Houston Rockets leggen Stephen Silas vast als opvolger Mike D'Antoni

De Houston Rockets hebben als een van de laatste teams hun nieuwe head coach weten vast te leggen. Mavericks-assistent Stephen Silas zal vanaf komend seizoen proberen Mike D’Antoni te doen vergeten.

 


VEEL ERVARING ALS ASSISTENT


Want dat is wat Silas tot nu toe vooral is geweest. In 1999 werd hij door de Charlotte Hornets voor het eerst aangenomen als scout in de NBA. Daarna werd hij vooral assistent-coach. Dit deed hij onder meer bij de Golden State Warriors (4 jaar, 2006-2010), Charlotte Bobcats/Hornets (8 jaar, 2010-2018) en als laats bij de Dallas Mavericks (2 jaar, 2018-2020) als assistent van Rick Carlisle. Daar heeft hij, volgens de Rockets en de spelers van Houston, genoeg geleerd en overtuigt om nu zijn eerst baan als head coach te bemachtigen.

Hij zal Mike D’Antoni moeten opvolger. De afgelopen jaren werden de playoffs constant gehaald, maar tot een enorm groot succes kwam het echter niet. Zelfs met James Harden, Chris Paul en Russell Westbrook in het team kwamen de Rockets niet verder dan de Conference Finals (2017-18 verloren van de Warriors). Afgelopen seizoen werden de Rockets met hun small ball line-up in de Semifinals uitgeschakeld door de Los Angeles Lakers. Geen schande, want die zouden later NBA-kampioen worden. Toch vertrok Mike D’Antoni en besloot ook Daryl Morey (GM) te vertrekken.

HOE NU VERDER?

Dat is natuurlijk de grote vraag. Heel veel spectaculairs staat er op het eerste oog niet te gebeuren. Forward’s Michael Frazier en Williams Howard zijn restricted free agents en gaan bijna op zeker niet terugkeren. Guard David Nwaba heeft een club-optie ($1.8 mil) die waarschijnlijk niet gelicht gaat worden en guard Austin Rivers heeft een spelers-optie ($2.3 mil) die hij waarschijnlijk niet gaat lichten.

Voor de rest lijkt de basis (James Harden, Russell Westbrook, Eric Gordon, Robert Covington en P.J. Tucker) vast te staan. Tenminste: als ze door willen gaan met dezelfde tactiek. Het is goed mogelijk dat er toch een center of twee wordt aangetrokken. Daarnaast bestaat ook de kans nog dat Russell Westbrook getrade kan worden. Dit werd eerder (ondanks zijn grote contract) ook gedaan met Chris Paul. Hoe dan ook: er lijkt meer te gaan gebeuren in Houston dat op het eerste oog het geval is. De vraag is alleen: hoeveel.

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen