

WASHINGTON COMMANDERS

1. Quarterback

Elke ploeg zonder goede quarterback zoekt er eentje. Zo ook het team dat in korte tijd twee keer van naam wisselde. Na de blessure van Ryan Fitzpatrick kreeg Taylor Heinicke opnieuw de kans, maar hij maakte niet de indruk van het jaar ervoor. Vandaar dat de Commanders op zoek moeten naar een franchise quarterback. Dat kan gebeuren via een trade, maar de opties zijn beperkt. Ook de draft is een goede mogelijkheid, maar het is een jaar waarin de kwaliteit van de prospects minder is dan in voorgaande jaren. Het voordeel is wel dat er ook minder vraag naar quarterbacks is in de komende draft.

2. Cornerback

De verdediging van de Commanders kwam in de loop van het seizoen beter op gang. De kracht van Washington is vooral de front seven. De secondary kan wel wat versterking gebruiken; of eigenlijk wel veel. Zowel op safety als cornerback is hulp nodig, maar de kans is groter dat de Commanders voor een cornerback gaan.

3. Wide receiver

Wie de nieuwe quarterback ook wordt, hij kan wel wat versterking gebruiken. De Commanders hebben nu maar één echt wapen, namelijk Terry McLaurin. Na McLaurin was running back J.D. McKissic de beste receiver van de ploeg met nog geen 400 yards. Een goede nummer twee kan de druk op McLaurin verlichten en het hele veld openen voor de nieuwe quarterback. Wie dat ook is. De Commanders hebben capspace, maar de kans is groot dat ze vooral voor deze positie naar de draft zullen kijken.


Lees hier de draft needs van alle andere divisies.

Coverfoto: Mitchell Leff/Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen