NFL 4-on-4: wij willen spelen


4. Het is nu bevestigd: Dak Prescott speelt het komende jaar onder de Franchise Tag bij de Dallas Cowboys. Wie neemt hier nu het meeste risico? Dak omdat hij geen lange termijn deal heeft getekend? Of de Cowboys, omdat ze volgend jaar mogelijk hun franchise quarterback verliezen?


Chris van Dijk

“Dallas, met ruime afstand. Dat terwijl ik geen enorme fan van Dak ben. De Cowboys hebben voldoende playmakers in de aanval en verdediging en zitten in een matige divisie. Als je dan nog de play-offs mist, zegt dat wel iets over de quarterback. Dat gezegd hebbende: wat is het alternatief voor de Cowboys? Andy Dalton een langdurig contract geven? Een rookie draften en rebuilden terwijl alles ingericht is om nu te winnen? Als ze Dak echt onder druk wilden zetten, hadden ze een quarterback moeten draften die ze konden opleiden om het over twee jaar van Dak over te nemen. Nu hebben ze geen keuze meer. Daarvoor hoeven ze alleen maar naar Washington te kijken. Kirk Cousins werd twee keer verlengd met de franchise tag en ging daarna weg; en kijk hoe de Redtails/Monuments/Presidents/Warriors er nu voorstaan.”

Luuk Dokter

“De Cowboys. Ik vind dat Dak te vaak onderschat wordt. Hij behoort tot de beste quarterbacks in de league en zal volgend jaar (of het jaar daarna) geen enkele moeite hebben om een ander team te vinden.”

Ton de Vries

“De Cowboys. Ze gaan opnieuw in de fout. Ze hadden hem vorig jaar al moeten tekenen. Een jaar verder en Prescott heeft nog meer leverage. Het enige risico voor Dak is dat hij een zware blessure oploopt. Verder zie ik hem met deze offense alleen maar groeien qua statistieken. Hetgeen zijn waarde ten goede komt. Een top-10 QB moet je gewoon zo snel mogelijk vastleggen. Daarin hebben de Cowboys gefaald en daarom zullen ze volgend jaar op de blaren moeten zitten.”

Toon Aerts

“Ik ga hier wat tegen de stroom in door te zeggen dat Dak het grootste risico neemt. We weten eigenlijk nog niet eens of er wel een seizoen komt. Wat gaat dat met zijn waarde doen? Bovendien loert het risico op een blessure altijd om de hoek en als dat gebeurt, kan hij een grote payday al helemaal vergeten. De Cowboys van hun kant kunnen nu zelfs twee seizoenen – als ze de tag willen verlengen – de kat uit de boom kijken. Wat het wel aantoont is dat de Cowboys nog steeds niet 100% geloven in Dak Prescott als de toekomst van hun franchise. Veel vertrouwen geeft zijn houding niet.”


Lees hier het NFL weekoverzicht van vorige week!

Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen