NFL 4-on-4: Tua Time in Miami

In de NFC heeft iedereen nu minimaal een keer verloren. Welk team is nu in jouw ogen de favoriet om de Super Bowl te halen in deze conference?


Luuk Dokter

“Aan het begin van het seizoen waren dat de Saints. Na verloop van tijd werden dat de Seahawks. Echter, de Seahawks wonnen op minimale wijze van zeer beperkte tegenstanders. Daarbij is hun defense gewoon niet goed genoeg. Voor mij blijven er drie teams over: de Packers, Buccaneers en 49ers. San Francisco kende enkele slechte weken, maar bewezen afgelopen weekend weer op Super Bowl-niveau te kunnen acteren. De Bucs hebben een sterke defense en Brady heeft het ritme met zijn offense gevonden. Green Bay is ouderwets sterk; zelfs met beperkte receivers. Het meest complete team van deze drie is Tampa Bay, daarom verwacht ik hen op dit moment in de Super Bowl.”

Chris van Dijk

“Ik had aan het begin gezegd dat de Saints de NFC zouden winnen. Nu geloof ik nog steeds wel dat dit mogelijk is, maar dan moeten ze wel fit zijn. De afgelopen weken hebben we kunnen zien hoe belangrijk Michael Thomas voor de aanval is. De grootste uitdager komt ondertussen wel uit de divisie, want de Bucs komen op stoom en hebben net als de Saints wel een heel complete ploeg. Ik wil niet te snel switchen, dus pas als de Saints ook met Thomas niet het verwachte niveau halen kies ik voor een andere NFC-ploeg in de Super Bowl.”

Ton de Vries

“De Bucs. Ik ben zeer onder de indruk de laatste weken. Niet zozeer van de offense onder Tom Brady, maar de defense van Todd Bowles. Ze hebben momenteel, misschien samen met de Steelers, de beste defensive line in de NFL. De secondary zou een zwakte zijn volgens menig kenner, maar ook die ziet er uitstekend uit. Het team lijkt in balans en op weg om heel ver te komen. Alleen nogmaals, waarom haal je AB binnen? Die kan nog wel eens voor problemen gaan zorgen in de Tampa locker room. Desondanks weer succes voor alle pensionados in Tampa Bay dit jaar, nadat de Rays al de World Series mochten spelen.”

Toon Aerts

“Ik ga ietwat verrassend de Seahawks zeggen. Zeker als ze bij de trade deadline een degelijke pass rusher kunnen binnenhalen. De grote zwakte van de Seahawks is overduidelijk de defense. Die moet aangepakt worden, willen ze echt de favoriet zijn voor de Super Bowl. Anderzijds is die offense zo goed dat ze tegen elk team meer dan 30 punten kunnen scoren. Ze zullen dus in elke wedstrijd kans maken op de zege. Met een Russell Wilson die als een bezetene staat te spelen, gaat dat vaker dan niet ook daadwerkelijk de “W” opleveren.”


Cover foto: xx/xx

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen