NFL 4-on-4: Wilson, Kelce en upsets

Afgelopen week is er weer genoeg gebeurd in de NFL, zowel op het veld als ernaast. Hoog tijd dus voor de NFL redactie van SportAmerika om haar licht te laten schijnen over een aantal zaken! We bespreken deze week de toekomst van OBJ, de situatie van Zach Wilson in New York en de in bloedvorm verkerende Travis Kelce. We eindigen met een upset-voorspelling.

1. Odell Beckham Jr. lijkt binnenkort te gaan beslissen over zijn nieuwe team. De favorieten zijn de Giants en de Cowboys, die toevallig deze week tegen elkaar spelen. Waar denken jullie dat OBJ binnenkort zijn kunsten gaat vertonen?

Chris van Dijk: Hij was donderdag bij het duel tussen de Cowboys en de Giants om met beide teams te praten. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat hij voor een van deze teams kiest. Bij de Cowboys is de kans op een titel dan groter, dus ik zou dit de meest logische keuze voor hem vinden.

Luuk Dokter: Als het er eentje van deze twee wordt, zal dat Dallas wel zijn. Hij gaat logischerwijs alleen maar voor een echte kanshebber. De Bills zie ik hem ook nog wel binnenhalen. Zeker gezien de constante rekruteringspogingen van Von Miller.

Seán van Zon: De wedstrijd tussen de Cowboys en Giants voelde een beetje als de strijd om OBJ. De commentatoren vergeleken het ook met college recruiting. Ik zie OBJ, deels door de uitslag, tekenen bij de Cowboys. Dallas is dit jaar een serieuze contender, maar OBJ weet dat hij daar toch één van de sterren kan zijn.

Marc Dorenbos: Ik zou het persoonlijk wel tof vinden als OBJ terugkeert bij de Giants, maar ik ga er vanuit dat hij naar een team wil met de beste Super Bowl kansen. Dat zou betekenen dat hij naar de Cowboys gaat. Dallas heeft dit seizoen en zeker afgelopen week laten zien dat het tot één van de beste teams in de NFC behoort.

2. Zach Wilson speelde een dramatische wedstrijd vorige week. Na de tijd vond hij dat hij zijn team niet in de steek had gelaten. Wilson is voor aankomende week op de bank gezet. Is dit einde verhaal voor Wilson in New York?

Chris van Dijk: Ik geloof niet dat dit het einde van Wilson is, maar vooral een leerproces. Robert Salah kon niets anders, anders was hij de kleedkamer zeker kwijt geweest. Het is nu aan White, al is hij zeker niet beter dan Wilson. Zodra de Jets uit de race om de play-offs zijn, komt Wilson ongetwijfeld weer terug.

Luuk Dokter: Niets is zo opportunistisch (lees: wispelturig) als de NFL. Als Mike White de boel nog erger verpest, zie ik Wilson zo maar weer under center staan. Ondanks dat bijna al zijn stats hem een zeldzaam slechte startende NFL quarterback maken.

Seán van Zon: Ik ben het eens met zowel Luuk als Chris. Ik zie Wilson dit seizoen zeker terugkomen, dan wel door slechte prestaties van White of het missen van de play-offs. Ik ben wellicht de grootste non-believer bij SportAmerika als het gaat om Zach Wilson, zijn prestaties dit seizoen hebben die mening alleen nog maar meer versterkt. Ach, een back-up QB in de NFL hoeft ook niet op een houtje te bijten.

Marc Dorenbos: Mike White en Joe Flacco zijn beide niet het antwoord voor de Jets, daar zal iedereen het over eens zijn. Maar Wilson is dit seizoen tot nu toe niet best geweest. Na zijn reactie van afgelopen week na zijn optreden is dit misschien wel even goed voor hem. Ik denk niet dat het einde verhaal is voor Wilson, maar als hij vroeg of laat weer terugkomt in het elftal zal dat wel zijn laatste kans zijn.

3. Travis Kelce speelde afgelopen week weer een monsterwedstrijd. Hij is nu recordhouder van het aantal 100 yard games voor een tight end. Is Kelce de beste TE aller tijden, of kiezen jullie toch voor iemand anders?

Chris van Dijk: Verschillende tijden maken het moeilijk om spelers uit verschillende tijdperken met elkaar te vergelijken. Er wordt nu veel meer gegooid, dus dit soort cijfers komen nu veel vaker voor. Kelce is top, maar niet echt de allerbeste. Dan denk ik eerder aan Tony Gonzalez die veertien keer de Pro Bowl heeft gehaald. Of aan Gronk die misschien nog wel dominanter was als hij fit was. Maar vraag het mij na de play-offs nog een keer. Met een nieuwe ring denk ik er misschien wel anders over.

Luuk Dokter: Ik ben niet zo goed thuis in de categorie ‘legendarische tight ends,’ maar zolang ik de NFL volg, heb ik er geen meegemaakt die serieus met hem kan meedingen naar deze titel.

Seán van Zon: Ik zie mezelf als te jong (25) om echt te kunnen bepalen over all-time TE’s. Natuurlijk, je ziet en leest dingen. Mike Ditka, Tony Gonzalez, Antonio Gates, zulke spelers zijn voor mij all-time greats, maar ik heb ze nooit zien spelen. Bij Kelce en Gronk is dat anders, die twee hebben de evolutie van de positie afgerond. Als ik zou moeten kiezen dan ga ik voor Kelce, simpelweg omdat hij het spelletje op een frivole manier speelt.

Marc Dorenbos: Ik denk dat Kelce de beste tight end aller tijden is, of in ieder geval gaat zijn aan het einde van zijn loopbaan. Rob Gronkowski was misschien dominanter en heeft meer gewonnen, maar zijn prime duurde minder lang. Kelce staat al jaren aan de top. Wat hij dit jaar ook weer laat zien met Mahomes na het vertrek van Tyreek Hill gaat nergens over.

4. Aankomende week staan er weer een aantal heerlijke potjes op de agenda. Zien jullie nog ergens een upset op de loer liggen?

Chris van Dijk: De Titans zijn blijkbaar underdog in de thuiswedstrijd tegen de Bengals. Dat lijkt me een goede kans op een ‘verrassing.’ Maar als echte upset kies ik voor de Jaguars van die van de Ravens winnen.

Luuk Dokter: De Packers verslaan de Eagles en de Patriots winnen van de Vikings, want we moeten het weer doen met Prime Time Cousins. De andere duels krijgen logische winnaars.

Seán van Zon: De Packers gaan tijdens SNF de Eagles verslaan. Philly doet me de laatste tijd steeds meer denken aan de 2020 Steelers. Een vrij simpel programma met hier en daar een lastige tegenstander om iedereen te overtuigen. Toch zien we de laatste weken steeds meer scheurtjes ontstaan in alle delen van het team. Het is te hopen voor Eagles-fans dat ze niet hetzelfde lot staat te wachten als die Steelers.

Marc Dorenbos: Ik zie Green Bay wel winnen van de Eagles. Philadelphia heeft de afgelopen twee potjes niet al te best gespeeld. Als de Packers dit keer wel op de run game blijven focussen en het niet halverwege omgooien, kunnen ze prima voor een upset zorgen tegen de #1 seed.


Lees hier de SportAmerika Power Rankings!

Coverfoto: Adam Glanzman/Getty Images

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen