NFL 4-on-4: terugblik op de draft

2. De Niners kozen uiteindelijk Trey Lance. Gaat hij direct starten of heeft San Francisco een ander plan?

Toon Aerts: “Ik denk niet dat Lance komend seizoen start in San Francisco. Hij heeft te weinig ervaring om direct te starten in de NFL, dus ik denk dat we nog zeker tot oktober Jimmy Garoppolo aan het werk zien. Na die eerste vier wedstrijden maakt Shanahan al een eerste evaluatie, denk ik. Als de Niners 1-3 of 0-4 staan, is het Lance-tijdperk aangebroken in San Francisco.”

Luuk Dokter: “Trey Lance is een groot talent en een uitstekende keuze, maar hij moet rijpen. Garoppolo gaat starten en speelt hopelijk een enigszins capabel seizoen. Voor Lance zou dat de ideale situatie zijn. Het kan echter gebeuren dat Jimmy G er een potje van maakt. Dan moet Lance sneller aantreden dan verwacht en dat kan wel eens leiden tot een moeilijk begin in de NFL. Men zegt wel eens “wat goed is, komt snel”, maar dat geldt over het algemeen niet voor quarterbacks in de NFL.”

Laurens Van Heuverswijn: “Ik denk niet dat Trey Lance meteen start. Jimmy Garroppollo krijgt een kans om zichzelf te bewijzen – niet naar de Niners maar naar andere teams toe – terwijl Lance hetzelfde moet doen in practice. Lance heeft nog geen vierhonderd dropbacks in zijn volledige carrière, dus hem meteen doen starten zou wel eens kunnen zorgen voor een vroege mislukking waar de speler mentaal bij kraakt. Geef Jimmy G liever nog wat weken voor hij onvermijdelijk geblesseerd raakt en gooi dan de jonge kerel zonder veel verwachtingen in het vuur.”

Chris van Dijk: “Ik kan me niet voorstellen dat San Francisco met Lance gaat starten. Ze hebben een uitstekend roster, helemaal gebouwd om de komende jaren succes te hebben. Daarom is de keuze voor Lance wat vreemd, want hij heeft nauwelijks ervaring opgedaan in college. Jimmy G. gaat dus gewoon beginnen en blijft langer staan dan iedereen denkt.”

Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen